fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Τα πιο σωτήρια hair tips για να μη σπάει η τρίχα των μαλλιών σας

Εντάξτε τα στη haircare routine σας και δείτε τα πιο δυνατά από ποτέ


Τα πιο σωτήρια hair tips για να μη σπάει η τρίχα των μαλλιών σας

Ό,τι τύπο και χρώμα μαλλιών κι αν έχετε, είναι απόλυτα λογικό κάποια στιγμή να έρθετε αντιμέτωπες με το «σπάσιμο» της τρίχας, ένα σημάδι πως η αφυδάτωση έχει χτυπήσει την πόρτα στα μαλλιά σας και χρειάζονται άμεση θρέψη κι ενυδάτωση. Επίσης, μπορεί αυτό να αποτελεί και μια ισχυρή ένδειξη πως υποφέρουν από αυξημένη ψαλίδα, οπότε καλό είναι να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας και να δώσετε στις άκρες σας την ανανέωση που τους χρειάζεται. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα αποτελεσματικά hair tips, που αξίζει να εντάξετε στη haircare routine σας, για να δείτε την τρίχα σας να γίνεται πιο δυνατή από ποτέ. 

1. Περιορίστε το βούρτσισμα

Ένας από τους λόγους που σπάει η τρίχα των μαλλιών σας είναι το συχνό βούρτσισμα, το οποίο σαμποτάρει την άψογη εμφάνιση που θέλετε να έχουν. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν χτενίζεστε πολλές φορές μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα, το αποτέλεσμα θα είναι να επιβαρύνεται η τρίχα και να γίνεται πιο ευαίσθητη. Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές, για να σας σας εξασφαλίσουν πως τα μαλλιά σας θα είναι υγιή και γερά.

hair-vObCz.jpg
Source: Indigital

2. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα 

Η προστασία από τη θερμότητα είναι απαραίτητη! Πριν να πιάσετε το πιστολάκι, την ισιωτική ή τη μασιά για μπούκλες στα χέρια σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει στα μαλλιά σας ένα heat protection προϊόν. Εφαρμόστε το από τη ρίζα έως τις άκρες και περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τις τούφες σας για να πάει παντού. Επίσης, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο εργαλείο για styling, να φροντίζετε να το έχετε σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην καίγεται πολύ η τρίχα. 

Good to know: Σύμφωνα με το AAD (American Academy of Dermatology), πρέπει να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι μια φορά την εβδομάδα και τις άλλες φορές να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την ισιωτική, να το κάνετε σε στεγνά μαλλιά σε χαμηλή ή μεσαία θερμοκρασία κάθε δεύτερη μέρα μετά το λούσιμό σας, ενώ όταν θέλετε να κάνετε μπούκλες να αφήνετε κάθε τούφα το πολύ για 3 δευτερόλεπτα, για να μην καίγεται πολύ.

3. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό hairstyle

Υπάρχουν άπειρα χτενίσματα, υπάρχουν όμως κι εκείνα που θα περιορίσουν το σπάσιμο της τρίχας και άρα πρέπει να γίνουν οι σύμμαχοι της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας. Με το να επιλέγετε συνεχώς hairstyles, όπως πλεξίδες και σφιχτούς κότσους, το αποτέλεσμα θα είναι να ταλαιπωρήσετε την τρίχα σας στον μέγιστο βαθμό. Αντ' αυτών, μπορείτε να στραφείτε προς πιο απλά χτενίσματα και κολακευτικά για όλες, όπως τα beach waves, εφαρμόζοντας ένα salt spray σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και δουλεύοντάς τα με τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε τέλειους χαλαρούς κυματισμούς. 

hair2-ZIa9r.jpg
Source: Indigital

4. Κοιμηθείτε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Εκτός από τη luxurious αίσθηση που θα φέρουν οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες στο υπνοδωμάτιό σας, θα προστατέψουν και τα μαλλιά σας από το σπάσιμο της τρίχας. Ωστόσο, εάν δε θέλετε να επενδύσετε σε αυτές και να τις αντικαταστήσετε με τις βαμβακερές που είχατε μέχρι τώρα, μπορείτε απλώς να δέσετε χαλαρά ένα μεταξωτό φουλάρι στα μαλλιά σας και να κοιμηθείτε με αυτό.

5. Κλείστε συχνά ραντεβού με το κομμωτήριο

Όπως προαναφέρθηκε, το σπάσιμο της τρίχας οφείλεται και στην ψαλίδα που δημιουργείται σταδιακά εξαιτίας του υπερβολικού styling και της ταλαιπωρίας που δέχονται τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να κλείνετε συχνά ραντεβού στο κομμωτήριο, κάθε 3 εβδομάδες, ώστε να τριμάρουν και να φρεσκάρουν τις άκρες σας. Plus, ζητήστε από τον hair stylist σας να σας κάνει μια θεραπεία θρέψης σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, για να εξασφαλίσετε πως έχουν αναζωογονηθεί στο έπακρον.

6. Μη χρησιμοποιείτε πετσέτα

Η χρήση της πετσέτας για να στεγνώσετε ελάχιστα τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα της τρίχας. Ιδανικά μπορείτε να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά ή και να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό T-shirt, το οποίο είναι σίγουρα πιο φιλικό για τα μαλλιά σας και θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

The products

 Glow hair

Glow hair

Elixir Ultime L'Original Hair Oil, Kérastase

 Fluffy mousse

Fluffy mousse

Beach Wave Mousse, Moroccanoil

 The ultimate tool

The ultimate tool

My Pro Beach Waves, Belissima

 For dry or frizzy hair

For dry or frizzy hair

Smoothing Oil-Infused Leave-in Concentrate, Kiehl's

 Promote growth

Promote growth

Spa Brush, Balmain

 New entry

New entry

Thermal Creations Heat Protectant Spray for Hair, Tresemme

Κεντρική φωτογραφία: Kevin Tachman