fbpixel

Search icon
Search
Τα νέα must-buy λευκώματα των πολυτελών εκδοτικών οίκων για τους fashion lovers
ARTS & CULTURE

Τα νέα must-buy λευκώματα των πολυτελών εκδοτικών οίκων για τους fashion lovers

Αξίζουν μια θέση στο coffee table σας


Ένα από τα πράγματα που ευχαριστούν τους περισσότερους fashion lovers είναι να αντλούν έμπνευση και γνώσεις από τον κόσμο της μόδας. Μια από τις καλύτερες πηγές δεν είναι άλλη από μοναδικά λευκώματα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αποτελούν ίσως ένα από τα πιο κομψά διακοσμητικά για το coffee table σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις νέες κυκλοφορίες για να κάνετε τώρα δικές σας!

"Louis Vuitton: Virbil Abloh" by Assouline


louis-vuitton-virgil-abloh-book-00343-removebg-preview.png
virgil-classic-spreads-1-2048x-removebg-preview.png

28 Νοεμβρίου 2021. Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά μια από τις πιο «επαναστατικές» φωνές του. Ο Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής της Off-White και της ανδρικής σειράς Louis Vuitton, φεύγει από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια πορεία καμωμένη από ασυναγώνιστο ταλέντο. Αποτίνοντας φόρο τιμής στη μαεστρία και το σχεδιαστικό ταμπεραμέντο που τον χαρακτήριζε, ο εκδοτικός οίκος Assouline κυκλοφορεί το νέο coffee table book του με τίτλο "Louis Vuitton: Virbil Abloh", με περισσότερες από 320 εμβληματικές εικόνες και προσωπικές σκέψεις από τον στενό κύκλο του σχεδιαστή, συμπεριλαμβανομένων των Nigo, Naomi Campbell και Kendall Jenner. Χωρισμένο σε οκτώ κεφάλαια, το λεύκωμα φέρει την υπογραφή του στενού συνεργάτη του Abloh και κριτικού μόδας στη βρετανική Vogue, Anders Christian Madsen, o οποίος καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη θητεία του σχεδιαστή στη Louis Vuitton, σκιαγραφώντας το πορτρέτο ενός άνδρα που έζησε πιο μπροστά από την εποχή του και κατάφερε να ξεπεράσει τα στερεότυπα της μόδας. Ο διορισμός του ως creative director των ανδρικών συλλογών του οίκου -ο πρώτος Αφροαμερικανός σε αυτήν τη θέση σε ολόκληρη την πορεία του γαλλικού label-, ήταν μόνο η αρχή μιας νέας εποχής, με τον ίδιο να επαναπροσδιορίζει τα standards στον χώρο της μόδας, θέτοντας καινοτόμους ενδυματολογικούς κώδικες και κυκλοφορώντας collections βγαλμένες από το μέλλον.


Pucci by Taschen


pucci-2nd-ed-xl-int-book006-x-08106-2102021806-id-1345826-removebg-preview.png
pucci-2nd-ed-xl-int-open002-218-219-x-08106-2102171319-id-1344445-removebg-preview.png

1960. Τότε που ο σχεδιαστής Emilio Pucci έγινε παγκόσμιο σύμβολο χάρη στα ανατρεπτικά, γεμάτα χρώματα prints του. Η ιστορία του εμβληματικού ιταλικού οίκου αποτυπώνεται μέσα από τη νέα έκδοση της Taschen με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα, ώστε να τονίσει το πάθος του fashion designer για τα ιδιαίτερα μοτίβα. Υμνώντας το αίσθημα της ελευθερίας, ο ίδιος άνοιξε την πρώτη του boutique το 1950, στο Capri, ενώ το πρώτο item που σχεδίασε ήταν μια φόρμα του σκι, που γρήγορα πήρε τη θέση που της άξιζε στις σελίδες του Harper's Bazaar. Γρήγορα προέκυψε ο τίτλος "the prince of prints" από τον Τύπο, με τα μοτίβα του να ξεχωρίζουν χάρη στον συνδυασμό στοιχείων από τη Σιένα, το Μπαλί, την Αφρική και τα μωσαϊκά της Σικελίας. Μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία του, ο σχεδιαστής εμπλούτισε το brand του με διακοσμητικά για το σπίτι, αλλά και αθλητικά ενδύματα και αξεσουάρ. Το νέο αυτό λεύκωμα περιλαμβάνει -πέρα από την ιστορία του οίκου- μια τεράστια γκάμα από φωτογραφίες και αρχειακές εικόνες του Ιδρύματος Emilio Pucci, συνοδευόμενα από τα λόγια της Vanessa Friedman, μιας δημοσιογράφου και συγγραφέα μόδας που μεταφέρει το όραμα της ζωής ενός εξαιρετικού ανθρώπου.


Royal Oak: From Iconoclast to Icon by Assouline


ad-ro-legend-3d-b-2048x-removebg-preview.png
audemarspiguet-spread-5-2048x-removebg-preview.png

Το Royal Oak της Audemars Piguet δημιούργησε αναστάτωση κατά την κυκλοφορία του το 1972, με την «πανοπλία» του από ανοξείδωτο ατσάλι που είναι φινιρισμένο στο χέρι και περικλείει τον λεπτότερο μηχανικό μηχανισμό αυτόματης περιστροφής της εποχής του, και έλαμψε σε όλο τον κόσμο τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Για πρώτη φορά, το ατσάλι εξευγενίστηκε στην ίδια θέση με τον χρυσό. Εμπνευσμένο από τις βαθιές πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και βιομηχανικές αλλαγές της δεκαετίας του 1960 και των αρχών της δεκαετίας του 1970, αυτό το προοδευτικό ρολόι προέβλεψε έναν πιο δραστήριο αλλά και χαλαρό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την έναρξη μιας νέας εποχής υψηλή ωρολογοποιίας που συνδύαζε το αθλητικό στιλ και τη φινέτσα. Σύντομα, το ρολόι ξεχώρισε από τη νεολαία, η οποία αναγνώρισε στο ρολόι το τολμηρό μείγμα τεχνολογικών εξελίξεων και προγονικής δεξιοτεχνίας. Το Royal Oak αποτελεί έκτοτε έναν καμβά καινοτομίας, «συνομιλώντας» με την τέχνη, τη μουσική, την αρχιτεκτονική και τον αθλητισμό. Το βιβλίο της Assouline παρουσιάζει την ιστορία του Royal Oak από μια ευρύτερη πολιτιστική προοπτική, ενώ ρίχνει φως σε νέο αρχειακό υλικό που αποκαλύφθηκε από το τμήμα Heritage της Audemars Piguet, μαζί με αποκλειστικές μαρτυρίες μακροχρόνιων φίλων της μάρκας.  Προωθώντας το μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι του Royal Oak, ο Bill Prince δίνει επίσης φωνή σε αυτό που αποκαλεί "Generation Royal Oak", μια ομάδα από γνώστες ρολογιών που ενηλικιώθηκαν μετά την κυκλοφορία του ρολογιού και των οποίων τα επιτεύγματα αντικατοπτρίζουν το παγκόσμιο, πολιτιστικό κίνημα που το ενέπνευσε.