fbpixel

Search icon
Search
Tα interior design trends για να υποδεχτείτε με στιλ τη νέα χρονιά
INTERIORS

Tα interior design trends για να υποδεχτείτε με στιλ τη νέα χρονιά

Εντάξτε την αγαπημένη σας στους εσωτερικούς σας χώρους


Από την επιστροφή των πιο cool αποχρώσεων μέχρι τον ιδιαίτερο μινιμαλισμό και τον natural μαξιμαλισμό, 6 ειδικοί στο interior design μοιράζονται με το net-a-porter.com τα στοιχεία που τους ενθουσιάζουν περισσότερο για την επόμενη χρονιά και εμείς σας παρουσιάζουμε όσα ξεχωρίσαμε από τις προτάσεις τους. 

1) Διαχρονικοί τόνοι και πιο soft φινιρίσματα

3-3uJwd.jpg

«Μια αισθητική που ανυπομονώ να αξιοποιήσω είναι οι ιστορικές, κορεσμένες αποχρώσεις, όπως το cornflower blue. Αποπνέουν μια πραγματική διαχρονικότητα που εξακολουθεί να μοιάζει τολμηρή και μοντέρνα, οπότε δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Έχω ήδη αρχίσει να πειραματίζομαι με αυτό σε ορισμένα έργα, αλλά ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω πιο soft τελειώματα σε όλο το σπίτι. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να αισθάνονται άνετοι στους χώρους τους, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, και αυτός είναι ένας διακριτικός τρόπος για να απλώσετε τη «ζεστασιά» συνολικά. Βλέπω αυτή την απόχρωση να χρησιμοποιείται σε μέρη όπως σε υφάσματα, σε χρώματα φωτισμού, σε σοβατεπί στα έπιπλα και σε ταπετσαρίες από κασμίρ, μοχέρ και μαλλί. Προσθέτει μια διακριτική απαλότητα στον χώρο που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται έτοιμοι για cocooning!», αναφέρει η Zoe Feldman, ιδρύτρια της Zoe Feldman Design.

2) Πρώτες ύλες

2-zyK9b.jpg

«Για το 2024, σίγουρα θα προσανατολιστώ σε μια παλέτα βιώσιμων πρώτων υλών, όπως το ξύλο, η γιούτα και η πέτρα. Σε συνδυασμό με πολυτελή φινιρίσματα - συμπεριλαμβανομένων του βελούδου, του γυαλιού και του ορείχαλκου ή των πλούσιων, μεταξένιων αποχρώσεων της μουστάρδας, της ώχρας και του κονιάκ - θα αποτελέσουν το τέλειο σκηνικό για τους εσωτερικούς σας χώρους. Ανυπομονώ να γιορτάσουμε την ομορφιά της βρετανικής δρυός, της τέφρας, του μαόνι, του wenge, του zebrano και της καρυδιάς στα έργα μας φέτος, σε ράφια, όμορφα custom-made γραφεία και κομμάτια statement επίπλων.», λέει η Mimi Shodeinde, ιδρύτρια της Miminat Designs.

3) Scandi-chic

1-KRjmn.jpg

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα αξιοποιήσω τη σκανδιναβική αισθητική φέτος. Όλο και περισσότερο, πιάνω τον εαυτό μου να προμηθεύεται από Σκανδιναβούς προμηθευτές και να επηρεάζεται από Σκανδιναβούς designers. Θα κάνω ένα ταξίδι εκεί αυτό το καλοκαίρι, όπου σκοπεύω να βρω πολλή έμπνευση για να την ενσωματώσω σε συλλογές στις ΗΠΑ.», υποστηρίζει η Molly Kidd, σχεδιάστρια στο Light and Dwell.

4) Future love 

3-ax0zY.jpg

«Όλο και περισσότεροι πελάτες ζητούν φυσικά, μη τοξικά, μικρής παραγωγής χρώματα στους χώρους τους. Είναι κάπως καινούριο το γεγονός ότι οι άνθρωποι έρχονται με αυτό το αίτημα, αντί να βγαίνουμε εμείς από τα τετριμμένα και να τους το παρουσιάσουμε. Είμαι λοιπόν ενθουσιασμένη - όχι μόνο για το επόμενο έτος, αλλά και για το τι θα συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια σε σχέση με την νέα μελλοντική οικολογική προσέγγιση στον κόσμο του design.», λέει η Susana Simonpietri της Chango & Co. 

5) Natural maximalism

6-oK0Bt.jpg

«Καθώς η τάση για τη δημιουργία προσωπικών και μοναδικών εσωτερικών χώρων εξελίσσεται, το 2024 θα δούμε μια στροφή προς το "ο μαξιμαλισμός συναντά τη φύση". Οι άνθρωποι θέλουν να εκφράζονται, να διασκεδάζουν και να μην παίρνουν τη ζωή πολύ σοβαρά, αλλά και να διατηρούν τα υλικά και τα φινιρίσματα στους χώρους τους κομψά και φυσικά. Σκεφτείτε δρύινα πατώματα σε συνδυασμό με μια κουρτίνα με wild pritns και τοίχους από μαρμαρυγία. Τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως οι ελιές και οι συκιές, θα κυριαρχήσουν το 2024, μαζί με τους θεραπευτικούς κρυστάλλους. Αυτά τα φυσικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν με εντυπωσιακό τρόπο, δημιουργώντας κομψά statement στο design, αναφέρει η Naomi Astley Clarke, ιδρύτρια της Naomi Astley Clarke.