fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο Instagrammable spots κοντά στη Θεσσαλονίκη, ιδανικά για φωτογραφίσεις
TRAVEL

Τα πιο Instagrammable spots κοντά στη Θεσσαλονίκη, ιδανικά για φωτογραφίσεις

Τα μέρη που θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους


Η Θεσσαλονίκη για πολλούς είναι έρωτας "at first sight"... Μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις, που η γοητεία της δε θυμίζει σε καμία άλλη. Ωστόσο, δεν είναι λίγα και τα μέρη λίγα χιλιόμετρα μακριά από αυτήν, τα οποία οδηγούν τους επισκέπτες σε οάσεις δροσιάς και locations που ξεφεύγουν σε μεγάλο βαθμό από την αστική βαβούρα. Spots που είναι ιδανικά για φωτογραφίσεις στο Instagram, που παραπέμπουν σε κάτι το εξωτικό ή που έχουν επιρροές από τα ελληνικά νησιά, ποντάροντας στην ομορφιά της φύσης και χαρίζοντας στιγμές γαλήνης και απόλυτης ξεγνοιασιάς.

Παρακάτω, τα πιο όμορφα μέρη λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα σας χαρίσουν απίθανα clicks για το feed σας στο Instagram!

Οι ανθισμένες λεβάντες στο Μεσημέρι

shutterstock-2015441270.jpg

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, οι ανθισμένες λεβάντες στο χωριό Μεσημέρι έχουν μετατραπεί σ' ένα must spot για φωτογραφίσεις, καθώς η ομορφιά εκεί παραπέμπει σε κάτι το παραμυθένιο. Οι φυσικές μυρωδιές και η γοητεία του τόπου συνθέτουν μια εικόνα σαν πίνακα, ενώ η αίσθηση που αφήνει αυτό το σημείο ξεπερνάει τη φαντασία.

Το Ναυάγιο στην Επανομή

shutterstock-1834313500.jpg

Εάν το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη είχε μία εικόνα, αυτή θα ήταν σίγουρα μια λήψη στο Ναυάγιο της Επανομής. Ένας τόπος βγαλμένος από κάποιο τροπικό νησί, με τα κρυστάλλινα νερά να ηρεμούν και τις πιο «ανήσυχες» ψυχές. Το βυθισμένο πλοίο έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ανά τα καλοκαίρια -και όχι μόνο. Εάν βρεθείτε εκεί, μείνετε μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τότε που ο ουρανός μοιάζει σαν να παίρνει φωτιά!

Το Δέλτα του ποταμού Αξιού

7c8a032eb1fd580d4ed0e1065f1e3688-l.jpg

Άλλο ένα μέρος σε απόσταση λιγότερο από μια ώρα από το κέντρο της πόλης, που αποδεικνύει πόση μαγεία μπορεί να χαρίσει η φύση. Το Δέλτα του ποταμού Αξιού συνδυάζει το μπλε με το πράσινο σαν ένας πραγματικός πίνακας! Εκεί, μπορεί κανείς να εντοπίσει λιμνοθάλασσες κι εκβολές ποταμών, ενώ φιλοξενούνται περίπου 300 είδη πτηνών και δεκάδες είδη θηλαστικών, αμφίβιων και άλλων ειδών άγριας ζωής. Εκτός από τα πολλά μονοπάτια, μπορείς να εξερευνήσεις ολόκληρη την περιοχή από το παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, το οποίο είναι ιδανικό για παρατήρηση πτηνών.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στην Κρήνη

a88fdf26-ae51-405c-a540-38294f08d47a.JPG

Μερικά λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στην Κρήνη δίνει μια νησιώτικη αύρα σ' έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της περιοχής. Με θέα τη θάλασσα, το μικρό αυτό εκκλησάκι μοιάζει να καλεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και να φωτογραφηθούν μπροστά από την εκπληκτική αυτή θέα.

Η λίμνη Σκρα

shutterstock-1059534509.jpg

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως γαλάζια λίμνη της Ελλάδας... Στα βόρεια σύνορα της χώρας και σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη του Κιλκίς, η λίμνη Σκρα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο, με χαρακτηριστικά σμαραγδένια νερά και καταρράκτες, με πλούσια βλάστηση και καθαρή αύρα. Το απίθανο χρώμα των νερών της οφείλεται σε απολιθωμένους οργανισμούς στον πυθμένα της, γεγονός που την καθιστά σε μια από τις ομορφότερες λίμνες ολόκληρης της χώρας. Plus, το ξύλινο γεφύρι πάνω από τα ορμητικά νερά του δάσους θα γίνει το απόλυτο spot για τις φωτογραφίες σας!