fbpixel

Search icon
Search
Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στον καθαρισμό του προσώπου σας
FACE & BODY

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στον καθαρισμό του προσώπου σας

Γνωρίστε τα & σταματήστε τα μια και καλή


O καθαρισμός του προσώπου είναι το πιο σημαντικό βήμα για τέλεια και λαμπερή επιδερμίδα. Και το ξέρετε. Είμαστε σίγουρες ότι πια δεν προσπερνάτε αυτό το τόσο must βήμα. Δώστε σωστό χρόνο στον καθαρισμό σας. Μη βιάζεστε. Έχετε επίγνωση σ΄αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα της ημέρας, που βοηθάτε την επιδερμίδα σας να καθαρίσει και να τονωθεί.

Τσεκάρετε τώρα τα πιο εύκολα λάθη που κάνετε με τον καθαρισμό σας όταν βιάζεστε και δώστε μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να μην υποκύπτετε σ' αυτά

Βιάζεστε πάρα πολύ

Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος από όλα. Παρατηρήστε καλύτερα την επιδερμίδα σας και δείτε αν αυτή λάμπει μετά τον καθαρισμό και φυσικά αν σας τραβάει. Αν ναι, εστιάστε σε μια πιο αργή διαδικασία, δείτε τον καθαρισμό σαν ιεροτελεστία και αναπτύξτε τη συνειδητότητά σας τη στιγμή που απομακρύνετε ό,τι περιττό από την επιδερμίδα σας. Χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα και δώστε τουλάχιστον 2 λεπτά σε ελαφρύ μασάζ, προκειμένου να δώσετε χρόνο στο προϊόν να δουλέψει στο φουλ του.

1-NJ0Lb.jpg

Να κάνετε απαλές κινήσεις και να μην τρίβετε «βίαια»

Η πολύ έντονη τριβή πιθανόν να προκαλέσει βλάβες στην ελαστίνη, την πρωτεΐνη που δίνει κίνηση στους ιστούς και κάπως έτσι να δημιουργηθεί χαλάρωση της επιδερμίδας, αλλά και ρυτίδες.

Χρησιμοποιήστε σωστή θερμοκρασία νερού

Η χρήση ζεστού νερού μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά πιο αναζωογονητική είναι η σωστή θερμοκρασία νερού, που σημαίνει ούτε ζεστό, αλλά ούτε κρύο. Το ζεστό νερό μάλιστα είναι καταστροφικό για το ευαίσθητο δέρμα.

2-j5pnc.jpg

Ξεχνάτε κάποιες περιοχές του προσώπου σας

Μπορεί να ακολουθείτε ευλαβικά πρωί και βράδυ τον καθαρισμό σας, να δίνετε το σωστό χρόνο σ’ αυτόν (χωρίς βιασύνες κι άγαρμπες κινήσεις), αλλά ξεχνάτε το σαγόνι και τον λαιμό σας, που είναι δύο πολύ σημαντικές περιοχές του προσώπου σας. Μην τις παραμελείτε.

Μάθετε και άλλα πιθανά λάθη που κάνετε κατά τη διάρκεια καθαρισμού του προσώπου σας, αλλά και περισσότερα θέματα ομορφιάς & ευεξίας στο Beauty Diaries.