fbpixel

Search icon
Search
Τα διάφορα χρώματα της τουλίπας και τι συμβολίζουν
INTERIORS

Τα διάφορα χρώματα της τουλίπας και τι συμβολίζουν

Tulip season is here! Ποια χρώματα τουλίπας να επιλέξετε για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας


Τα λουλούδια αποτελούν την τέλεια κίνηση που μπορεί να φτιάξει όλη την ημέρα μας. Πέρα όμως από γιορτές και επετείους, όλοι θα θέλαμε να λαμβάνουμε "just because flowers" από τα αγαπημένα μας πρόσωπα , δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Ανάμεσα στα λουλούδια που ξεχωρίζουμε την άνοιξη είναι οι τουλίπες. Τα ιδιαίτερα τους χρώματα και το άρωμα που απελευθερώνουν στον χώρο τα καθιστούν ιδανική προσθήκη σε κάθε ανθοδέσμη. Ακόμη και ένας συνδυασμός μόνο με τουλίπες, μονοχρωματικός ή με πολλά χρώματα μαζί, είναι ένα εύκολος και γλυκός τρόπος να κάνουμε ένα δώρο σε κάποιον. 

Οι τουλίπες όμως ανθίζουν σε πολλά χρώματα και το καθένα από αυτά συμβολίζει κάτι διαφορετικό. Έτσι ο κάθε συνδυασμός χρωμάτων που επιλέγουμε μπορεί να αντιπροσωπεύει τι θα θέλαμε να δηλώσουμε προς τους αγαπημένους μας. Ας μάθουμε τι ακριβώς συμβολίζει το κάθε χρώμα του ρομαντικού αυτού λουλουδιού προτού το επιλέξουμε.

shutterstock-1043112979.jpg


Κόκκινες Τουλίπες

Το κόκκινο χρώμα αντικατοπτρίζει το πάθος και την τέλεια μορφή αγάπης. Έτσι και η κόκκινη τουλίπα εκφράζει την αγάπη, την συντροφικότητα, την δέσμευση και τον έρωτα. Ένα μπουκέτο με έντονες κόκκινες τουλίπες προορίζεται για το ζευγάρι σας αλλά θα μπορούσε να είναι και μία ενδιαφέρουσα κίνηση που θα δηλώνει τα αισθήματα στην αρχή μίας νέας σχέσης.

Λευκές Τουλίπες

Το ντελικάτο λευκό άνθος συνδέεται με την αγνότητα και την ειρήνη, όπως ισχύει και για τα λευκά τριαντάφυλλα. Οι λευκές τουλίπες εκφράζουν την καλοσύνη και την αγνή μορφή της αγάπης, ταυτόχρονα όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στείλουν ένα μήνυμα συγνώμης. Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι το λευκό χρώμα της τουλίπας μπορεί να υποδηλώνει την διεκδίκηση. 

shutterstock-326108939.jpg


Ροζ Τουλίπες

Οι ροζ τουλίπες, πέρα από την φανταστική απόχρωση τους, εκδηλώνουν την έντονη στοργή και αγάπη. Υπάρχει ωστόσο διαφορά με την μορφή αγάπης που δηλώνουν οι κόκκινες τουλίπες. Το ροζ χρώμα στο λουλούδι εκφράζει την οικογενειακή σχέση και αγάπη και όχι εκείνη του ζευγαριού, για αυτό λειτουργούν καλύτερα όταν η pink ανθοδέσμη χαρίζεται σε κάποιο μέλος της οικογένειας.

Κίτρινες Τουλίπες

Το κίτρινο χρώμα στις τουλίπες έχει διπλή σημασία. Από τη μία εκφράζει την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια, ιδανική για να δημιουργήσουμε μία ανθοδέσμη που θα χαρίσουμε στους φίλους μας. Εκδηλώνουν την χαρά, την ευτυχία, την φροντίδα και την εμπιστοσύνη. Από την άλλη, το κίτρινο λειτουργεί και για να εκφράσει την μονόπλευρη αγάπη, που δεν υπάρχει ανταπόκριση ή απορρίπτεται. Αν κάποιος σας προσφέρει μία ανθοδέσμη με κίτρινες τουλίπες, μπορεί και να σημαίνει ότι δεν ανταποδίδεται στα συναισθήματα αγάπης που εκφράζει για εσάς. 

shutterstock-623039210.jpg


Μωβ Τουλίπες

Οι μωβ τουλίπες συνδέονται με έννοιες όπως τα δικαιώματα, την αφθονία και την ευημερία ή ακόμα και την πίστη. Είναι μία από τις αποχρώσεις που στέλνουν θετικά μηνύματα και το χρώμα εκφράζει γενναιοδωρία και σοφία. Αποτελούν μία επιλογή χωρίς περιορισμούς προς τον αποδέκτη, καθώς ένα μπουκέτο από μωβ τουλίπες αρμόζει τόσο σε φίλους και συγγενείς, όσο και σε σύντροφο ανεξάρτητα από την περίσταση.

Οι διαχρονικές αλλά και ιδιαίτερα trendy αυτή την περίοδο τουλίπες είναι το απόλυτο λουλούδι της ανοιξιάτικης season. Διαλέξτε λοιπόν προσεκτικά τα χρώματα του κάθε άνθους, όπως και τον τρόπο που θα τα συνδυάσετε για να στείλετε το κατάλληλο μήνυμα στους αγαπημένους σας.