fbpixel

Search icon
Search
Τα ολοκαίνουρια λευκώματα της Assouline για να ανανεώσετε το coffee table σας
ARTS & CULTURE

Τα ολοκαίνουρια λευκώματα της Assouline για να ανανεώσετε το coffee table σας

Τα βιβλία μ' επίκεντρο τη μόδα, τον πολιτισμό και το design, στα οποία αξίζει να επενδύσετε


Ο εκδοτικός οίκος Assouline αφήνει εδώ και χρόνια το δικό του στίγμα στην ιστορία των αναγνωσμάτων υψηλής αισθητικής, θέτοντας στο επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό, μέσα από το sophisticated design, τις μοναδικές απεικονίσεις και την ξεχωριστή γραφή. Μάλιστα, συχνά ανανεώνει τη λίστα με τα νέα coffe table books που λανσάρει, κάνοντας τους art & deco lovers να θέλουν να τα αποκτήσουν, με σκοπό να χαρίσουν μια extra νότα πολυτέλειας στον χώρο τους, αλλά και για να «χαθούν» στις σελίδες τους.

Ειδικά τώρα που το φθινόπωρο πλησιάζει, είναι καιρός να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, ξεκινώντας από το σαλόνι και συγκεκριμένα από το coffee table!

Gold: The Impossible Collection

gold-b-2048x.jpg
gold-spread-4-2048x.jpg

Χρυσός: Αγνός, άφθαρτος, εκθαμβωτικός. Ανά τους αιώνες, αυτό το πολύτιμο μέταλλο έχει δημιουργήσει αμέτρητες φαντασιώσεις και πεποιθήσεις. Πρόκειται για το αιώνιο σύμβολο του πλούτου και της δόξας, ενώ η εξαιρετικά εύπλαστη φύση του προσφέρεται για άπειρες μεταμορφώσεις. Τι εξηγεί μια τέτοια διαρκή και καθολική γοητεία; Χάρη στην ακαταμάχητη φωτεινότητα και την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά του, ο χρυσός είναι το ιδανικό μέσο για να συμβολίσει τόσο τις ορατές όσο και τις αόρατες δυνάμεις. Καλλιτέχνες -από τον Gustav Klimt μέχρι τον Andy Warhol και τον Yves Klein- έχουν εξυψώσει τη μεταφυσική και φανταστική του φύση. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν τον χρυσό ως «σάρκα των θεών» και ο Λουδοβίκος 14ος, ο βασιλιάς Ήλιος, υιοθετώντας τον Απόλλωνα ως σύμβολό του, μεταμόρφωσε τις Βερσαλλίες σ' ένα παλάτι «λουσμένο» με χρυσό και φως, θέτοντας ένα πρότυπο για όλες τις άλλες βασιλικές αυλές της παλιάς Ευρώπης. Ως σύμβολο νίκης, μεταδίδει μια λαμπερή αύρα στους νέους θεούς των βραβείων βάθρων και αθλητικών σταδίων. Αυτά και άλλα πολλά αποτυπώνονται σε αυτό το λεύκωμα, που γυρνά τον χρόνο πίσω κι εκθειάζει την ανυπέρβλητη γοητεία του χρυσού.


Costa Smeralda

costacover-c-2048x.jpg
costa-smeralda-spread-8-2048x-1.jpg

Σε τέλεια αρμονία με τη φύση, το Costa Smeralda αναδύθηκε από την ακατοίκητη, ανέγγιχτη περιοχή στο βορειοανατολικό άκρο της Σαρδηνίας. Ανακαλύπτοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της περιοχής, ο πρίγκιπας Aga Khan και άλλοι ενδιαφερόμενοι συνεργάτες ξεκίνησαν να εργάζονται για την ανάπτυξη και τη μετατροπή του Costa Smeralda σ' ένα πολυτελές θέρετρο. Οι VIP καλεσμένοι, όπως η Marisa Berenson, ο Roberto και Eva Cavalli και η Naomi Campbell ήταν από αυτούς που λάτρεψαν τους χώρους του και τη μαγεία που εξέπεμπαν. Εδώ και 60 ολόκληρα, το resort έχει προσεγγίσει αμέτρητο αριθμό τουριστών, ενώ γίνεται πόλος έλξης για τους λάτρεις της πολυτέλειας, της καλής ζωής και του high-end living. Το ακαταμάχητο design του, οι υψηλών προδιαγραφών παροχές και ο συνδυασμός της θάλασσας με τη φύση είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους το Costa Smeralda ξεχωρίζει στον παγκόσμιο χάρτη.


Villeggiatura: Italian Summer Vacation

belmond-c-2048x.jpg
belmond-classic-spread-4-2048x.jpg

Όλοι ονειρεύονται να ζήσουν την πολυπόθητη Dolce Vita: Γεύσεις που απογειώνουν τις αισθήσεις, τοπία που «κόβουν» την ανάσα, ατελείωτοι πολιτιστικοί θησαυροί. Ένας προορισμός στην πιο αγνή του μορφή, ένας τρόπος ζωής που περικλείεται τέλεια από τις ιταλικές ιδιοκτησίες, όπου ο χρόνος που αφιερώνεται στην κατανόηση των τοπικών ρυθμών είναι υψίστης σημασίας. Ένα περιβάλλον για ψυχική και σωματική αναγέννηση με απαράμιλλη θέα στην Ιταλική Ριβιέρα. Από το Portofino στη Φλωρεντία, από τη Βενετία στην Tuscany και άλλους φημισμένους τόπους. Σε αυτό το ανάγνωσμα αποτυπώνεται κάθε καλά κρυμμένο μυστικό του ιταλικού καλοκαιριού, ενώ στις σελίδες του παίρνουν θέση μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων τα εξής: Cipriani, Splendido, Splendido Mare, Villa San Michele, Castello di Casole, Caruso, Grand Hotel Timeo και Villa Sant'Andrea.


Milan Chic

milanchic-3d-2048x.jpg
milan-chic-spread-5-2048x.jpg

Και από την Ιταλική Ριβιέρα κατευθυνόμαστε στο Μιλάνο, την πρωτεύουσα της μόδας, την πόλη που καθορίζει τις τάσεις της εποχής σε κάθε κομμάτι του σύγχρονου lifestyle. Στη Βόρεια Ιταλία, αναδύεται ένας μοναδικός ορίζοντας, που συνδυάζει την ιστορία και την παράδοση με τις καινοτομίες του νεοτερισμού. Το Μιλάνο απαρτίζεται από μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια στον κόσμο, με τη βαθιά ιστορία τους να κρύβεται πίσω από τις εντυπωσιακές προσόψεις τους, που λειτουργούσαν από πάντα ως πηγή έμπνευσης για κάθε επιτυχημένο αρχιτέκτονα. Μάλιστα, εκεί μπορεί να εντοπίσει κανείς το αριστούργημα του Leonardo da Vinci, τον Μυστικό Δείπνο, που στεγάζεται στη Santa Maria delle Grazie, καθώς και άλλα iconic έργα. Η μεγαλοπρέπεια του Μιλάνου είναι μια αντανάκλαση των κατοίκων του, των σχεδιαστών, των αρχιτεκτόνων, των καλλιτεχνών και των εστιατορίων που χαρίζουν τη δική τους ταυτότητα στην πόλη. Αυτό το βιβλίο απεικονίζει τη γοητεία αυτής της πόλης, ενώ λειτουργεί ως ξεναγός, ως μια εγκυκλοπαίδεια γεμάτη ιστορία, σημαντικά πολιτισμικά γεγονότα και μοναδικές λήψεις από τον φωτογράφο Oberto Gili.