fbpixel

Search icon
Search
Tα interior design books που πρέπει να έχει κάθε κομψό σπίτι
ARTS & CULTURE

Tα interior design books που πρέπει να έχει κάθε κομψό σπίτι

Mια σειρά από προτάσεις που θα σας μετατρέψουν σε μετρ του είδους


Στην εποχή του Pinterest και του Instagram, είναι εύκολο να βρείτε έμπνευση για εσωτερικούς χώρους, κάνοντας απλά ένα scrolling. Ο Mark D. Sikes -από τον οποίο η Jill Biden ζήτησε να διακοσμήσει το γραφείο της στον Λευκό Οίκο- αποτελεί εγγύηση για το κλασικό αμερικανικό στιλ, για το οποίο μιλάει στο βιβλίο του "More Beautiful". Εάν λοιπόν, βαρεθήκαμε να αφήνετε στην τύχη του αλγόριθμου την έμπνευσή σας, παρακάτω σας συστήνουμε τα καλύτερα interior design books που φέρουν την υπογραφή αναγνωρισμένων σχεδιαστών, διακοσμητών και ανθρώπων του χώρου. Ανακαλύψτε ποιο από αυτά θα εντάξετε στη δική σας συλλογή!

Arranging Things

1-4V6MO.jpg

Ο Colin King, ο οποίος δημιουργεί χώρους για μεγάλα ονόματα, είναι δεξιοτέχνης στην έντεχνη τοποθέτηση επίπλων και αντικειμένων. Το βιβλίο του από τον οίκο Rizzoli, με τίτλο "Arranging Things", που έγραψε μαζί με τον Sam Cochran του Architectural Digest, εισχωρεί βαθιά μέσα στη διαδικασία σύνθεσης των πάντων, από coffee tables και βιβλιοθήκες μέχρι περβάζια παραθύρων. Μπορεί επίσης να εμπνεύσει τους αναγνώστες να φανταστούν οπτικά τα δικά τους δωμάτια.

Inside: At Home with Great Designers

2-oK6XZ.jpg

Η δουλειά των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων είναι να ερμηνεύουν τις φαντασιώσεις των πελατών τους μέσα από το δικό τους δημιουργικό φακό. Αλλά, αν μιλάμε για την προσωπικότητά τους -και πιο συγκεκριμένα, πως αυτή μεταφέρεται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια- πώς διακοσμούν; Το "At Home with Great Designers" καταγράφει τους προσωπικούς χώρους που ανήκουν στα μεγαλύτερα διακοσμητικά μυαλά του κόσμου, όπως η Faye Toogood, ο Miles Redd και ο Vincent van Duysen, παρέχοντας μια συναρπαστική εικόνα του απεριόριστου δημιουργικού τους ήθους.

Ken Fulk: The Movie in My Mind

3.jpg

Δεν υπάρχει κανείς που να προσδίδει σε έναν χώρο έναν ξεχωριστό χαρακτήρα όπως ο Ken Fulk, σχεδιαστής που έχει κατοχυρώσει μια θέση στους AD100 designers και είναι γνωστός ως ο διακοσμητή της επιλογής της ελίτ της Silicon Valley. Αρκεί να δείτε το σπίτι που δημιούργησε στη λίμνη Tahoe για τον συνιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom και τη σύζυγό του, Nicole. Το coffee table book του, με φωτογραφίες του Douglas Friedman, παρουσιάζει πάνω από 30 χρόνια ζωντανών, εξωφρενικών, ακόμη και βακχικών κόσμων του Fulk, από ένα αγροτόσπιτο της Napa Valley μέχρι ένα clubhouse του Manhattan.

Rose Uniacke At Home

5-vaW5Z.jpg

Η Rose Uniacke είναι γνωστή για τους ανάλαφρους αλλά πολυτελείς εσωτερικούς χώρους της, που συνδυάζουν αβίαστα μοντέρνες πινελιές και αντίκες - τα κεντρικά γραφεία της Jo Malone στο Λονδίνο, για παράδειγμα, συνδυάζουν ζεστά κρεμ χρώματα με έναν μαύρο πολυέλαιο. Στο Rose Uniacke At Home, ένα λεύκωμα που εκδόθηκε από τη Rizzoli, εξερευνά τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του στιλ της μέσα από τη δική της κατοικία του 19ου αιώνα.

Japanese Interiors

5-n5sCe.jpg

Το Japanese Interiors εξερευνά 28 διαφορετικές ιδιωτικές κατοικίες στην Ιαπωνία, από τα μπρουταλιστικά κτίρια στο Τόκιο μέχρι τις τσιμεντένιες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες στο Kantō. Στην πορεία, παρουσιάζει την πλούσια οπτική ιστορία της μινιμαλιστικής διακοσμητικής παράδοσης της χώρας, η οποία έχει εμπνεύσει αμέτρητες αισθητικές - όχι μόνο εντός των συνόρων της χώρας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.