fbpixel

Search icon
Search
Τα downtown hotels που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Τα downtown hotels που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας στη Θεσσαλονίκη

All time classic και νέες αφίξεις έχουν αναγάγει τον eclectic τρόπο ζωής σε θεσμό


Μας υποδέχονται σε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, χαρίζοντας μια luxurious πρόταση διαμονής. Φιλοσοφία υψηλού σχεδιασμού και σύγχρονα πακέτα υπηρεσιών αποτελούν προτεραιότητά τους. Φιλόξενο περιβάλλον και διαρκής αίσθηση ευεξίας δημιουργούν τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις, αφήνοντας πάντα μια γλυκιά υπόσχεση επιστροφής. Στη Θεσσαλονίκη, η φιλοσοφία του eclectic living έχει αναχθεί σε θεσμό, ο οποίος εμπλουτίζεται με σταθερά και οργανωμένα βήματα. Με κεντρικό στόχο την κάλυψη των αναγκών κάθε επισκέπτη, η έννοια της πολυτέλειας επαναπροσδιορίζεται, δομώντας έναν εξεζητημένο προορισμό στην καρδιά της πόλης. Εμείς συγκεντρώσαμε οχτώ city hotels που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή για την sophisticated ταυτότητά τους. 

Let's take a look!

Daios Luxury Living: Η απαράμιλλη θέα στη θάλασσα

283770078-2828814367420535-8336863301626247329-n.jpg

Ένα πολυτελές, boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Θεσσαλονίκη, φωλιασμένο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, μας παρέχει μια σειρά από high quality υπηρεσίες από το πρωί μέχρι το βράδυ. To Daios Luxury Living διακρίνεται για την προνομιακή του θέση, σε μια εξαιρετική του τοποθεσία δίπλα στο Λευκό Πύργο κατά μήκος της παραλίας. 

Η μοναδική θέα στη θάλασσα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα που αποπνέει μας καταπλήσσει κάθε φορά. Ένας γοητευτικός χώρος με απέραντη θέα στο Θερμαϊκό, που αποπνέει απλότητα και ηρεμία.Τα luxurious δωμάτια και οι σουίτες του μας θυμίζουν με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τι σημαίνει θαλπωρή και πραγματική χαλάρωση. Στα εστιατόρια, «Daios Βar – Restaurant» και Vitrina, εκλεκτά γεύματα υπέροχων μεσογειακών αρωμάτων δίπλα στο ηλιοβασίλεμα μας συνεπαίρνει σε μια μοναδική εμπειρία αισθήσεων. Αγνά υλικά, επιλεγμένα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, μετατρέπονται με τη μαεστρία των ανθρώπων της κουζίνας σε γαστρονομικές απολαύσεις.

Info: Λεωφόρος Νίκης 59, Instagram: @daiosluxuryliving

MonAsty Hotel: O brand new προορισμός

botargo-restaurant-chwJh.jpg

Το πολυτελές ξενοδοχείο ΜοnΑsty Autograph Collection άνοιξε τις πύλες του και μας καλωσορίζει με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης. Τη διαχείρισή του, έχει αναλάβει η Swot Hospitality. Το hotel παρουσιάζει δυο νέους χώρους απαράμιλλης αισθητικής, που σίγουρα θα γίνουν το επόμενο talk of the town: το εστιατόριο Botargo και το all-day gastro bar Samite Lounge. Το Botargo αποτίει φόρο τιμής στο αγαπημένο έδεσμα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών, το αυγοτάραχο, και μας επιφυλάσσει εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές χαρίζουν high-end comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου.

Με αφετηρία την κληρονομιά της πόλης, στην εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου έχουν αξιοποιηθεί γοητευτικά ρετρό στοιχεία συνδυασμένα με μοντέρνες λεπτομέρειες μοναστηριακού ντιζάιν σε γήινες αποχρώσεις πορτοκαλιού και πέτρας. Τα 100 δωμάτια εμπνέουν τους επισκέπτες με το βυζαντινό τους χαρακτήρα, τις αψιδωτές πόρτες που παραπέμπουν στην πλούσια ιστορική αρχιτεκτονική της πόλης και τις κομψές καλλιτεχνικές δημιουργίες ντόπιων τεχνιτών. Την τιμητική του στο interior design έχει το μετάξι, αγαπημένο ύφασμα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, το οποίο διακοσμεί δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους με έργα νέων καλλιτεχνών, τα οποία διατίθενται και προς πώληση.

Info: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Facebook: @Monasty Hotel, Instagram: @monasty.hotel 

ONOMA Hotel: H smart ταυτότητα

291773896-2241043376073346-1725338003318489897-n.jpg

Urban chic φιλοσοφία και modern minimal διαμόρφωση δομούν το πιο «smart» ξενοδοχείο, επί της οδού Μοναστηρίου. Όπως κάθε όνομα είναι μοναδικό σε σχέση με τον άνθρωπο που το φέρει, έτσι και το ξενοδοχείο προσαρμόζεται και μεταμορφώνεται για να ταιριάζει απόλυτα στην ταυτότητα κάποιου. To ONOMA Hotel φιλοδοξεί να προσφέρει υπηρεσίες που ταιριάζουν στο πραγματικό τους προφίλ και σχετίζονται απόλυτα με αυτούς.  

Έξυπνη τεχνολογία, προσωποποιημένες εμπειρίες και ζωηρή συναισθηματική αλληλεπίδραση, σε ένα σύγχρονο και πολυτελές περιβάλλον, έχουν αναβαθμίσει τα δεδομένα του hospitality. Ένα νέο και πρωτοποριακό concept φιλοξενίας που χρησιμοποιεί μοντέρνο σχεδιασμό, νέες τάσεις και εργαλεία μάρκετινγκ αλλά πάντα εστιάζοντας στον επισκέπτη. Creative χώροι πρωταγωνιστούν στο ψηφιακό αυτό περιβάλλον, χαρίζοντάς μας τα πιο δημιουργικά και διασκεδαστικά highlights, όπως το basketball court, το photo boot και το playground at half floor. 

Info: Μοναστηρίου 24, Instagram: @onoma_hotel

ON Residence: Η αρχιτεκτονική αναβίωση 

282108629-376957440888741-8778569588348855017-n.jpg

Ένα περίτεχνο design έχει καταφέρει να ενώσει δυναμικά το παρελθόν με το παρόν. Ένα αληθινό στολίδι της Παλιάς Παραλίας με απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό, το ON Residence σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το Tor Hotel Group, που συνδέεται άρρηκτα με τον χώρο της φιλοξενίας από το 1925. Αποτελεί την ιδανική επιλογή, για να εξερευνήσουμε τη μοναδική κουλτούρα και το ένδοξο παρελθόν της πόλης. Unique σουίτες και τελευταίας τεχνολογίας δωμάτια είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για να γνωρίσουμε τη συναρπαστική ιστορία της. 

Το αγαπημένο εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», επίκεντρο της κοσμικής Θεσσαλονίκης επί δεκαετίες, ήταν αγαπημένο στέκι για επιφανείς προσωπικότητες και πολιτικούς όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και πολλοί ακόμη, μέχρι το κλείσιμό του στα μέσα του ’90. Την κουζίνα επιμελείται ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας, βασικός εκπρόσωπος μιας νέας, άκρως δυναμικής γενιάς σεφ της Βόρειας Ελλάδας, με σημαντικά και βραβευμένα projects, όπως το Σέμπρικο αλλά και το Thria, για το οποίο το περιοδικό Sunday Times Travel απέδωσε τον τίτλο Gourmand’s Destination το 2019. Το ιδιαίτερο γευστικό σκηνικό ολοκληρώνει το Tiger Loop, σερβίροντας ένα ενδιαφέρον concept menu. O Aχιλλέας Πλακίδας, βραβευμένος bartender και επικεφαλής της πιο creative ομάδας bar tender στην Ευρώπη, βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του. 

Info: Λεωφόρος Νίκης 5, Instagram: @on_residence

S Hotel: Η cultural πλευρά του hospitality

271415721-375254881068967-2523236871192726577-n.jpg

Στην καρδιά μιας συναρπαστικής πόλης, πάνω σε έναν από τους αρχαίους κρυμμένους τόπους της, δεσπόζει το 5άστερο S Hotel. Βρίσκεται στην κεντρική γειτονιά της Πλατείας Ελευθερίας, στην ήσυχη οδό Καλαποθάκη σε ένα σύγχρονο 8όροφο κτίριο, με 29 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, που οικοδομήθηκαν πάνω από το νότιο παραλιακό οχυρωματικό τείχος της πόλης. Το μνημείο αποκαλύφθηκε κατά την ανέγερση του ξενοδοχείου, συντηρήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και σήμερα, εκτίθεται δημόσια στο κοινό. Ένα περιβάλλον καθαρής μίνιμαλ πολυτέλειας κυριαρχεί σε κάθε του χώρο, παντρεύοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο παρελθόν και παρόν. 

Στο Sigma Gastronomia έρχεται και συμπληρώνει μέσα από nouvelle γεύσεις μια 360ο εμπειρία φιλοξενίας και γαστρονομίας. Με την εκλεπτυσμένη μαγειρική φιλοσοφία του σεφ, Σάκη Καλλιοντζή, η ελληνική πρώτη ύλη έρχεται σε πρώτο πλάνο κι εκφράζει με απλότητα και έμπνευση την κουζίνα της Θεσσαλονίκης.

Info: Καλαποθάκη 5, Instagram: @shotel.gr 

Teight Hotel: To μοντέρνο design 

executive72dpi4-3966.jpg
Πρωταγωνιστεί στην καρδιά της πόλης, σε μια γειτονιά που αναδείχθηκε ως σημείο συνάντησης κι ενσωμάτωσης μίας πρωτοποριακής κουλτούρας με επίκεντρο τη νυχτερινή ζωή, τη μουσική, το σχόλιο στην διαφορετικότητα και το design, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα. Το Teight επαναπροσδιορίζει την έννοια του ταξιδιού και της φιλοξενίας, μέσα από μια νέα οπτική, μυώντας τους ανθρώπους στο πνεύμα και την φιλοσοφία της Βόρειας Ελλάδας. Η διαδραστική τεχνολογία, που αξιοποιεί, παρέχει εύκολη πρόσβαση και θέτει την άνεση ως προτεραιότητα προσφέροντας smart υπηρεσίες σε κάθε επίπεδο.


Στη γαστρονομική του ταυτότητα, το Moldee, μας υποδέχεται σε έναν μοντέρνο περίτεχνο χώρο, ο οποίος διακρίνεται ιδιαίτερα για την exclusive διακοσμητική του διαμόρφωση. Το casual dining είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής του, ο οποίος ξεχωρίζει και στο main menu των signature cocktails του. Moldee σημαίνει καλούπι και αποτελεί την λέξη - κλειδί της έμπνευσής τους, καθώς η φιλοσοφία τους είναι custom και τα πάντα στο εσωτερικό του έχουν το δικό τους σχήμα και γραμμή. Oι executive chefs και owners, Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης έχουν εισάγει μια τολμηρή γαστρονομική κουλτούρα, έχοντας ως κεντρικούς μοχλούς την εποχικότητα και τη σωστή χρήση των υλικών.

Info: Μητροπολίτου Ἰωσήφ 8, Instagram: @teight_hotel

The Excelsior Hotel: Η vintage ατμόσφαιρα

274678276-250321050640467-986816870431051472-n.jpg

Mια μοναδική συνάντηση μεταξύ του αρχοντικού αρχιτεκτονικού παρελθόντος με τις σύγχρονες πολυτέλειες έχει καταφέρει να «χτίσει» μια μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα, μια «ζεστή» φιλοξενία και ένα ονειρικό γαστρονομικό «ταξίδι». To 5άστερο ξενοδοχείο, Excelsior μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τη Θεσσαλονίκη με τον πιο elegant τρόπο. Με τις επιλεγμένες συνταγές και τη φρέσκια σπιτική κουζίνα, που φτιάχνεται με αγάπη από την ταλαντούχα ομάδα των σεφ του, οι γευστικοί μας κάλυκες θα ακολουθήσουν ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης. 

Στο ισόγειο του, βρίσκεται το Clochard, ένα από τα πιο εμβληματικά fine dining εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς της γαστρονομικής σκηνής της πόλης από το 1978. Φημισμένο για το εξαιρετικό φαγητό και την εξυπηρέτησή του, και πολλαπλά βραβευμένο με το βραβείο "Toque d'Or", αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη.

Info: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, @excelsior_gr

Vanoro Hotel: Η comfort αίσθηση 

263716149-127037046441495-3486842750024388958-n.jpg

Τοποθετημένο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το Vanoro αποτελεί ένα ολοκαίνουργιο hotel πέντε αστέρων, χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές από την απόλαυση των γευμάτων μας στο Anza Kitchen & Bar, μέχρι τα επαγγελματικά μας meetings στην λειτουργική αίθουσα διαλέξεων και το εξειδικευμένο κέντρο σπα. 

Η cozy ατμόσφαιρα μας εντυπωσιάζει από τα πρώτα λεπτά της διαμονής μας, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Χαμηλός φωτισμός, γοητευτικά φυτά και μοντέρνα και άνετα έπιπλα δημιουργούν το πιο φιλικό περιβάλλον. 

Info: Δωδεκανήσου 6, Instagram: @vanorohotel

Enjoy the luxurious side of the city!