fbpixel

Search icon
Search
Τα microtrends που θα μας απασχολήσουν τη φθινοπωρινή περίοδο
TRENDS & CATWALKS

Τα microtrends που θα μας απασχολήσουν τη φθινοπωρινή περίοδο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές τις «βοηθητικές» τάσεις


Ο όρος microtrends μπορεί να μεταφραστεί με ποικίλους τρόπους στον χώρο της μόδας. Από τότε που η εφαρμογή του Instagram έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη δυναμική και στο κομμάτι του fashion και των fashionistas, τα items που αποκαλούνται ως microtrends έχουν γίνει διάσημα. Ουσιαστικά είναι εκείνες οι μικρές λεπτομέρειες, που χαρίζουν με πολύ διακριτικό κι εύκολο τρόπο ένα update στην εμφάνιση σας. Για παράδειγμα, τα έντονα χρώματα ή τα περίεργα μοτίβα ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγόρια. Δεν αποτελούν βασικές τάσεις και συνήθως προσαρμόζονται κι επιλέγονται με βάση το προσωπικό στιλ της καθεμιάς.

Με τη νέα σεζόν που έχει έρθει και τα καινούρια trends που εμφανίζονται, δε θα μπορούσαμε να μη δημιουργήσουμε και μία λίστα με τα πιο hot microtrends που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου. Φυσικά και δεν πρέπει να επενδύσετε σε όλα, αλλά σκεφτείτε τα σαν μία λύση για να χαρίσετε μία fun διάθεση στα σύνολά σας. Έντονα floral στοιχεία, επηρεασμένα από προηγούμενες δεκαετίες, χαρούμενα prints που θα φέρουν ανανέωση και φωτεινές αποχρώσεις σε άκρως φθινοπωρινά ή και χειμωνιάτικα items είναι μερικά από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε όλα εκείνα τα μυστικά που θα σας κάνουν να παρουσιάσετε πιο ενημερωμένα και stylish outfits. Μην ξεχνάτε όμως αυτό που είπαμε και προηγουμένως, ότι όλα έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα σας και την προσωπικότητά σας!

Colourful embroidery

microtrends-1.jpg
Image source: @prosenkilde

Καθώς η μόδα έχει κυκλική πορεία, παρατηρείται συνεχώς ότι σχέδια και κομμάτια που θεωρούνται hot επιλογές, έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από προηγούμενες δεκαετίες. Γενικότερα η vintage αισθητική έχει αυξήσει πολύ τη δημοφιλία της τα τελευταία χρόνια. Στη συγκεκριμένη κατηγορία για τη φετινή σεζόν έχουν έρθει να προστεθούν τα πολύχρωμα κεντήματα. Ναι, ακριβώς αυτά που σας θυμίζουν την παιδική σας ηλικία. Θα τα συναντήσουμε σε πλήθος κομματιών, αλλά αυτά που εντυπωσιάζουν είναι τα φανταχτερά σχέδια στα παλτό. Πριν βιαστείτε να επενδύσετε σ’ ένα τέτοιο item, ψάξτε καλά στην γκαρνταρόμπα της μητέρας σας ή της γιαγιάς σας.

Maxi cardigans

microtrends-2.jpg
Image source: @lucywilliams02

Τα αγαπημένα κομμάτια των French girls έρχονται σε μία νέα εκδοχή. Τα cardigans ανήκουν ούτως ή άλλως στις πρώτες θέσεις των φθινοπωρινών τάσεων, αλλά τώρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι μακριές γραμμές. Τα maxi cardigans είναι ένας τρόπος να χαρίσετε ανανέωση σ’ αυτά τα κομμάτια που όλες λίγο πολύ έχουμε αγαπήσει. Η φιλοσοφία τους είναι ακριβώς η ίδια και μπορείτε να τα φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Rust shades

microtends-3.jpg
Image source: @joy_monty

Έχει γίνει ήδη πολύς λόγος για τα χρώματα που θα μας απασχολήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν Fall/Winter 2020. Στη λίστα των microtrends έρχεται να προστεθεί η απόχρωση της σκουριάς. Ούτε πολύ σκούρα αλλά ούτε και πολύ φωτεινή είναι αυτό που ψάχνουμε για τις φθινοπωρινές μέρες. Εμείς σας προτείνουμε να επενδύσετε σ’ ένα κοστούμι σ’ αυτόν τον τόνο και να το συνδυάσετε με λευκό t-shirt και white accessories. Δείτε το σαν μία μεταβατική κίνηση ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

‘70s Florals

microtrends-4.jpg
Image source: @alyssainthecity

Τα μοτίβα θα μας απασχολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μπορεί το floral να κυριαρχεί πολύ περισσότερο το καλοκαίρι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα το συναντήσουμε και στις υπόλοιπες εποχές. Για τη φθινοπωρινή περίοδο έρχονται να μας κερδίσουν τα floral prints, τα οποία έχουν την επιρροή τους από τη δεκαετία των ‘70s. Δοκιμάστε αέρινα παντελόνια με έντονα, μεγάλα λουλούδια στις αποχρώσεις του καφέ και του κίτρινου για να κάνετε την αρχή. Εάν ανήκετε στους τολμηρούς, επιλέξτε αυτό το pattern σε μακριά παλτό για πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Quilted jackets

microtrends-7.jpg
Image source: @popsugar

Τα jackets που έχουν την υφή των παλαιών καναπέδων ή των διακοσμητικών μαξιλαριών έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους τον τελευταίο καιρό. Είναι το κατάλληλο ύφασμα γι’ αυτήν την περίοδο, διότι θα σας χαρίσει την απαραίτητη θερμοκρασία χωρίς υπερβολές. Θα το βρείτε τόσο σε μακριά όσο και πιο κοντή εκδοχή, όπως και σε μονοχρωμίες αλλά και σε συνδυασμούς χρωμάτων. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στο στιλ σας και μη χάσετε χρόνο να το αποκτήσετε.

Countryside prints

microtrends-6.jpg
Image source: @lefevrediary

Εάν αγαπάτε τα μοτίβα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη λατρέψετε τα συγκεκριμένα. Τα κομμάτια μ’ αυτά τα prints μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής καθώς απεικονίζουν τοπία της εξοχής με όλες τις λεπτομέρειες, όπως σύννεφα, γρασίδι αλλά και άγρια ζώα ανάλογα με το σχέδιο που θα διαλέξετε. Είναι μία τέλεια επιλογή για cool εμφανίσεις και ταιριάζουν υπέροχα με το τζιν παντελόνι σας. Plus, οι φωτεινές τους αποχρώσεις θα δώσουν μία fun αισθητική στην εμφάνισή σας.