fbpixel

Search icon
Search
Τα niche, luxury brands που αξίζει να μάθετε το 2024
THE LOOK

Τα niche, luxury brands που αξίζει να μάθετε το 2024

Τα fashion brands που πρέπει να βρίσκονται στο radar σας!


Gucci, Fendi, Dior, Chanel..και όχι μόνο, είναι μερικές από τις πιο γνωστές και πάντα επίκαιρες μάρκες που έχουν καθορίσει το high fashion για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Βέβαια, έχει αρχίσει να αναδύεται ως ανταγωνισμός ο κόσμος των up & coming designers, αφού η ύπαρξη μερικών λιγότερο γνωστων, "niche" ονομάτων βγαίνουν στο προσκήνιο. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις πασαρέλες, γεννημένοι από την αλλαγή των καιρών και των στάσεων της κοινότητας της μόδας, υπάρχουν κάποια πιο under the radar luxury brands που κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για τη μόδα πρέπει να γνωρίσει. 

Ονόματα όπως Khaite, Toteme, Sacai και Feben μπορεί να σας είναι καινούργια, αλλά είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα γίνουν μερικές από τις πιο πολύτιμες, αγαπημένες σας luxury brands...

Lemaire

lemaire.jpg

Η Lemaire ιδρύθηκε από τον Christophe Lemaire και τη Sarah-Linh Tran, και η γαλλική εταιρεία φημίζεται για τα μινιμαλιστικά αλλά "ποιητικά" σχέδιά της που παντρεύουν αβίαστα τη λειτουργικότητα με την κομψότητα. Ενσαρκώνοντας μια διαχρονική και ευέλικτη αισθητική, οι συλλογές του Lemaire χαρακτηρίζονται κυρίως από ρευστές σιλουέτες, σχολαστική ραπτική και μια μοναδική χρωματική παλέτα.

Toteme

toteme.jpg



Η Toteme, που ιδρύθηκε από την Elin Kling και τον Karl Lindman, είναι μια απόδειξη του σύγχρονου σκανδιναβικού μινιμαλισμού. Με έμφαση στο sophisticated simplicity και τον διαχρονικό σχεδιασμό, οι συλλογές της Toteme αποπνέουν μια αβίαστη κομψότητα. Γνωστή για τις φαρδιές σιλουέτες, τις ευθείες γραμμές και τις ήπιες χρωματικές παλέτες, αυτή η μάρκα ενσαρκώνει μια πολύ σύγχρονη αίσθηση της ήσυχης πολυτέλειας.

Khaite

khaite.jpeg

Η εταιρεία Khaite, που ιδρύθηκε από την Catherine Holstein και εδρεύει στη Νέα Υόρκη, φημίζεται για τα εκλεπτυσμένα, capsule κομμάτια της, που συνδυάζουν άψογα τις κλασικές σιλουέτες με μια σύγχρονη άποψη. Οι συλλογές της Khaite χαρακτηρίζονται από την άψογη ραπτική, τα πολυτελή υφάσματα και την ουδέτερη χρωματική παλέτα. 

Sacai

sacai.jpg

Υπό τη δημιουργική διεύθυνση της Chitose Abe, η ιαπωνική εταιρεία Sacai έχει συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό του τοπίου της σύγχρονης μόδας με τη μοναδική της προσέγγιση στο σχεδιασμό. Η μάρκα φημίζεται για τη συγχώνευση αντιθετικών στοιχείων, συνδυάζοντας αβίαστα το αθλητικό ένδυμα με την υψηλή μόδα και το αρσενικό με το θηλυκό. Χάρη επίσης στην περίτεχνη χειροτεχνία, τους απροσδόκητους συνδυασμούς υφασμάτων και τις οπτικά δυναμικές συλλογές, η Sacai έχει κερδίσει ένα αφοσιωμένο κοινό για την ικανότητά της να δημιουργεί μόδα που είναι πειραματική αλλά και wearable.

Feben

feben.jpg

Το βρετανικό brand, Feben, πειραματίζεται με τρισδιάστατα υφάσματα και μοναδικές τεχνικές κατασκευής για να δημιουργήσει τις εμβληματικές εμφανίσεις με την υπογραφή της. Ένα brand για όσους θέλουν να κάνουν μια δήλωση με τα ρούχα τους!

Marques’Almeida

marquesalmeida-copy.jpg

Η Marques'Almeida συνδυάζει αβίαστα το streetwear με την υψηλή μόδα. Τα ακατέργαστα υφάσματα και οι υπερμεγέθης σιλουέτες από το δημιουργικό δίδυμο, Marta Marques and Paulo Almeida, δημιουργεί ένα ξεχωριστό στιλ που βρίσκει απήχηση στη σύγχρονη γυναίκα με ακλόνητη δέσμευση στη βιωσιμότητα.

Christopher Esber

christopher-esber.jpg

Ο Christopher Esber, ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή του διεθνούς κόσμου της μόδας, με θαυμαστές όπως η Solange Knowles, η Zendaya, η Hailey Bieber και Emily Ratajkowski. Η προτίμηση του Esber για την αποδόμηση μεταμορφώνει βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας του σε κάτι εντελώς πολυτελές και νέο. Ενσαρκώνοντας μια ισορροπημένη αισθητική προκλητικής κομψότητας, η απαράμιλλη ραπτική του Esber αναζωογονεί τα μινιμαλιστικά σχέδια με μια μεγάλη δόση από daring κοψίματα και draping, επιτρέποντας στα ρούχα να παραμένουν εκλεπτυσμένα.

Feature image source: Marques’Almeida