fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο πολυαναμενόμενα openings ξενοδοχείων στον κόσμο για τη νέα χρονιά
DESIGN NEWS

Τα πιο πολυαναμενόμενα openings ξενοδοχείων στον κόσμο για τη νέα χρονιά

Ποια είναι τα high-end design hotels που πρόκειται να ανοίξουν μέσα στο 2022;


Φέτος -περισσότερο από ποτέ άλλοτε-, αυτό που αποζητάμε είναι μια απόδραση σε κάποιον νέο προορισμό, δεδομένου ότι είναι κάτι που έχουμε στερηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο χώρος της αρχιτεκτονικής βρίσκεται σε μια περίοδο «άνθισης», καθώς νέα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το grand opening τους μέσα στο 2022, κάτι που σημάνει μια καινούρια αρχή για τον τουρισμού, αλλά και μια μοναδική πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του πολυτελούς design.

Εξερευνήστε τα πιο πολυαναμενόμενα νέα hotels, τα οποία διακρίνονται ήδη για την ακαταμάχητη αρχιτεκτονική τους που είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

The Fifth Avenue Hotel, New York

screenshot-1-HwAMh.png

Στην πολυτελή γειτονιά NoMad της Νέας Υόρκης, αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο -μέλος των Leading Hotels of the World- θα συνδυάσει μια ιστορική κατοικία σχεδιασμένη από την φημισμένη αρχιτεκτονική εταιρεία Mead & White με μια νέα προσθήκη 24 ορόφων από τον Perkins Eastman. Ο σχεδιαστής Martin Brudnizki βρίσκεται πίσω από τους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από την εποχή του χρυσού με μια πλούσια χρωματική παλέτα και αντικείμενα τέχνης. Θα υπάρχουν 153 δωμάτια και σουίτες, τέσσερα ultra chic εστιατόρια και bar και μια αίθουσα χορού για εκδηλώσεις.

Το opening θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.

The Maybourne Riviera, France

social.jpg

Το Maybourne Hotel θα κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στη Γαλλική Ριβιέρα. Την αρχιτεκτονική υπογραφή τους δίνουν έξι designers -André Fu, Bryan O'Sullivan Studio, Marcelo Joulia, Pierre Yovanovitch, Pascal Goujon και Rigby & Rigby- καθένας από τους οποίους θα προσθέσει το ξεχωριστό του στιλ στο έργο, το οποίο περιλαμβάνει 69 δωμάτια και σουίτες και μια ποικιλία από γαστρονομικούς προορισμούς. Ο Jean-Georges Vongerichten θα είναι ο chef, όπως και ο Hiro Sato, που θα προσθέσει μια εμπειρία shusi παγκόσμιας κλάσης.

Το opening θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.

The St. Regis Chicago

vista.jpg

Καταλαμβάνοντας 11 ορόφους ενός ουρανοξύστη 101 ορόφων υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Jeanne Gang, αυτή η νέα πολυτελής προσθήκη θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με τον κομψό σχεδιασμό και τη θέα 360 μοιρών στο Σικάγο και τη λίμνη Michigan. Θα υπάρχουν 191 δωμάτια και σουίτες, πολλές επιλογές για φαγητό από το διάσημο Alinea Group του Σικάγο, ένα spa και γυμναστήριο με εσωτερική πισίνα και μια αίθουσα χορού 5.000 τετραγωνικών μέτρων για events.

Το opening θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.

The Gleneagles Town House, United Kingdom

gleneagles-townhouse-restaurant.png

Το φημισμένο εξοχικό θέρετρο της Σκωτίας επεκτείνει το εμπορικό σήμα του για πρώτη φορά και ανοίγει ένα ξενοδοχείο στο Εδιμβούργο. Το Ennismore Studio πέρασαν πέντε χρόνια για να αναστηλώσει το εμβληματικό κτίριο, το οποίο ήταν στο παρελθόν η Τράπεζα της Σκωτίας. Αναμένονται 33 δωμάτια, ένα εστιατόριο που θα λειτουργεί όλη την ημέρα, ένα bar στον τελευταίο όροφο, ένα club για τα μέλη κι ένα κέντρο ευεξίας στο παλιό θησαυροφυλάκιο. Τόσο το αρχικό θέρετρο όσο και το αρχοντικό είναι μέλη των Leading Hotels of the World.

Το opening θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.

Hotel La Palma, Italy

bedroom-215.jpg

Μπορεί το Capri της Ιταλίας να μην έχει έλλειψη πολυτελών ξενοδοχείων, αλλά ακόμα ένας έρχεται για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των travel lovers. Αντιπροσωπεύει μια αναγέννηση για το πρώτο ξενοδοχείο του Capri που χτίστηκε το 1822, με την σχεδιαστική υπογραφή του Francis Sultana. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα δούμε έντεχνους εσωτερικούς χώρους, όπου το κλασικό design style θα συναντά το μοντέρνο, με 50 δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο και rooftop bar, κατάστρωμα στην πισίνα, spa και beach club.

Το opening θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2022.

Hotel Marcel, United States

screenshot-2-7tsJQ.png

Πήρε το όνομά του από τον Marcel Breuer, τον αρχιτέκτονα του αρχικού κτιρίου του 1970 στο οποίο στεγάζεται, και πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ξενοδοχείο, μέρος της συλλογής Hilton's Tapestry. Θα υπάρχουν 165 δωμάτια και σουίτες, ένα νέο αμερικάνικο εστιατόριο κι ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα θέτει στο επίκεντρο γυναίκες καλλιτέχνες με ένα νεύμα στο κίνημα Bauhaus. Οι χώροι του θα είναι «ζεστοί», απίστευτα φιλόξενοι κι eco-friendly, εγκαινιάζοντας ένα νέο lifestyle -πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το opening θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2022.

Rosewood Vienna, Lake Como

08a4639babf7e23bf1eef945d552c366.jpg

Η οικογένεια De Santis, που βρίσκεται πίσω από το πολυτελές Grand Hotel Tremezzo της λίμνης Como μεταμορφώνει μια εντυπωσιακή βίλα του 18ου αιώνα που χτίστηκε από έναν κόμη σε ένα ξενοδοχείο 24 δωματίων. Η οικογένεια συνεργάζεται στενά με το Bamo Studio για να επαναφέρει τη βίλα στην παλιά της αίγλη, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση νωπογραφιών, τη δημιουργία «μυστικών» bar, καταπράσινων κήπων και ταράτσα με breathtaking θέα στη λίμνη.

Το opening θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Πηγή: AD