fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα city breaks στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο - και πού να μείνετε
ESCAPE

Τα καλύτερα city breaks στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο - και πού να μείνετε

Τώρα είναι η ευκαιρία να οργανώσετε μια μίνι φθινοπωρινή απόδραση


Το φθινόπωρο είναι, για πολλούς, η ιδανική εποχή για να ταξιδέψει κανείς - ειδικά σε όλη την Ευρώπη. Καθώς είναι τεχνικά μια ενδιάμεση εποχή, είναι συχνά πιο οικονομική από το καλοκαίρι και φυσικά δεν έχει τις υπερβολικές θερμοκρασίες της εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να κάνετε περισσότερες δραστηριότητες και να εξερευνήσετε καλύτερα τον προορισμό που έχετε επιλέξει. Το φόντο των ζεστών φθινοπωρινών χρωμάτων - αυτά τα κορεσμένα πλούσια καφέ, χρυσά, κίτρινα και κόκκινα - κάνει το τοπίο πολύ πιο ελκυστικό, ενώ ο λιγότερος συνωστισμός σημαίνει ότι οι ουρές για τα αξιοθέατα γίνονται μικρότερες, καθώς και λιγότερη φασαρία στους δρόμους. 

Παρακάτω, σας προτείνουμε 3 must-go city breaks στην Ευρώπη για το φετινό φθινόπωρο! 

Άμστερνταμ

shutterstock-2417098057.jpg

Ξεχάστε τα ανοιξιάτικα λουλούδια και τις τουλίπες: το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ. Η πόλη είναι στα καλύτερά της καθώς το καλοκαίρι ξεθωριάζει απαλά, αφού τα φύλλα στα δέντρα κατά μήκος των καναλιών παίρνουν αποχρώσεις του καφέ και πέφτουν για να αποκαλύψουν ακόμα καλύτερη θέα στα ιστορικά αετώματα, και οι άνθρωποι αποσύρονται σιγά σιγά από τις βεράντες, στη ζεστασιά των coffee shops με τα ξύλινα πάνελ. Γιατί να μην πάτε στο The Van Gogh Museum και να καταφέρετε όντως να δείτε τους διάσημους πίνακες; Στη συνέχεια, περπατήστε πίσω προς το κέντρο μέσα από τη συνοικία τεχνών και αρχαιοτήτων Spiegekwartier για να απολαύσετε μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτήν την ιδιαίτερη πόλη - μια βόλτα στη συνοικία Grachtengordel.

Where to stay

Hotel Pulitzer Amsterdam

pulitzer-garden-19.jpg

Η ιδιόρρυθμη, δημιουργική αισθητική του Άμστερνταμ μέσα σε 25 σπίτια στα κανάλια, που ξεχωρίζουν για την πολυτελή αύρα τους. Το ιδιόκτητο Pulitzer βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία απέναντι από δύο κανάλια, κοντά στο Σπίτι της Άννας Φρανκ. Το άψογο service, οι αυλές με κήπους και η προσεγμένες γαστρονομικές προτάσεις του ολοκληρώνουν άψογα το εγχείρημα.

See more

citizenM Amstel Amsterdam

2-A3tMY.jpg

Ζωντανοί κοινόχρηστοι χώροι, αυθάδες ολλανδικό design και basic δωμάτια με πολλή άνεση, είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του κεντρικά τοποθετημένου ξενοδοχείου. Το προσωπικό είναι fan, το πρωινό είναι επίσης πολύ καλό όπως και τα υπόλοιπα γεύματα...

See more 


Βαρκελώνη 

shutterstock-2418193019.jpg

Το φθινόπωρο η Βαρκελώνη ζωντανεύει πραγματικά, με ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκθέσεων. Μια μέρα που θα περάσετε θαυμάζοντάς τες μπορεί να ολοκληρωθεί με δείπνο σε οποιονδήποτε αριθμό γαστρονομικών «ναών» με αστέρια Michelin ή σε ταπεινά, οικογενειακά tapas bar. Πρόκειται για μια πόλη με περήφανη αίσθηση ταυτότητας και η γλώσσα, ο πολιτισμός και οι παραδοσιακές γιορτές της φυλάσσονται με σθένος. Ανθρώπινες πυραμίδες, δράκοι που αναπνέουν φωτιά και γίγαντες από γυαλί είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία των φθινοπωρινών φεστιβάλ της Βαρκελώνης. Εν όψει των Χριστουγέννων, μην χάσετε την παραμυθένια αγορά που δημιουργείται γύρω από τον καθεδρικό ναό (25 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου).

Where to stay

Serras Hotel

1439264.jpg

Το Serras ήταν πρωτοπόρο της νέας τάσης για κομψά και λιτά 5άστερα, που άλλαξε το πρόσωπο της ξενοδοχειακής σκηνής της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα ηλιόλουστο, φιλικό και εξαιρετικά άνετο hotel που παρέχει στους επισκέπτες του ένα bar στον τελευταίο όροφο και μια πισίνα από όπου ατενίζουν το λιμάνι, καθώς και μοναδικές γαστρονομικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός first class καταλανικού εστιατορίου.

See more

Room Mate Anna

378158572.jpg

Αυτό το on a bugdet ξενοδοχείο προσφέρει άνετα δωμάτια με χαρακτηριστική διακόσμηση στην καρδιά του Eixample. Μια μικρή, κυκλική πισίνα στο rooftop και μια ηλιόλουστη βεράντα αποτελούν το κοινωνικό κέντρο του καταλύματος, και ενώ το Anna διαθέτει λίγες εγκαταστάσεις, η φιλική ατμόσφαιρα αναπληρώνει με το παραπάνω!

See more


Βουδαπέστη

shutterstock-2461282453.jpg

Η Βουδαπέστη είναι υπέροχη αυτή την εποχή του χρόνου, όταν ο ήλιος μαλακώνει και τα πάρκα παίρνουν μελί χρώμα. Επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών CAFe (2-18 Οκτωβρίου), όταν παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου ανεβαίνουν σε 40 χώρους σε όλη την πόλη. Επίσης, τον χειμώνα υπάρχει πολύ ρομαντισμός στον αέρα, με πατινάζ στο ύπαιθρο στη λίμνη του City Park και Χριστουγεννιάτικες αγορές που πωλούν παραδοσιακά ξύλινα παιχνίδια και αχνιστές κούπες με ζεστό κρασί. Για ημερομηνίες, δείτε: budapest.com.

Where to stay

Corinthia Hotel Budapest

292462949.jpg

Το Corinthia έχει μια αβίαστη χάρη που κανένα άλλο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Βουδαπέστη δεν μπορεί να συγκριθεί. Οι ευρύχωροι χώροι του, ο ελαφρύς μαρμάρινος χρωματισμός του και τα αίθρια με γυάλινη επένδυση δίνουν μια υπέροχη αέρινη αίσθηση στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ δεν υπάρχει τίποτα υπερβολικό στο design του.

See more

Gerlóczy

gerloczy-cafe-budapest-15.jpg

Το Gerlóczy αποπνέει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην πόλη. Μεταξύ των ντόπιων, το cafe-restaurant του είναι μία value for money επιλογή σε σχέση με τα αντίστοιχα κοντινά στην περιοχή. A comfort & stylish combo!

See more

Κεντρική φωτογραφία: Βουδαπέστη