fbpixel

Search icon
Search
Τα benefits της γυμναστικής με σχοινάκι είναι πιο πολλά από όσα νομίζατε
HEALTH

Τα benefits της γυμναστικής με σχοινάκι είναι πιο πολλά από όσα νομίζατε

Δοκιμάστε το!


Το σχοινάκι μπορεί κάποτε να θεωρούνταν κυρίως ως ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδιά, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος -ή για την ακρίβεια, πολλοί καλοί λόγοι- που αποτελεί επίσης ένα αγαπημένο προπονητικό εργαλείο για όλους μας. Σύμφωνα με ειδικούς, το σχοινάκι χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τη δύναμη, την ισορροπία και την καρδιαγγειακή άσκηση.

Διασημότητες όπως η Halle Berry και η Adriana Lima προτιμάνε εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη γυμναστική και το έχουν δείξει στα social media τους. Και σε περίπτωση που αγχώνεστε για το επίπεδο που βρίσκεστε, το άλμα με σχοινί είναι για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να διαφοροποιήσει ή να ενισχύσει το πρόγραμμα προπόνησης του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αποποιήσεις σε αυτόν τον ισχυρισμό και οι γιατροί συνιστούν προσοχή εάν έχετε ορθοπεδικά προβλήματα.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 10 οφέλη για να το εντάξετε στη ρουτίνα σας!

1. Υγεία των οστών

Το άλμα με σχοινί είναι μια άσκηση με φορτίο ή μια άσκηση που απαιτεί να ασκήσετε βάρος στο σκελετό σας. Για το λόγο αυτό, συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των οστών σας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας των οστών στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, τη δημογραφική ομάδα που μαστίζεται περισσότερο από την οστεοπόρωση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BioMed Research International. Έτσι, πραγματικά, είναι μια εξαιρετική πρακτική σε κάθε ηλικία που θα σας βοηθήσει να χτίσετε και να διατηρήσετε έναν ισχυρό σκελετό σε όλη σας τη ζωή.

shutterstock-1419692573.jpg

2. Πρόληψη τραυματισμών

Όσο ισχυρότερο είναι το οστό, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσει, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το σχοινάκι θεωρείται ότι βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών. Οι άνθρωποι που πάσχουν από οστεοπόρωση, για παράδειγμα, μπορούν να σπάσουν εύκολα τα οστά μετά από μια πτώση ή ακόμη και μέσω καθημερινής δραστηριότητας. Όσο περισσότερες ασκήσεις με βάρη, όπως το άλμα με σχοινάκι, κάνετε σε όλα τα στάδια της ζωής σας, λοιπόν, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αναπτύξετε οστεοπόρωση ή να σπάσετε τα οστά σας από ήπια ατυχήματα.

shutterstock-419353927.jpg

3. Καρδιοαναπνευστική υγεία

Το σχοινάκι μπορεί να είναι υψηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι η ανταπόκριση του καρδιακού ρυθμού στο σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές καρδιολογίας όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ ή η ποδηλασία.

4. Συντονισμός και ισορροπία

Ο συντονισμός είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο άλμα με σχοινί - ειδικά μεταξύ των χεριών, των ποδιών και των ματιών σας - οπότε η επαναλαμβανόμενη εξάσκηση μπορεί να βελτιώσει το συντονισμό σας συνολικά.

5. Ταχύτητα & ρυθμός

Θα βελτιώσει την ταχύτητα και τον ρυθμό σας σε χρόνο μηδέν, ειδικά όταν αρχίσετε να κάνετε και πιο challenging εκδοχές με αυτό, όπως με ψηλά τα γόνατα, το σταυρωτό και το διπλό πλευρικό χτύπημα.

shutterstock-1221898516.jpg

6. Καύση θερμίδων

Το σχοινάκι βοηθά στην πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη, ορισμένων τύπων καρκίνου και πολλών άλλων κλινικών καταστάσεων.

7. Εύκολη εξέλιξη

Όλα τα καλά που προσφέρει το άλμα με σχοινί μπορούν εύκολα να ενισχυθούν αντικαθιστώντας ένα κανονικό σχοινί (ή σχοινί ταχύτητας) με ένθετο βάρος.

8. Μπορείτε να το πάρετε παντού μαζί σας

Το καλύτερο πλεονέκτημα όλων είναι ότι μπορείτε να πηδάτε σχοινάκι οπουδήποτε, αφού δεν πιάνει χώρο, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να χωρέσει σε οποιαδήποτε μικρή τσάντα.

Get jumping!