fbpixel

Search icon
Search
Τα ελαφριά βραδινά για να χάσετε πόντους
TASTE

Τα ελαφριά βραδινά για να χάσετε πόντους

Έχουν ελάχιστες θερμίδες, αλλά είναι πεντανόστιμα


Η νέα σεζόν μάς ωθεί στο να υιοθετήσουμε μια καινούρια ρουτίνα και να ασχοληθούμε πιο ουσιαστικά με τον εαυτό μας. Η απώλεια βάρους είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, και τώρα είναι η στιγμή να μπούμε πραγματικά σε πρόγραμμα, στρέφοντας την προσοχή μας σε πιο υγιεινές επιλογές. Στη διαδικασία αυτή, δεν πρέπει να παραλείπουμε το βραδινό, όπως και κανένα άλλο γεύμα, θεωρώντας πως έτσι θα έχουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις top λύσεις για βράδυ, που είναι εξαιρετικά εύκολες να τις φτιάξετε, ελαφριές και με ελάχιστες θερμίδες!

Σολωμός

sheet-pan-lemon-garlic-salmon-08.jpg

Ο σολωμός είναι σαν μια πολυβιταμίνη για τον εγκέφαλό σας. Είναι φορτωμένος με σημαντικά θρεπτικά συστατικά που τον ενισχύουν, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και χολίνη, και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Η κατανάλωσή του συνδέεται επίσης με την καλύτερη υγεία της καρδιάς καθώς ψάρια όπως αυτό, μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου. Είτε επιλέξετε φρέσκο είτε κατεψυγμένο, δοκιμάστε να τον μαγειρέψετε με μέλι και σκόρδο για ένα εύκολο και νόστιμο δείπνο στο σπίτι.

Καρότα με χούμους

shutterstock-1893422434.jpg

Αν έχετε όρεξη για ένα light, πολύ γρήγορο, αλλά λαχταριστό snack, τότε καθαρίστε 8 μικρά καρότα (ή τέσσερα μεγάλα) και συνοδεύστε τα με ένα μικρό μπολάκι από το αγαπημένο humus. Με αυτό το dip θα απολαύσετε υπέροχη δροσιστική γεύση, ενώ εκτός από το γεγονός ότι έχει μόνο 100 θερμίδες, αποτελεί και μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και β-καροτίνης, διατηρεί το μαύρισμά σας, ενώ το χούμους προσθέτει την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Ψητές πατάτες με λαχανικά

twice-baked-stuffed-potatoes-2-720x720.jpg

Ένα τέλειο mini meal για όλες τις ώρες! Χαράξτε μια πατάτα στα τέσσερα, τοποθετήστε την στον φούρνο μαζί με την φλούδα, ψιλοκόψτε μισή ντομάτα, καρότο, άνηθο και μαϊντανό και απλώστε τα από πάνω. Όλα αυτά με λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ πρόκειται για ένα snack πλούσιο σε βιταμίνη C.

Αβοκάντο

shutterstock-1018672126.jpg

Το αβοκάντο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών και φυτικών ινών, ενώ διαθέτει ελάχιστους υδατάνθρακες. Το αγαπημένο τρόφιμο περιέχεται σε πολλές δίαιτες και είναι τέλειο σε φέτες τόσο μόνο του όσο και σε συνδυασμό με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μάλιστα, συνδυάζεται εκπληκτικά με αυγό, γι' αυτό σκεφτείτε να το δοκιμάσετε σε διάφορες συνταγές.

Μήλο με φυστικοβούτυρο

fullsizerender-6.jpg

Ποιος είπε ότι το μήλο και το φυστικοβούτυρο είναι μόνο για το πρωί; Ένα δημοφιλές snack, το οποίο εξαιτίας του συνδυασμού αλμυρού και γλυκού, καταφέρνει με πολύ λίγες θερμίδες να ικανοποιεί οποιαδήποτε όρεξη και λιγούρα. Προτιμήστε πράσινο μήλο, πλύνετέ το χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα και κόψτε το σε λεπτές φέτες απλώνοντας πάνω στην κάθε μία από λίγο ανάλατο φυστικοβούτυρο. Για να μην ξεπεράσετε τις 100 θερμίδες υπολογίστε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε μέχρι 3 κουταλιές του γλυκού από αυτό.

Απολαύστε ελεύθερα!