fbpixel

Search icon
Search
Τα νέα βιβλία μόδας που κάθε stylish home χρειάζεται
ARTS & CULTURE

Τα νέα βιβλία μόδας που κάθε stylish home χρειάζεται

Αναδείξτε κάθε γωνιά του σπιτιού σας!


Με τη νέα σεζόν έρχεται μια σειρά από βιβλία μόδας που μόλις κυκλοφόρησαν. Με τις αστραφτερές φωτογραφίες τους και τις εποικοδομητικές πληροφορίες που περιέχουν, αυτές οι εκδόσεις είναι τόσο εντυπωσιακές όσο και inspiring. Από έναν ζωντανό εορτασμό της Carolina Herrera μέχρι μια βαθιά κατάδυση στο δημιουργικό ταξίδι της Diane Von Furstenberg και έναν εντυπωσιακό τόμο από την Carine Roitfeld, αυτά τα βιβλία μόδας αποτελούν τα coffee table "κοσμήματα", στα οποία αξίζει να επενδύσετε. 

Fantasies: Carine Roitfeld Fashion Book

9780847873739.jpeg

Μετά τη 10ετή θητεία της ως αρχισυντάκτρια της Vogue Paris, όπου ήταν γνωστή για τα προκλητικά editorials της, η Carine Roitfeld ξεκίνησε έκτοτε το περιοδικό της CR Fashion Book, το οποίο εκρήγνυται με δημιουργική δύναμη για να προωθήσει τη μόδα σε νέες, απροσδόκητες και λαμπερές κατευθύνσεις.

Αυτός ο εντυπωσιακός τόμος με σκληρό εξώφυλλο είναι καθαρά Roitfeld, αντικατοπτρίζοντας το ιδιότυπο όραμά της και την ατρόμητη προσέγγισή της.  Οι ριψοκίνδυνες εικόνες από την Kim Kardashian, τη Lily-Rose Depp και τη Zendaya μέχρι τη Megan Thee Stallion και τη Lady Gaga, φωτογραφημένες από σπουδαίους φωτογράφους της γεννιάς, γεμίζουν τις σελίδες, με αποκλειστικό περιεχόμενο με τη συμμετοχή της Roitfeld, του Riccardo Tisci και της Gigi Hadid.

Rizzoli, BUY HERE

Diane Von Furstenberg: Woman Before Fashion

9780847873111.jpeg

Ένας φόρος τιμής στο δημιουργικό όραμα και τη φεμινιστική φιλοσοφία της Diane Von Furstenberg και της ομώνυμης μάρκας της, της οποίας το εμβληματικό wrap φόρεμα, που δημιουργήθηκε πριν από πενήντα χρόνια, παραμένει αγωγός προσωπικής έκφρασης και αυτοδυναμίας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το οπτικά συναρπαστικό βιβλίο μόδας γιορτάζει το ταξίδι τόσο της Von Furstenberg όσο και της μάρκας και το πώς - κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών - έγιναν επιδέξιοι στη δημιουργία σχεδίων που ενδυναμώνουν τις γυναίκες, υφαίνοντας τον φεμινισμό και τον ακτιβισμό στο DNA της μάρκας. Εικόνες αρχείου και σύγχρονες εικόνες γεμίζουν τις σελίδες (που παρουσιάζονται σε τρία διαφορετικά χαρτιά), συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του wrap dress που φορέθηκε από όλους, από τον Jerry Hall μέχρι τη Naomi Campbell.

Rizzoli, BUY HERE

Carolina Herrera: Color Mania

9780847873715.jpeg

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ο οίκος Carolina Herrera - υπό το τιμόνι του δημιουργικού διευθυντή Wes Gordon από το 2018 - έχει γίνει συνώνυμο των ισχυρών σιλουετών και της τολμηρής χρήσης του χρώματος, σχεδιασμένων για να συμπυκνώνουν την αυτοπεποίθηση και την πληθωρικότητα της γυναίκας Herrera.

Αυτή η ζωντανή κληρονομιά αποτυπώθηκε από την καλλιτέχνη και φωτογράφο Elizaveta Porodina σε μια συλλογική σειρά εικόνων, που τραβήχτηκαν για πρώτη φορά το 2020 για να αποτυπώσουν τις συλλογές Resort και Spring 2022 του brand. Αυτές οι αιθέριες, φανταστικές, ζωγραφικές εικόνες γεμίζουν τώρα τις σελίδες του Color Mania, στις οποίες βλέπουμε τόσο τα μοντέλα όσο και τους χορευτές να φορούν βασικά κομμάτια από τις συλλογές, με τα έντονα floral prints και τις ογκώδεις σιλουέτες τους να απεικονίζονται σε ένα ονειρικό φως. Με εισαγωγή από τον Edward Enninful της Vogue, αυτό το καλειδοσκοπικό, αισιόδοξο βιβλίο μόδας είναι ένα must-have.

Rizzoli, BUY HERE

Burberry

screenshot-2023-10-09-at-105712-am.png

Ο Alexander Fury δεν είναι άγνωστος στη συγγραφή τόμων για τη μόδα, αφού έχει γράψει πολλές φορές για τους οίκους Dior και Chanel. Αυτή τη φορά ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός στρέφει την προσοχή του σε μια κατεξοχήν βρετανική εταιρεία με το βιβλίο του Burberry.

Ο πλούσια εικονογραφημένος τόμος γιορτάζει τα 165 χρόνια του οίκου, ξεκινώντας από τη στιγμή που η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1856 από τον 21χρονο Thomas Burberry, μέχρι το παγκόσμιο μεγαθήριο πολυτελείας που είναι σήμερα. Κάθε ένα από τα πέντε κεφάλαια εξετάζει τα αξιοσημείωτα γεγονότα και τα εμβλήματα για τα οποία η Burberry είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένη, κυρίως την χαρακτηριστική καμπαρντίνα και αυτό το ξεχωριστό Check και πώς, με την πάροδο των ετών, εξελίχθηκαν σε κάθε συλλογή. Με πάνω από 200 εικονογραφήσεις, αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία και τη δεξιοτεχνία του οίκου.

Assouline, BUY HERE

More Rick Owens

9780847873371.jpeg

Ο Rick Owens χαρακτηρίζεται συχνά ως goth glam, καθώς τα τολμηρά, grunge-meets-glamour σχέδιά του είναι εδώ και καιρό τα αγαπημένα των A-lister. Αυτό το νέο βιβλίο φωτογραφιών συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη μονογραφία του Rizzoli για το έργο του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας, καταγράφοντας από τη συλλογή AW19 του Owen εμπνευσμένη από τον cult σχεδιαστή Larry Legaspi της δεκαετίας του '70 μέχρι την πανδημία, όταν διοργάνωσε επιδείξεις στο Lido di Venezia.

Σε αυτή, μια συνεχιζόμενη συνεργασία με τη φωτογράφο Danielle Levitt, οι εκπληκτικές εικόνες συμπυκνώνουν τέλεια αυτή τη "γόνιμη και μεταμορφωτική" περίοδο της καριέρας του - που τον είδε να πειραματίζεται με το σχήμα, τα νέα και εξωτικά υλικά και το χρώμα, μια αφθονία ροζ, πορτοκαλί, μπλε, πράσινων και ιριδίζοντων αποχρώσεων που συναγωνίζονται με το σήμα κατατεθέν του, το μαύρο.

Rizzoli, BUY HERE

Feature image source: CR Fashion Book