fbpixel

Search icon
Search
6+1 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το σπίτι σας εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα μινιμαλιστικό lifestyle
INTERIORS

6+1 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το σπίτι σας εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα μινιμαλιστικό lifestyle

Πιστέψτε μας, δεν τα χρειάζεστε


Όσο τα χρόνια περνούν και οι τάσεις στο design ολοένα και ανατρέπονται φέρνοντας στην επιφάνεια up to date προτάσεις, η μινιμαλιστική διακόσμηση δείχνει να κερδίζει έδαφος σε κάθε χώρο των σπιτιών μας. Μπορεί κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο το ενδιαφέρον μας να μονοπωλείται από τα έντονα χρώματα και τα statement κομμάτια, αλλά σίγουρα η απλότητα αποτελεί το κλειδί για να εξασφαλιστεί ένα ultra elegant αποτέλεσμα που, παράλληλα, θα είναι και διαχρονικό. Σε αυτό ακριβώς ποντάρουν και οι μινιμαλιστικές τακτικές που εφαρμόζονται για την επίτευξη των τέλειων results που έχουν τον τρόπο να εντυπωσιάζουν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Εάν θέλετε κι εσείς να ακολουθήσετε τους κανόνες που ορίζει ο μινιμαλισμός, συνεχίστε να διαβάζετε και αφαιρέστε όλα όσα δεν έχετε πραγματικά ανάγκη!

Κάντε ένα γενικό ξεκαθάρισμα

1-OXt6b.jpg

Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό step για να προχωρήσετε στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του σπιτιού σας και στην καθιέρωση αυτού σε ένα ειδυλλιακό minimal place. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αποχωριστείτε ό,τι δε βρίσκεται στις πραγματικές σας ανάγκες και υπάρχει στο σπίτι χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ξεκινήστε από τις ντουλάπες σας, που σίγουρα θα υπάρχουν κομμάτια τα οποία δε φοράτε και πιάνουν άδικα χώρο και συνεχίστε με τα υπόλοιπα δωμάτια. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνετε κι ένα γενικό ξεκαθάρισμα με διεξοδικό τρόπο, που θα φέρει φρέσκο αέρα και την ιδανική αρχή για το makeover που τόσο επιθυμείτε.

Δώστε οριστικό τέλος στην ακαταστασία

minimalist-home-2-800x624.jpg

Ακολουθώντας την παραπάνω τακτική, πρέπει να γίνετε πιο συνεπείς και να αφήσετε μια για πάντα πίσω σας την ακαταστασία! Συμβαίνει συχνά να ξεκινάμε το καθάρισμα, να εντυπωσιαζόμαστε με το αποτέλεσμα, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάνεται όλο αυτό που εξασφαλίσαμε και αυτό οφείλεται στο ότι δεν παραμένουμε απόλυτα πιστοί στην τάξη. Αφού, λοιπόν, καθαρίσετε το σπίτι σας και πετάξετε όλα όσα δε χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας, οργανώστε κάθε χρηστικό αντικείμενο χρησιμοποιώντας κουτιά και διάφορους κλειστούς χώρους αποθήκευσης, προκειμένου τα εκτεθειμένα πράγματά σας να μη δημιουργούν σύγχυση στο τελικό αποτέλεσμα.

Κινηθείτε σε μια παλέτα basic χρωμάτων

beautiful-small-white-living-room-blends-monochromatic-beauty-with-modernity-53868.jpg

Επειδή τα χρώματα διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην όλη μινιμαλιστική διαμόρφωση των χώρων σας, δώστε αρκετή προσοχή στο κομμάτι αυτό! Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Κατ' αυτόν τον τρόπο, προτιμήστε το λευκό τόσο για τους τοίχους όσο και για τα έπιπλα κι εντάξτε ξύλινες λεπτομέρειες που θα δώσουν απίθανη διάσταση στη στιγμή στο εκάστοτε μέρος που θα τοποθετηθούν. Εναλλακτικά, επιλέξτε μπεζ ή γκρι αποχρώσεις που θα εξασφαλίσουν ένα εξίσου σωστό αποτέλεσμα.

Αφήστε στην άκρη τα trends

c0e2e6bbc00c65c9742df0e10c18ecd5.jpg

Μπορεί οι τάσεις στο design και στη διακόσμηση συνεχώς να διαμορφώνονται και να προτείνουν όλο και πιο ανανεωμένες προτάσεις, αλλά στην περίπτωση αυτή δε χρειάζεται να τις ακολουθείτε πιστά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε τα έντονα χρώματα να διεκδικούν μια θέση -ή και πολλές- στους χώρους κάθε μοντέρνας κατοικίας και αυτό πολλές φορές «εναντιώνεται» στα πρότυπα του μινιμαλισμού. Σε περίπτωση, όμως, που είστε λάτρεις των pop αποχρώσεων, αλλά θέλετε να διατηρήσετε minimal τη διακόσμησή σας, μπορείτε να βάψετε κάποιον από τους κεντρικούς σας τοίχους στον τόνο της αρεσκείας σας ή να προσθέσετε ένα item που θα δεσπόσει στον χώρο όπου θα ενσωματωθεί.

Πείτε «αντίο» στις περίπλοκες γραμμές επίπλων 

2-0.jpg

Ανά τα χρόνια, οι interior experts και οι designers προχωρούν στη δημιουργία επίπλων προσπαθώντας να αλλάξουν τα καθιερωμένα και δίνοντας νότες ανανέωσης, μέσα από νέες προτάσεις. Κι όμως, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα κομμάτια αυτά, δεν ανταποκρίνονται απαραιτήτως στη λιτότητα που επιστρατεύει η μινιμαλιστική τακτική. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, πείτε ένα τεράστιο «ναι» στις διαχρονικές γραμμές σε κάθε έπιπλο που θα διαλέξετε να τοποθετήσετε στους χώρους σας, αλλά και στα γεωμετρικά σχέδια που δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Ωστόσο, φροντίστε να μην το παρακάνετε με περιττά έπιπλα και ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες, ενώ μη διστάσετε να αφήσετε κενά αρκετά από τα άδεια σημεία του σπιτιού σας.

Αποφύγετε τα περιττά αντικείμενα σε κάθε επιφάνεια

banner-3.jpg

Όπως θα καταλάβατε, η μινιμαλιστική διακόσμηση βασίζεται στην απλότητα και αυτό αποτυπώνεται και μέσω των λεπτομερειών που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Κρατήστε, λοιπόν, στο coffee table αλλά και σε κάθε επιφάνεια τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε επί καθημερινή βάση, όπως το αγαπημένο σας βιβλίο, κάποια κεριά ή μερικά φρέσκα λουλούδια εποχής. Διαφορετικά, εάν το παρακάνετε με extra items θα χαθεί η αρμονία και η λιτότητα που αποτελούν δύο τόσο σημαντικά στοιχεία.

Προτιμήστε τον φυσικό φωτισμό

sundey2.jpg

Ο φωτισμός είναι η τελική πινελιά για την οποία πρέπει να μεριμνήσετε οπωσδήποτε! Επειδή όλα τα παραπάνω στάδια σας έπεισαν να ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δε βρίσκεται στις πραγματικές σας ανάγκες, κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνετε και με τα περιττά φωτιστικά δαπέδου ή και τα επιτραπέζια. Σίγουρα είναι απαραίτητο να έχετε ένα φωτεινό σπίτι, γι' αυτό και είναι καλό να αξιοποιήσετε το φως που εισχωρείται από τα παράθυρά σας, επιλέγοντας κουρτίνες που να μην εμποδίζουν τις ηλιακές ακτίνες να μπουν στο δωμάτιό σας. Σε περίπτωση που έχετε λίγα παράθυρα, don't worry διότι μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα σημεία για να εγκαταστήσετε κρυφούς φωτισμούς, χωρίς να δημιουργούν υπερβολή στο final result.

Simplicity is the key to success!