fbpixel

Search icon
Search
Tα δροσερά υφάσματα που είναι κατάλληλα για τις πιο ζεστές ημέρες
THE LOOK

Tα δροσερά υφάσματα που είναι κατάλληλα για τις πιο ζεστές ημέρες

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τα κομμάτια που θα επιλέξετε το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι έχει μπει στην καθημερινότητά μας και όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο πως θα δημιουργήσουμε μία σωστή και ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις τάσεις και τα σχέδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ξεχνάμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά τόσο στο στιλ μας όσο και στην ευκολία μας. Τα υφάσματα ανήκουν σ΄αυτήν την κατηγορία. Για τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και για τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες υπάρχουν κάποια fabrics, τα οποία θα γίνουν ο καλύτερος σας σύμμαχος, διότι εκτός από στιλ θα σας χαρίσουν απλόχερα και την απαιτούμενη δροσιά ή τουλάχιστον δε θα σας προσθέσουν περισσότερη ζέστη.

Για να νιώθετε λοιπόν δροσερές all the time φέτος το καλοκαίρι και για να δημιουργήσετε την απόλυτη summer wardrobe, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα καλύτερα υφάσματα αυτής της περιόδου.

Λινό

2b7a39a30bc0880b2e41d7f5bd3d713d.jpg

Ένα από τα βασικά αλλά και αγαπημένα υφάσματα του καλοκαιριού είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το λινό. Δροσερό, αέρινο και απόλυτα stylish έχει κερδίσει μία πολύ σημαντική θέση τόσο στην καρδιά όσο και στην γκαρνταρόμπα μας. Παρόλο που τσαλακώνεται εύκολα και χάνει τη φόρμα του μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε το απόλυτο επιμελώς ατημέλητο look. Φαίνεται πολύ όμορφο σε λευκούς τόνους αλλά και σε άλλους ουδέτερους, είναι το μπεζ και οι αποχρώσεις του. Μπορείτε να το επιλέξετε από παντελόνια μέχρι φορέματα και πουκάμισα.

Βαμβακερό

a9dda9bd1f5e760ecf5d4517ac4c3cc6.jpg
Image source: @harpersbazaar

Είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές, διότι πρόκειται για μία φυσική ίνα, η οποία επιτρέπει στον αέρα να κινείται ελεύθερα μέσα στο ύφασμα. Αφήνει ελεύθερο το δέρμα να «αναπνέει», χαρίζοντας άνεση και ευελιξία. Σ’αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται και με το όνομα ποπλίνα που χρησιμοποιείται κυρίως σε πουκάμισα αλλά και σε κάποια trousers designs.

Βισκόζη

db13dfcd514a94c1fb6a52b011641ff3.jpg

Η βισκόζη ή αλλιώς viscose, είναι ένα υλικό, το οποίο παράγεται από την κατεργασία της κυτταρίνης, του δομικού πολυσακχαρίτη των φυτών, το οποίο είναι κατάλληλο για την δημιουργία ρούχων που αγκαλιάζουν το σώμα. Με λίγα λόγια πρόκειται για μία φυτική πρώτη ύλη, η οποία είναι αντίστοιχη με το μετάξι. Αφήνει το σώμα να «αναπνεύσει» ακριβώς όπως το βαμβάκι ενώ παράλληλα είναι και πολύ ελαφρύ. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς μπορείτε να το πλύνετε ακόμα και στο χέρι, με χλιαρό νερό.

Μετάξι

6655d138cf18b65ece6dd5f6dc3896da-1.jpg
Style du monde

Το μετάξι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υφάσματα κι ευρέως διαδεδομένο σε ζεστά κλίματα χάρη στον τρόπο κατασκευής του. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες fashionistas επιλέγουν να το εντάξουν στα καθημερινότητα τους. Ιδανικό για να προσθέσει και περισσότερη λάμψη στην εμφάνισή σας. Θα το συναντήσετε σε πολλά σχέδια, αλλά εμείς το προτιμούμε σε πουκάμισα, φούστες αλλά και φορέματα. Οι έντονες αποχρώσεις το κάνουν να μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Chambray

5d25d6c1c1f9e1af7203cf526ea057e7.jpg

Δυστυχώς το τζιν ύφασμα δεν ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, διότι είναι ιδιαίτερα ζεστό και βαρύ. Παρόλα αυτά αν είστε λάτρεις των denim designs δε χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να επιλέξετε κομμάτια από chambray. Πρόκειται για ένα παρόμοιο ύφασμα με το τζιν και αποτελείται από φωτεινές ή πιο σκούρες αποχρώσεις, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να απορροφά μεγάλο μέρος του ιδρώτα. Διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό νήματος, που σημαίνει ότι η ύφανσή του είναι πιο λεπτή άρα και πιο δροσερό.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα της μόδας κι όχι μόνο!