fbpixel

Search icon
Search
Τα shows των Victoria Beckham, Hermès, Comme des Garçons και Alexander McQueen ήταν μια ωδή στο high fashion
TRENDS & CATWALKS

Τα shows των Victoria Beckham, Hermès, Comme des Garçons και Alexander McQueen ήταν μια ωδή στο high fashion

Στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή


Το Paris Fashion Week συνεχίζει δυναμικά και τα τελευταία shows που έχουν κλέψει την προσοχή μας είναι των οίκων Victoria Beckham, Hermès, Comme des Garçons και Alexander McQueen, οι οποίοι επαναπροσδιορίζουν τη θηλυκότητα και τη γυναικεία δυναμική.

Victoria Beckham Fall 2024 Ready-To-Wear

vb.jpg

Η Victoria Beckham ποτέ δεν αποτυγχάνει να είναι στο επίκεντρο με το ομώνυμο της brand. Στο συγκεκριμένο show ανακάλυψε νέες αναλογίες. "Αυτό", είπε "είναι το 'παντελόνι του ασανσέρ'. Το αναπτύξαμε έτσι ώστε να κάνει πραγματικά τα πόδια σας να φαίνονται εξαιρετικά μακριά". 

Μια περαιτέρω 'elongating' ώθηση έδωσαν οι έντονοι ώμοι της, οι μεγάλοι όρθιοι γιακάδες στα παλτό και τα ζιβάγκο πουλόβερ με φερμουάρ, εμπνευσμένα από το σκι. Η Beckham έχτισε τον ρεαλισμό προσφέροντας έξυπνα duffle coats, υπερβολικές καμπαρντίνες και σακάκια. Από τα φορέματα για τα οποία είναι γνωστή, υπήρχαν μερικές επαναλήψεις των ασύμμετρων σλιπ σε στιλ 1930s, τα οποία έχουν σαφώς επιτυχία στον οίκο. Τα νεότερα σχήματα ήταν περισσότερο στη λογική των ballerina dresses με βαθιά V-necks και extra volume.

Hermés Fall 2024 Ready-To-Wear

hermes.jpg

Η φθινοπωρινή συλλογή Hermès ήταν αφιερωμένη στα άλογα και τις μοτοσικλέτες, "δύο αθλήματα ιππασίας", δήλωσε η creative director Nadège Vanhee. Το σκηνικό ήταν σίγουρα διαφορετικό από το λιβάδι της προηγούμενης σεζόν. Η σημερινή πασαρέλα ήταν μαύρη και γλιστερή και μάλιστα, στη συνέχεια άρχισε να βρέχει. 

Οι cowboy pointy boots συνδυάζονται με δερμάτινα παντελόνια, φούστες και φορέματα. Είδαμε δερμάτινα outerwear από την αρχή μέχρι το τέλος: καμπάνες με γιακάδες από shearling, εφαρμοστά σακάκια ιππασίας και άλλα που ήταν πιο στρογγυλά στους ώμους και τα μανίκια, και, το πιο εξαιρετικό, ένα σακάκι κεντημένο με γυαλιστερά φτερά. Τα σέξι κομμάτια ήταν τα δερμάτινα κολάν με ραβδώσεις και οι δερμάτινες pencil φούστες με σκισίματα στο πλάι ή στη μέση μπροστά.

Alexander McQueen Fall 2024 Ready-To-Wear

alex-mc-queen.jpg

Το ντεμπούτο του Sean McGirr ήταν σαν μια επίδειξη πασαρέλας της παλιάς σχολής του Alexander McQueen από μια άποψη: βρισκόταν στη μέση του πουθενά, στο σκοτάδι και στη βροχή. Καταλαμβάνοντας μια αποθήκη και χρησιμοποιώντας βιομηχανικούς σωλήνες για καθίσματα, ο McGirr δημιούργησε μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Σίγουρα, η ραπτική του McGirr ήταν πιο χαλαρή με δραματικούς ώμους, trumpet sleeves και cinched μέσες. Επίσης, ελκυστικές ήταν οι σκωτσέζικες και ιρλανδικές πλεκτές ζακέτες που ήταν δεμένες στην πλάτη με τεράστιες παραμάνες και φοριόντουσαν πάνω από φούστες με ακατέργαστες άκρες. Ο χαρακτήρας του McQueen ήταν βέβαια, παρόν στα παντελόνια με τις χάντρες και τα εντυπωσιακά παλτό του McGirr. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ότι υπήρχαν λιγότερα από τα θεαματικά red carpet looks του McQueen και περισσότερα από τα street ρούχα που δεν υπήρχαν πριν από την άφιξη του νέου creative director.

Comme des Garçons Fall 2024 Ready-To-Wear

comme-des.jpg

Σεζόν με τη σεζόν, η Comme des Garçons μπορεί να βασιστεί σε φανταστικά διαμορφωμένα, ογκώδη και ζωηρά ready-to-wear κομμάτια. Αλλά έχει επίσης την ικανότητα να ανατρέπει τις προσδοκίες. Αν και εξακολουθεί να είναι το ίδιο παιχνιδιάρικη και ευφάνταστη με τις προηγούμενες σεζόν, η τελευταία συλλογή βλέπει την Kawakubo να εγκαταλείπει τις φωτεινές αποχρώσεις για μια πιο νευρική και σκοτεινή Comme des Garçons, εστιάζοντας στο δέρμα για να δημιουργήσει τις ιδέες της.

Αντί για ελαφριά υλικά όπως η ταφέτα και το τούλι, η Kawakubo χρησιμοποιεί ατελείωτες ποσότητες δέρματος (ή υλικών που μοιάζουν με δέρμα) για να δημιουργήσει φουσκωτά φορέματα, φαρδιά παντελόνια και ακόμη και μια φούστα σε στιλ πανοπλίας τυλιγμένη με έναν υπερμεγέθη δερμάτινο φιόγκο. Τα μόνα χρώματα που εμφανίζονται σε όλη την παρουσίαση είναι τα πλυμένα γκρι για να κάνουν αντίθεση με το κατάμαυρο δέρμα και το ξεθωριασμένο πράσινο του βρύου που χρησιμεύει ως επένδυση για πολλαπλές εμφανίσεις.