fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο εντυπωσιακά houseplants που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα
INTERIORS

Τα πιο εντυπωσιακά houseplants που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αξίζουν μια θέση στην κατοικία σας


Εάν αναζητάτε την ιδανική προσθήκη για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, που θα προσδώσει χρώμα και ζωντάνια, αυτή δεν είναι άλλη πέρα από τα φυτά! Ακόμη κι αν είστε busy, υπάρχουν επιλογές που αντέχουν στον χρόνο και χρειάζονται πραγματικά ελάχιστη φροντίδα. Επενδύστε, λοιπόν, στις παρακάτω προτάσεις που συγκεντρώσαμε για εσάς και κάντε το σπίτι σας πιο πράσινο από ποτέ.

Παρακάτω, τα πιο ανθεκτικά houseplants με τα οποία μπορείτε να γεμίσετε τους χώρους σας!

Φίκος Audrey

2-kb0uk.jpg

Πρόκειται για μια νέα εκδοχή του φίκου, που φαίνεται να έχει αγαπηθεί πολύ! Διατηρώντας την ίδια γοητεία και παραμένοντας σχετικά ανθεκτικός, ο συγκεκριμένος φίκος -με το όνομα Audrey- ξεχωρίζει για τα πιο λεπτά του φύλλα, ενώ λένε πως μπορεί να αναπτυχθεί πιο άμεσα και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φυτό, το οποίο θα δεσπόσει στον χώρο σας. Φροντίστε, ωστόσο, να τον τοποθετήσετε σ' ένα αρκετά φωτεινό σημείο μέσα στο σπίτι σας, όπως μπροστά από ένα παράθυρο. Ποτίστε τον έως και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Φιλόδεντρο

fita-eswterikou-xwrou-philodentro.jpeg

Το φιλόδεντρο (ή μονστέρα) είναι ένα αειθαλές καταπράσινο φυτό με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα που φέρουν χαρακτηριστικές σχισμές. Τοποθετήστε το σε ένα μέρος με υγρασία και και αυτό θα φροντίσει ώστε να κάνει το σπίτι σας ένα πιο όμορφο μέρος. Είναι σημαντικό, μάλιστα, να γνωρίζετε πως η NASA το συμπεριέλαβε ανάμεσα στα φυτά που στέλνει στους διαστημικούς σταθμούς λόγω της ικανότητάς του να λειτουργεί ως φίλτρο του αέρα. Με μία φορά την εβδομάδα πότισμα, θα διατηρηθεί ολοζώντανο για πολύ καιρό.

Φίκος

4d163c5e-cb64-4307-84cc-a3054ac83795.jpeg

Έχει γυαλιστερά φύλλα και τα τελευταία χρόνια κατακτάει όλο και περισσότερο τα σπίτια που ορκίζονται στη minimal διακόσμηση. Εάν κάνετε αυτή την επιλογή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως, αυτό το πράσινο φυτό, είναι το πιο ανθεκτικό μετά από τους κάκτους, καθώς οι απαιτήσεις του είναι ελάχιστες. Ποτίστε το 1-2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε πως είναι υπέρ αρκετές. Συνδυάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες με το γεγονός ότι ταιριάζει υπέροχα με τα λευκά έπιπλα και είναι σίγουρο ότι θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!

Bamboo palm

4-md6ss.jpg

Το bamboo palm, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Βάλτε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή ή αν θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο, όπως στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποιο τραπέζι, μέχρι να αναπτυχθεί. Ποτίστε το μία φορά την εβδομάδα.

Σεφλέρα

-B7B0v.jpg

Ένα όμορφο, τροπικό φυτό, το οποίο δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιλέγουν για τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Μπορεί να αναπτυχθεί και να καλύψει ένα μεγάλο κενό, ενώ ξεχωρίζει για τα γυαλιστερά του φύλλα. Τα καλά νέα είναι πως δε χρειάζεται συχνό πότισμα (μία φορά την εβδομάδα), ενώ αγαπά το φως χωρίς την άμεση ηλιακή επαφή.

Burgundy rubber tree

7.jpeg

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο εντυπωσιακά indoor plants που έχουμε δει! Το θετικό με το συγκεκριμένο είναι πως μπορεί να αντέξει και να παραμείνει καταπράσινο ακόμη και σε σημεία που δε φωτίζονται επαρκώς, ενώ χρειάζεται πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως σε περίπτωση που το τοποθετήσετε σε κάποιο χώρο όπου υπάρχει έντονο φυσικό φως, θα δείτε τα φύλλα του να γίνονται ακόμη πιο γυαλιστερά, ενώ πέρα από το πράσινο χρώμα τους θα πάρουν και μερικές πιο κοκκινωπές αποχρώσεις. Επίσης, καλύτερα να το βάλετε σε μια πιο μεγάλη γλάστρα, ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί περισσότερο.