fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα μαθήματα pilates που μπορείτε να βρείτε online
HEALTH

Τα καλύτερα μαθήματα pilates που μπορείτε να βρείτε online

Δοκιμάστε κάποιο σύμφωνα με τις ανάγκες σας αλλά και το χρόνο που διαθέτετε


Στη λίστα με τις προπονήσεις που θα βάλουν φωτιά στο core σας - και όχι μόνο - βρίσκεται το pilates. Και επιπλέον; Μπορεί να το κάνει αυτό με μηδενικό εξοπλισμό γεγονός που το καθιστά go-to για προπονήσεις στο σπίτι. Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους να ασκηθείτε από το σαλόνι σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ματ και ένα από τα χιλιάδες δωρεάν βίντεο Pilates στο YouTube.

Αντί να ψάξετε μόνοι σας όλες αυτές τις επιλογές, χρησιμοποιήστε αυτή τη συλλογή των καλύτερων προπονήσεων Pilates στο YouTube για να σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό για εσάς το συντομότερο δυνατό. Όλα τα βίντεο σε αυτή τη λίστα έχουν πολλές προβολές. Έτσι, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ότι αξίζουν τον χρόνο σας - είτε έχετε μια ολόκληρη ώρα να περάσετε στο στρώμα σας (είτε μόνο πέντε λεπτά για ένα γρήγορο workout).

Όπως και να έχει, θα αποκομίσετε μερικά από τα σοβαρά οφέλη που προσφέρει το Pilates, όπως η βελτίωση της στάσης του σώματoς σας και η αύξηση της ευλυγισίας σας. Και επειδή είναι μια low-impact προπόνηση, το Pilates είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε κίνηση επικεντρωθείτε στο να πηγαίνετε αργά - έτσι θα ενεργοποιήσετε περισσότερο τους μύες σας. Επίσης, δώστε βάση τους κοιλιακούς σας τραβώντας τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική σας στήλη.

Παρακάτω, σας αποκαλύπτουμε τα κορυφαία βίντεο Pilates στο YouTube που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι, είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος μαθητής.

1. 3-Minute Lower Belly Pilates Workout 

Η Cassey Ho, ιδρύτρια του καναλιού Blogilates στο YouTube, είναι μια επιλογή για γρήγορες, διασκεδαστικές και αποτελεσματικές προπονήσεις στο ματ, όπως αυτή που εστιάζει σε αυτούς τους δύσκολα ενεργοποιήσιμους μυς του κορμού κάτω από τον αφαλό σας.

2. Pilates Flat Stomach, 5-minute workout, by Lilly Sabri

Αυτό το βίντεο είναι short & sweet, σε περίπτωση που διαθέτετε μόνο 5 λεπτά για να κάνετε κάποιες αποτελεσματικές ασκήσεις. Επιπλέον, τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο κοιλιακών του Pilates που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του YouTube. 

3. 30-min Full-Body Workout, Move With Nicole

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει σχεδόν 6 εκατομμύρια προβολές και ενδείκνυται για τις γυναίκες που θέλουν να στοχοποιήσουν όλο τους το σώμα μέσα σε μόνο μισή ώρα αποτελεσματικά. Plus, δε θα χρειαστεί εξοπλισμός.

4. Wall Pilates, Rachel's Fit Pilates

Το Wall Pilates είναι ιδανικό για τη βελτίωση της σταθερότητας, της ισορροπίας, της δύναμης και του ελέγχου. Δοκιμάστε το συγκεκριμένο μάθημα που διαρκεί λίγο πάνω από 5 λεπτά και λειτουργεί και ως warm-up. 

5. 10-minute Hourglass Pilates, Lidia Mera

Με σχεδόν 5 εκατομμύρια views, το συγκεκριμένο workout λαμβάνει χώρα σε εξωτερικό χώρο και μας εμπνέει να πάρουμε το ματ μας και να κάνουμε το ίδιο. Διαρκεί 10 λεπτά και κάνει target όλο το σώμα, με έμφαση στο core. Είναι επίσης φιλικό προς αρχαρίους!