fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο χρηστικά travel apps που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας
TRAVEL

Τα πιο χρηστικά travel apps που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας

Κατεβάστε τα στις συσκευές σας asap


Το καλοκαίρι έχει έρθει και οι διακοπές έχουν μπει ήδη στην to do λίστα μας! Αυτό σημαίνει πως έχει έρθει η ώρα να οργανωθούμε, ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο κάθε στιγμή. Εάν κι εσείς έχετε στο μυαλό σας πως πρέπει να αρχίσετε σιγά σιγά να ετοιμάζεστε με σκοπό οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές να σας μείνουν αξέχαστες, τότε δεν έχετε παρά να πατήσετε "download" σε μερικές από τις πιο χρηστικές εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε app market. Οι συγκεκριμένες θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε κατάλληλα, δίχως να ξεχάσετε τίποτα, αλλά και να πληροφορηθείτε για όσα μπορείτε να θαυμάσετε στον προορισμό που θα επιλέξετε. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα άκρως βοηθητικά travel apps που θα χρειαστείτε!

Maven

Ένα αυτοκίνητο σε κάθε ταξίδι μπορεί να κάνει την περιήγησή σας στην περιοχή που επισκέπτεστε αρκετά ευκολότερη -ειδικά εάν δεν είστε λάτρεις των μέσων μαζικής μεταφοράς ή πρέπει να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, λοιπόν, είναι ιδανική για εσάς. Για παράδειγμα, αν οργανώνετε ένα roadtrip και χρειάζεστε ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς, το Maven σάς βρίσκει το πιο άμεσα διαθέσιμο σε λίγα μόλις λεπτά. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας και το προφίλ σας, καταχωρίστε τον προορισμό σας και παραλάβετε το αμάξι την ημέρα της αναχώρησης.

1-Ak98A.jpg

Duolingo

Είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε σε μια χώρα, η γλώσσα της οποίας σας είναι παντελώς άγνωστη. Πριν πανικοβληθείτε κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή DuoLingo, στην οποία μπορείτε να μάθετε λέξεις, φράσεις και προτάσεις χρήσιμες για τη διαμονή σας εκεί και για την επικοινωνία σας με τους ντόπιους. Δεν αποκλείεται, φυσικά, το εν λόγω app να σας δώσει και το έναυσμα να ξεκινήσετε κι εντατικά μαθήματα για να μάθετε καλύτερα τη γλώσσα όταν επιστρέψετε από το ταξίδι σας.

Gate Guru

Συμβαίνει συχνά το μη θυμάστε την πύλη του αεροδρομίου στην οποία θα πρέπει να βρίσκεστε ή ενδεχομένως παρασύρεστε από τα ψώνια στα duty free. H συγκεκριμένη εφαρμογή θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε κατευθείαν το σημείο όπου πρέπει να είστε, με αποτέλεσμα να μη χάσετε ποτέ ξανά κάποια πτήση, απολαμβάνοντας το ταξίδι σας και την όλη διαδικασία χωρίς το περιττό άγχος να σας κυριεύει.
2-AMbOi.jpg

Citymapper

Η εφαρμογή Citymapper παρουσιάζει τους δρόμους και τις πιθανές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας! Εάν θέλετε να επισκεφτείτε ένα συγκεκριμένο αξιοθέατο λοιπόν και δεν ξέρετε πώς να φτάσετε, πληκτρολογήστε την οδό κι αμέσως θα παρουσιαστούν μπροστά σας όλοι πιθανοί τρόποι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εφαρμογή θα σας φανεί ιδιαίτερη χρήσιμη, όχι μόνο αν κινείστε με αστικό λεωφορείο ή μετρό, αλλά και με το αυτοκίνητο.

XE Currency

Δίκαια αυτό το app προτιμάται από εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο, αφού όχι μόνο είναι εύκολη στη χρήση αλλά και απόλυτα έγκυρη, μιας και εμφανίζει όλες τις τιμές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, δε θα πέσετε ποτέ θύμα επιτήδειων στην ανταλλαγή συναλλάγματος, αφού θα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τη μετατροπή από οποιοδήποτε νόμισμα στην επίσημη τιμή συναλλάγματος.