fbpixel

Search icon
Search
Τα color trends που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021 και θα δώσουν φως & λάμψη στην κατοικία σας
DESIGN NEWS

Τα color trends που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021 και θα δώσουν φως & λάμψη στην κατοικία σας

Ανακαλύψτε τα & ετοιμαστείτε πρώτοι για αλλαγές


Μαζί με το πέρασμα των χρόνων, αλλάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά και οι interior τάσεις σύμφωνα με τις οποίες διαμορφώνουμε κάθε χώρο της κατοικίας μας. Φέτος, μάθαμε πως τα χρώματα που κατακτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπίτι μας είναι πιο pop και χαρούμενα από ποτέ, αλλά σε μερικούς μήνες πρόκειται και πάλι να ετοιμαστούμε για αλλαγές, κάνοντας εκ νέου το καταφύγιό μας σε ένα άκρως ενημερωμένο space όπου θα περνάμε μοναδικές στιγμές.

Συνεχίστε να διαβάζετε με σκοπό να ενημερωθείτε πρώτοι για τις αποχρώσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους & ανανεώστε το σπίτι σας όπως ακριβώς ορίζουν οι interior experts!

Sky blue

ikea-living-room-in-blue-shades-35-ideas-for-blue-wall-colour-home-decoration-alizswonderland.png

Μπορεί να έχουν περάσει από τις τάσεις στη διακόσμηση πολλές από τις αποχρώσεις του μπλε, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να στραφείτε στην πιο απαλή του εκδοχή του. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα το εντοπίζαμε κυρίως σε παιδικά δωμάτια, μιας κι έχει τον τρόπο να προσφέρει μια γαλήνια όψη και συνδυάζεται μοναδικά με πολλά χρώματα, είτε ανήκουν στην ίδια παλέτα είτε όχι. Για τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να το ταιριάξετε με σκούρους τόνους του καφέ ή ακόμα και του πράσινου και σίγουρα τολμήστε να το «παντρέψετε» με το διαχρονικό λευκό.

Bright white

beautiful-small-white-living-room-blends-monochromatic-beauty-with-modernity-53868.jpg

Κι όμως, το λευκό δεν είναι ένα αποκλειστικά καλοκαιρινό χρώμα που κυριαρχεί στο σπίτι σας μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών! Σκεφτείτε πόσο πολυτελή χαρακτήρα θα προσδώσουν οι τόσο clean τόνοι του στους προσωπικούς σας χώρους κι εκμεταλλευτείτε αυτήν την color trend ευκαιρία για να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας. Κινηθείτε σε minimal γραμμές και δώστε βάση στην απλότητα, προσθέτοντας white carpets στα πατώματα, μαξιλάρια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη στους καναπέδες και τα κρεβάτια σας και σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε έπιπλα, στραφείτε σε λευκές και off white επιλογές, που δε θα μετανιώσετε όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσο τα interior trends μεταβληθούν. 

Deep green

dark-green-rustic-living-room.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν και οι τάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, το πράσινο δείχνει να διεκδικεί ολοένα και περισσότερο έδαφος σε κάθε κατοικία, χωρίς να εστιάζει σε συγκεκριμένο δωμάτιο μέσα σε αυτήν ή στο γενικό style που διατηρείται. Οι διακοσμητές το προτιμούν τόσο γιατί προσφέρει φως και χαρίζει ζωή όσο και για τον λόγο του ότι έχει τον τρόπο βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Ωστόσο, σε περίπτωση που σας αρέσουν περισσότερο οι basic τόνοι στους τοίχους, τότε επιλέξτε το deep green για το μέρος όπου εργάζεστε -εκεί δηλαδή όπου το έχετε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ανάγκη- ή εντάξτε items που θα εξασφαλίσουν statement χαρακτήρα: μια vintage βελούδινη πολυθρόνα, μαξιλάρια και ριχτάρια για τους καναπέδες σας, επιδαπέδια φωτιστικά, ακόμα και κουρτίνες.

Pop yellow

gen-z-yellow.jpg

Εσείς που είστε λάτρεις των έντονων τόνων, το ερχόμενο έτος θα γίνει το αγαπημένο σας! Μπορεί τα κλασικά χρώματα να έχουν την τιμητική τους και η παλέτα τους να είναι πάντα trendy, αλλά για τους μήνες που έρχονται οι interior experts σας προκαλούν να πείτε «ναι» στο έντονο κίτρινο και κάντε το τον πρωταγωνιστή των προσωπικών σας χώρων. Τα καλά νέα για εσάς που σας αρέσει να εντάσσετε statement colors στην κατοικία σας, είναι πως αυτή η απόχρωση είναι ό,τι πρέπει για να δώσετε μια απόλυτα up to date αύρα, χωρίς όμως να κινηθείτε σε σκούρους τόνους. Οφείλετε να γνωρίζετε, επίσης, πως αυτή η χρωματική πινελιά ταιριάζει φανταστικά με εξίσου pop χρώματα, μεταξύ των οποίων το φούξια, το φωτεινό κόκκινο και το electric blue. Συνδυάστε τα κι εξασφαλίστε ένα ονειρικό final result που θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας!

Classic brown

wall-colour-brown-furniture-house-decor-contemporary-on-living-room-in-best-paint-colors-for-7.jpg

Η παλέτα χρωμάτων του καφέ αποτελεί άρρηκτα συνδεδεμένο στοιχείο διακόσμησης σχεδόν κάθε σπιτιού, όσο κι αν τα trends μεταβάλλονται. Από ταπετσαρίες για τους τοίχους μέχρι υφάσματα για τους καναπέδες και αρωματικά κεριά, εντοπίζεται μια τεράστια ποικιλία από όλα όσα μπορείτε να επιλέξετε για το δικό σας home space, πάντα σε αυτό το τόσο διαχρονικό και φίνο χρώμα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που βρίσκεστε σε σκέψεις για μια επένδυση σε καναπέδες προκειμένου να βάλετε στο πρόγραμμά σας ένα living room makeover, θα σας προτείναμε -τόσο εμείς όσο και οι experts στα θέματα διακόσμησης- να εντάξετε στην to buy λίστα σας αυτούς που αποτελούνται από brown leather -μια αγορά που δε θα μετανιώσετε εύκολα, χάρη στην κλασική αξία του δέρματος και του all time favorite καφέ. Keep it classic for more classy!

Time for a change!