fbpixel

Search icon
Search
Τα χρώματα που θα φοράνε όλοι το φθινόπωρο του 2023
TRENDS & CATWALKS

Τα χρώματα που θα φοράνε όλοι το φθινόπωρο του 2023

Από τα κλασικά neutrals μέχρι τις πιο έντονες επιλογές


Κάθε εποχή έχει τη δική της χρωματική παλέτα. Τα παστέλ χρώματα της άνοιξης και οι τροπικές αποχρώσεις του καλοκαιριού είναι υπέροχα, αλλά ζούμε για την άνεση που αποπνέουν τα γήινα ουδέτερα χρώματα του φθινοπώρου. Ευτυχώς, τα χρώματα που θα φορούν όλοι το επερχόμενο διάστημα ταιριάζουν άψογα με το comfort που αποπνέει η σεζόν.

Όταν σκέφτεστε το φθινόπωρο, ποια χρώματα σας έρχονται στο μυαλό; Η εποχή συνδέεται συχνά με τις αποχρώσεις των φύλλων που αλλάζουν - δηλαδή τα κατακόκκινα βυσσινί, κίτρινα ή burned orange. Για το φθινόπωρο του 2023, συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στις συμπληρωματικές αποχρώσεις που μπορούν είτε να σταθούν μόνες τους, είτε σε κάποιες πλούσιες χρωματικές εκρήξεις που προσφέρουν μια ισορροπημένη αντίθεση.

Scroll down και ανακαλύψτε τα top colour choices για να επιλέξετε φέτος!

Shades of white

matilda-djerf.jpeg
Image source: @matildadjerf

Προβλέπουμε ότι οι τόνοι του λευκού, όπως white, off white και bright white θα είναι ένα μεγάλο χρώμα για τη σεζόν, καθώς το toned ντύσιμο εξακολουθεί να τροφοδοτεί την Quiet Luxury τάση. Είδαμε αυτά τα χρώματα να εμφανίζονται δυναμικά σε όλη την πασαρέλα στα ρούχα, αλλά και στα υποδήματα. Ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους αλλά και με μαύρο.

Red

59178195-147932026258591-3162603609918740997-n.jpg
Image source: @anna_wick

Το φθινόπωρο θα είναι μια μεγάλη εποχή για το έντονο κόκκινο. Το χρώμα κυριάρχησε στις επιδείξεις των Yves Saint Laurent και Prada για το φθινόπωρο του '23 και στην επίδειξη της The Row για την άνοιξη του '24. Γνωστή και ως απόχρωση/ 'προσωποποιημένη κομψότητα', μπορεί να αποτελέσει μια εκλεπτυσμένη προφορά για τους ψυχρούς μήνες τοποθετημένη κάτω από παλτό και συνδυασμένη με τολμηρά κόκκινα αξεσουάρ, όπως μια mini bag.

Chocolate brown

rosie.jpeg
Image source: @rosiehw

Πρόκειται για την απόχρωση που διαμορφώνεται ως το νέο μαύρο για το φθινόπωρο του 2023. Αποχρώσεις του καφέ είδαμε στο Saint Laurent show, αλλά και στην Prada που έκανε επίσης το ντεμπούτο της με το σοκολατί καφέ μαζί με άλλα ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι, το μαύρο και το λευκό. Αυτό το χρώμα δεν είναι μόνο ευπροσάρμοστο, αλλά μπορεί επίσης εύκολα να συνδυαστεί με μια ποικιλία άλλων χρωμάτων.

Clay

323654026-5461399333966380-7956746948631373731-n.jpg
Image source: @lucywilliams02

Οι γήινοι τόνοι, όπως αυτό το πήλινο, έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα που κολακεύει ένα ευρύ φάσμα τόνων δέρματος, χρωμάτων ματιών και αποχρώσεων μαλλιών. Ακόμα, έχουν την ικανότητα να λειτουργούν ως neutrals αλλά και ως pop of colour αν χρειαστεί. 

Burgundy

who-what-wear.jpeg
Image source: Who What Wear

Για ακόμα μία φθινοπωρινή σεζόν, η πλούσια, βαθιά απόχρωση του μπορντό θα είναι εξέχουσα. Συλλογές όπως η Victoria Beckham, η Hermès και η Stella McCartney προτιμάνε το χρώμα ξανά και ξανά και τα fashion girls ακολουθούν! 

Magenta

styledumonde.jpeg
Image source: Style Du Monde

Ως το επιλεγμένο Colour of the Year της Pantone, αναμένουμε να το δούμε και στα φθινοπωρινά looks του 2023. Μπορεί να φορεθεί σε monochromatic looks για μια statement εμφάνιση ή σε accent pieces που θα αναβαθμίσουν κάθε outfit. 

Εσείς ποιες αποχρώσεις θα προτιμήσετε φέτος;

Feature image source: Style Du Monde, @aninebing