fbpixel

Search icon
Search
Τα must-try packing tips για να φτιάξετε πιο εύκολα από ποτέ τη βαλίτσα των διακοπών
STYLING TIPS

Τα must-try packing tips για να φτιάξετε πιο εύκολα από ποτέ τη βαλίτσα των διακοπών

Κάντε -επιτέλους- τη ζωή σας πιο εύκολη!


Κακά τα ψέματα, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς την summer-season, όλοι μας μπαίνουμε -σταδιακά- σε mood διακοπών. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για mini getaways στα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας -κι όχι μόνο- με τη χώρα μας να διαθέτει πολλούς, διαφορετικούς προορισμούς που προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις και μικρά breaks από την καθημερινότητα. Αν έχετε μπει κι εσείς σε αυτό το mood, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τα must-try packing tips, που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και θα σας βοηθήσουν -αυτή τη φορά- να τοποθετήσετε τα πραγματικά απαραίτητα items στην βαλίτσα σας και τίποτα περισσότερο...

Προετοιμαστείτε για τις εξορμήσεις σας!

Plan your outfits

First things first, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πολύ καλά τί ακριβώς θέλετε να τοποθετήσετε στην βαλίτσα σας, πριν ακόμη να ξεκινήσετε όλη αυτή τη διαδικασία. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να πάρετε θέση μπροστά από τον καθρέφτη σας και να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά looks και συνδυασμούς, δημιουργώντας ένα μικρό lookbook με outfits που ταιριάζουν σε ώρα και στιγμή της ημέρας. Τα sets αυτά, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες όταν δε θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, ενώ θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά που χρειάζεστε, σε ένα ταξίδι μακριά από τον δικό σας χώρο. Επιλέξτε τα κατάλληλα clothing pieces και πείτε ένα μεγάλο "ναι" στα αξεσουάρ, που μπορούν να μεταμορφώσουν και να αναβαθμίσουν πολύ εύκολα κι απλά το κάθε look.

marissa-grootes-47n0f0xoshw-unsplash.jpg

Make a list

Η οργάνωση είναι το "κλειδί" για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μιλώντας για την προετοιμασία της travel-bag σας. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε; Δημιουργήστε μία λίστα, που θα περιλαμβάνει πολλές, μικρές κατηγορίες και σημειώστε τα essentials του ταξιδιού σας, χωρίζοντάς τα σε κατηγορίες. Η μία θα αφορά τα ρούχα, μία άλλη τα αξεσουάρ και τα παπούτσια και -φυσικά- σειρά έχουν και τα beauty και makeup products, που είναι απαραίτητα και θα τοποθετηθούν στο νεσεσέρ σας. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά steps, προκειμένου να μην ξεχάσετε τίποτα και να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας, ό,τι πραγματικά χρειάζεστε.

Keep it simple

Όταν πρόκειται για τις καλοκαιρινές -κι όχι μόνο- διακοπές σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως δε χρειάζονται υπερβολές. Λίγα και απλά items, είναι πραγματικά αρκετά για ένα short-trip και κάπως έτσι, η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Επιλέξτε basic κομμάτια, που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους κι αποτελούν την ιδανική βάση για κάθε outfit κι αποφύγετε τις υπερβολές. Τα minimal σύνολα κι οι μονοχρωμίες είναι must για τέτοια ταξίδια, καθώς αφενός μπορούν να δώσουν λύσεις σε δύσκολες στιγμές κι αφετέρου, δημιουργούν πάντα μία clean εικόνα, που ταιριάζει ιδανικά στo summer-mood που τόσο πολύ λατρεύουμε.

sebastian-leon-prado-mgodfmloaey-unsplash.jpg

Wrinkle-proof fabrics

Κι όμως, εκτός από τα items που θα σας συνοδεύσουν στο ταξίδι σας, σημασία έχουν και τα υφάσματα που θα επιλέξετε. Πείτε "ναι" σε fabrics που δεν τσαλακώνουν πολύ εύκολα, προκειμένου να είστε σίγουρες πως φτάνοντας στον προορισμό σας, τα ρούχα σας θα βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να αποχωριστείτε για μερικές ημέρες τα αγαπημένα σας linen pieces, καθώς πρόκειται για ένα ύφασμα που τσαλακώνει εύκολα, σε αντίθεση με τα denim, που αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε ώρα και κάθε περίσταση, ακόμη και στη διάρκεια ενός short-trip.

Set goals

Ειδικά στις περιπτώσεις που αισθάνεστε πως έχετε περιορισμένο χώρο στην travel-bag σας, είναι σημαντικό να θέσετε τις προτεραιότητές σας. Τo make the long story short, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να καταλήξετε αρχικά στα απαραίτητα pieces που δε θα πρέπει να λείπουν για κανένα λόγο από αυτήν και να ξεκινήσετε από αυτά. Μετά -λοιπόν- από αυτό το first step, προχωρήστε στο επόμενο κι εφόσον υπάρχει extra ελεύθερος χώρος, συνεχίστε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα. Μην ξεχνάτε, πως πρόκειται για ένα ταξίδι μερικών ημερών, κάτι που σημαίνει πως δε χρειάζεται να μεταφέρεται όλη την ντουλάπα σας, στο μέρος που θα επιλέξετε να βρεθείτε. 

oliur-1jnk998-g70-unsplash-1.jpg

Be prepared

Last but not least, είναι πολύ-πολύ σημαντικό να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Το γεγονός ότι το θερμόμετρο συνεχώς ανεβαίνει, δε σημαίνει πως δε χρειάζεται να τοποθετήσετε στην travel-bag σας και μερικά πιο "βαριά" pieces, κυρίως για τις βραδινές ώρες, όταν και η θερμοκρασία πέφτει αισθητά. Αυτή την περίοδο, οι διακυμάνσεις είναι διαδοχικές κι αν θέλετε να μείνετε μακριά από δυσάρεστες εκπλήξεις, πρέπει να είστε ένα step μπροστά και να προετοιμαστείτε για κάθε συνθήκη. Ένα denim jacket είναι ιδανική επιλογή, καθώς ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας κι είναι κατάλληλο, για κάθε περίσταση.

Less is more!