fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία της Ευρώπης για ένα Valentine's getaway
ESCAPE

Τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία της Ευρώπης για ένα Valentine's getaway

Περάστε μαζί τις κατάλληλες στιγμές χαλάρωσης στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


Μια ημέρα, αφιερωμένη αποκλειστικά στον έρωτα και την τρυφερότητα. Στη διάρκεια των αιώνων, έχουν δημιουργηθεί και παραμείνει ανεξίτηλοι στον χρόνο αρκετοί μύθοι, που μαρτυρούν την προέλευση της ονομασία της. Η κυριότερη και πιο στοργική ιστορία για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μας ταξιδεύει στο μακρινό 270 μ.Χ., όταν ένας ιερέας μαρτύρησε κατά τη διάρκεια της εξουσίας του αυτοκράτορα, Κλαύδιου Β' Γοτθικού. Σύμφωνα με τον θρύλο, εκείνος υπέγραφε ένα γράμμα με την φράση «από τον Βαλεντίνο σου» προς την κόρη του δεσμοφύλακά του, με την οποία είχε συνάψει φιλία και, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, την είχε θεραπεύσει από τύφλωση. 

Μπορεί να έχουν περάσει αιώνες από τότε, αλλά το συναίσθημα της αγάπης κυριαρχεί πάντα στη διαδρομή της ζωής μας. Η συγκεκριμένη ημέρα, μας χαρίζει την ευκαιρία να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με τους συντρόφους μας και να θυμηθούμε μαζί ξανά όλα αυτά τα στοιχεία που μας ενώνουν. Μπορούμε να κάνουμε από κοινού κάτι που να μας προσφέρει χαρά και ξεκούραση, όπως ένα ρομαντικό ταξίδι. Οι γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης αποτελούν τους κατάλληλους προορισμούς για να δραπετεύσουμε και να απολαύσουμε τις ιδανικές στιγμές ξεκούρασης με τα ταίρι μας. Στα κέντρα τους, δεσπόζουν τα πιο εκλεπτυσμένα hotels, που διακρίνονται για τη ζεστή τους ατμόσφαιρα και την περίτεχνη αισθητική τους ταυτότητα. 

Πάμε να δούμε μαζί τα πιο ρομαντικά hotels της Ευρώπης, για να κλείσετε από τώρα το κατάλληλο για εσάς και το ταίρι σας...

Hotel Barrett, Ρώμη

mg-8457-1-580x420.jpg

Ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα μας περιμένει στην καρδιά της Ρώμης και στην "Ιερή Περιοχή" Largo di Torre Argentina. Το Hotel Barrett μας χαρίζει τις σύγχρονες ανέσεις που έχουμε ανάγκη, με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχοντική αρχιτεκτονική. Το στοιχείο - κλειδί στην ατμόσφαιρά του είναι ότι μας δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Το ρομαντικό ξενοδοχείο έχει βραβευτεί ως "η καλύτερη φιλοξενία στη Ρώμη" και σίγουρα θα ανανεώσει με τον πιο γλυκό τρόπο τη σχέση μας. 

Info: Largo di Torre Argentina, 47 - Roma, Instagram: @hotelbarrett

The Mandrake, Λονδίνο 

9f2e2e-b35ece2a072946b3aed474210753b720-mv2.webp
Στην περιοχή της Fitzrovia του Λονδίνου, πρωταγωνιστεί ένα πολυβραβευμένο exclusive hotel. Κάθε πτυχή του "The Mandrake" έχει επιμεληθεί και σχεδιαστεί προσεκτικά για να μας χαρίσει μια μοναδική, καθηλωτική και πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Τα τριάντα τρία πολυτελή δωμάτια, οι τρεις ξεχωριστές σουίτες του και το διακεκριμένο ρετιρέ του, σαγηνεύουν τις αισθήσεις, χάρη στα πρωτότυπα έργα τέχνης και την maximal αισθητική τους κουλτούρα, με έμφαση στο χρώμα. Μην παραλείψετε να επιλέξετε το YOPO restaurant του, με επικεφαλής τον Executive Chef, George Scott-Toft, που αποτελεί μια νοτιοαμερικανικής έμπνευσης πανδαισία πολιτισμού και κουζίνας. 


Info: 20-21 Newman Street, London, Instagram: @themandrakehotel

La Réserve Paris-Hotel and Spa, Παρίσι 

309979576-905763343728243-8288539684385183120-n.jpg
Στο μέσο της διαδρομής μεταξύ της rue du Faubourg Saint-Honoré και της avenue Montaigne, σε απόσταση αναπνοής από τα Ηλύσια Πεδία, το La Réserve Paris-Hotel and Spa έχει θέα στο Grand Palais, τον Πύργο του Άιφελ, το Πάνθεον και την γοητευτική Concorde. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ανακαλύψουμε την κουζίνα του Jérôme Banctel, βραβευμένου με δύο αστέρια στον οδηγό Michelin; Ένα μοναδικό ταξίδι γευστικής απόλαυσης μας περιμένει!

Info: 42 avenue Gabriel, 75008 Paris, Instagram: @lareserveparis

Rosewood Vienna, Βιέννη

295927109-1141843730009196-2609864669851650606-n.jpg

Στην καρδιά της Βιέννης, τα γραφικά στενάκια του ιστορικού της κέντρου, μας οδηγούν σε ένα πολυτελές ησυχαστήριο, το κατάλληλο σημείο για μοναδικές στιγμές ηρεμίας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το "Rosewood Vienna" μας οδηγεί σε ένα αισθητηριακό ταξίδι, γεμάτο απαλά χρώματα, χαμηλό φωτισμό και eclectic υφάσματα. Μην παραλείψετε να απολαύσετε μαζί τις ξεχωριστές υπηρεσίες ευεξίας του "Asaya Spa" στον πέμπτο και έκτο όροφο του ξενοδοχείου, με κυρίαρχες τη σάουνα, την exclusive social suite και το ατμόλουτρο. 

Info: Petersplatz 7, 1010 Vienna, Austria, Instagram: @rosewoodvienna

Santo Mauro, Μαδρίτη

lc-madlc-chinese-dining-room-40923-classic-hor.jpg

Ένα αρχιτεκτονικό "θαύμα" με αριστοκρατικές ρίζες μας υποδέχεται στο κέντρο της Μαδρίτης. Το ξενοδοχείο "Santo Mauro" είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για πιο ιδιωτικές τρυφερές στιγμές. Από τα πρώτα λεπτά η μεγαλοπρεπής του πρόσοψη μαρτυρά το ξεχωριστό παρελθόν του, καθώς ήταν η κατοικία του Δούκα του Santo Mauro. Αποτελείται από τρία κτίρια μέσα στον πιο εκλεπτυσμένο ιδιωτικό κήπο της Μαδρίτης, με σιντριβάνια και βεράντες που σκιάζονται από αρχαίες καστανιές. Το Κόκκινο Δωμάτιο αντανακλά τον καθαρό γαλλικό κλασικισμό, ενώ τα ανατολίτικα κομμάτια στο Κινέζικο Σαλόνι θυμίζουν τα αντικείμενα που ο Δούκας συνήθιζε να συλλέγει στα ταξίδια του. Μην παραλείψετε να προχωρήσετε σε μια εξεζητημένη οινογνωσία και γευσιγνωσία στο special wine Bar με τελική στάση στο κύριο εστιατόριο, που στεγάζεται στην πρώην βιβλιοθήκη του Δούκα. 

Info: Calle de Zurbano, 36, Instagram: @santomaurohotel

Happy Valentine's day!