Βαδίζουμε σταδιακά προς την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου - το καλοκαίρι. Είναι η περίοδος που η διάθεση ανεβαίνει, το σώμα χαλαρώνει και το μυαλό αποζητά στιγμές ξεγνοιασιάς. Η Θεσσαλονίκη παραμένει το φόντο των πιο αυθόρμητων και όμορφων καλοκαιρινών βραδιών.
Είτε πρόκειται για ένα απόγευμα Σαββάτου με δροσερό αεράκι είτε για ένα χαλαρωτικό ποτό μετά τη δουλειά, η επιθυμία να βγούμε έξω γίνεται αυθόρμητη ανάγκη. Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι τα τρία βασικά «υλικά» για να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή τη θερινή σιέστα στη Θεσσαλονίκη, η απάντηση είναι απλή: καλή παρέα, ιδανικός καιρός, και φυσικά, δροσερά cocktails.
Τα cocktails πρωταγωνιστούν σε κάθε έξοδο, προσφέροντας γεύσεις που μας ταξιδεύουν και αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις. Ευτυχώς για εμάς, η πόλη κρύβει εξαιρετικά bar-διαμάντια που τιμούν την τέχνη του mixology όπως της αξίζει. Εξειδικευμένοι bartenders, δημιουργικές συνταγές, εποχιακά υλικά και καλοκαιρινή φαντασία δίνουν ζωή σε μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Είτε στα καινούργια, ανερχόμενα spots είτε στα διαχρονικά, αγαπημένα στέκια, η Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την πιο δημιουργική πλευρά της. Τι μας κρατάει λοιπόν; Απολύτως τίποτα.
Ας απολαύσουμε μαζί την πιο δροσερή πλευρά του καλοκαιριού, μέσα από τα πιο ξεχωριστά cocktails στην πόλη!
Μojitooo - Blue Cup
Το Mojitooo το οποίο βρίσκετε στην cocktail list “Legacy #1” του The Blue Cup είναι μια σύγχρονη εκτέλεση του κλασικού mojito. Έχουν αποδομήσει τα υλικά της κλασικής εκδοχής και παρουσιάζουν το Mojito του 2025 άρτια εκτελεσμένο! Το ποτό διατηρεί το κλασικό γευστικό προφίλ του (γλυκόξινο, δροσερό και αρωματικό) με πρωταγωνιστή το ρούμι και τον δυόσμο να συνδυάζονται αρμονικά.
Υλικά:
- Λευκό ρούμι
- Απόσταγμα δυόσμου
- Ελαιοσάκχαρα lime
- Σόδα
A note for the team
Η ομάδα θέλει να παρουσιάζει και να αναγεννά κλασικά ποτά μέσα από σύγχρονες τεχνικές του μοντέρνου bartending. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους βρίσκεται η δημιουργία cocktails με καθαρές, διακριτές γεύσεις, βασισμένες σε φρέσκα υλικά, που οι σύγχρονες τεχνικές αναδεικνύουν και εμπλουτίζουν τη γευστική εμπειρία του κάθε επισκέπτη.
Info:
Σαλαμίνος 8, Θεσσαλονίκη 546 25, 231 090 0666, thebluecup
Highball - Hive2ο

Πρόκειται για ένα Highball με βάση το τσίπουρο και ένα κρασί που ονομάζεται «Δάκρυ του Πεύκου», με κύριο χαρακτηριστικό το ρετσίνι, αποτέλεσμα της ιδιαίτερης εφευρετικότητας του bar Hive2o. Η γαρνιτούρα του ποτού βασίζεται στη φιλοσοφία του zero waist, από υλικά που δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά: φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και grapefruit, που συλλέγονται στο τέλος κάθε βάρδιας.
Με τη συνεργασία της κουζίνας, αυτές οι φλούδες μετατρέπονται σε μια αρωματική κρέμα πατισερί, δίνοντας νέα ζωή στα υπολείμματα των εσπεριδοειδών. Το αποτέλεσμα; Μια τάρτα με βάση αυτή την κρέμα, διακοσμημένη με βρώσιμα λουλούδια, που συμπληρώνει αρμονικά το ποτό, προτείνοντας έναν νέο, βιώσιμο τρόπο παρουσίασης και κατανάλωσης.
Υλικά:
- Καθαρό Τσίπουρο
- "Retsina" Λευκό ξηρό κρασλι
- Τομάτα
- Ροδάκινο
- Βότανο Γεράνι
A note for the team
Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το city bar Hive2o ενσαρκώνει την ουσία της τοπικής προέλευσης, αντλώντας πρώτες ύλες από τεχνίτες και προμηθευτές εντός ακτίνας 8 χιλιομέτρων – μια προσέγγιση που θυμίζει την επιμέλεια και την ακρίβεια με την οποία εργάζονται οι μέλισσες στη δική τους κυψέλη.
Με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και με αφοσίωση στην άριστη ποιότητα, συνδυάζουμε προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία για να δημιουργήσουμε κοκτέιλ που όχι μόνο απογειώνουν τη γεύση, αλλά και αφηγούνται ιστορίες που γοητεύουν.
Info:
Διεύθυνση: Π. Μελά 26, Θεσσαλονίκη 546 22, 231 026 0898, hive2o.skg
Aegean Negroni - Local

Το Aegean Negroni που μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα από τα πιο κλασικά στέκια της πόλης, το Local, είναι ένα νεύμα στη Μεσόγειο και μια ωδή στην ελληνική ταυτότητα μέσα από ένα από τα πιο κλασικά και σοφιστικέ κοκτέιλ του κόσμου.
Στο επίκεντρό του βρίσκεται το Grace Gin, με την κομψή του «έκφραση» από ελληνικά βοτανικά, που δίνει το τοπικό στίγμα. Η μαστίχα ανατρέπει τα δεδομένα του παραδοσιακού Negroni, προσθέτοντας αρωματική γλύκα, ρητινώδη υφή και τη χαρακτηριστική υπόμνηση του Αιγαίου — καθαρότητα, ήλιος και αλάτι. Το Campari παραμένει το πικρό θεμέλιο, αλλά εδώ γίνεται πιο μεσογειακό, σχεδόν θαλασσινό, όταν δένεται με την αλμυρή έκρηξη από το φύλλο κάππαρης στο σερβίρισμα.
Το Aegean Negroni είναι ένα ποτό με βάθος, ακρίβεια και ισορροπία. Μια σύγχρονη ελληνική προσέγγιση σε ένα διεθνές all-time classic — σαν ένας περίπατος σε σοκάκια νησιού με ιταλικό tailoring και ελληνική ψυχή.
Υλικά:
- Grace Gin
- Campari
- Μαστίχα
A note for the team
Η δημιουργία κάθε cocktail ξεκινά από την επιθυμία να προκαλέσουν συναίσθημα και να μείνουν στη μνήμη. Πέρα από τη γεύση, δίνεται σημασία στην υφή, τη θερμοκρασία, την αρωματική ένταση και την αισθητική του ποτού, με στόχο μια εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Η ομάδα πειραματίζεται με τεχνικές και συνδυασμούς που ξεφεύγουν από το προφανές, επιδιώκοντας όχι απλώς να εντυπωσιάσει, αλλά να αφηγηθεί κάτι αυθεντικό και απρόσμενο σε κάθε σερβίρισμα
Info:
Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη, 231 022 3307, localthessaloniki
7th Floor Almost There - On Rooftop Bar

Η cocktail list του On Rooftop Bar αποτυπώνει μια νοητή διαδρομή από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Στον 7ο όροφο αυτή της διαδρομής, το ταξίδι πλησιάζει στην κορύφωσή του. Εδώ, η φιλοσοφία του bar αποτυπώνεται σε μία δημιουργία που ισορροπεί ανάμεσα στην καθαρότητα και την έκπληξη: το cocktail Almost There. Με βάση το Ki No Bi, ένα Kyoto Dry Gin με ντελικάτο χαρακτήρα, και νότες από lemongrass, ginger, jasmine και ροδάκινο, το ποτό εκφράζει την αφοσίωση της ομάδας στη λεπτομέρεια, τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα.
Υλικά
- Kyoto Dry Gin
- Lemongrass
- Ginger
- Γιασεμί
- Ροδάκινο
A note for the team
Η φιλοσοφία γύρω από τη δημιουργία cocktails συνδυάζει τη δημιουργικότητα, την τέχνη και την αφοσίωση σε κάθε ποτό. Κάθε cocktail αφηγείται μια ιστορία, από το εργαστήριο στο υπόγειο έως το όαση του rooftop, δημιουργώντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε κάθε στροφή του ταξιδιού. Η ομάδα επιλέγει με προσοχή τις πρώτες ύλες και τελειοποιεί τις τεχνικές, για να προσφέρει ποτά που αποπνέουν ποιότητα και φρεσκάδα. Μέσα από 10 signature δημιουργίες, κάθε όροφος γίνεται μια νέα εξερεύνηση γεύσεων και έμπνευσης.
Info:
Λεωφόρος Νίκης 5, Θεσσαλονίκη 546 24, 231 440 4000, on_rooftop_bar
Tommy's Margarita - Pantheon

Η ιστορία της Tommy's Margarita ξεκινάει περίπου στο 1990 στο Tommy's Mexican Restaurant, όταν ο γιος των ιδιοκτητών αποφασίζει να διαφοροποιήσει την έως τότε κλασσική συνταγή της μαργαρίτας, και να προσθέσει σιρόπι αγαύης αντί για το κλασσικό λικέρ πορτοκαλιού (triple sec) που χρησιμοποιούνταν έως τότε. Στο Pantheon Bar θα την απολαύσετε σε ένα κλασσικό ποτήρι old fashioned, με πάγο και πούδρα αλατιού στο μισό χείλος!
Υλικά:
- Τequila reposado
- Χυμός Λάιμ
- Σιρόπι Αγαύης
A note for the team
Η φιλοσοφία του bar γύρω από τη δημιουργία cocktails εστιάζει στη σύνθεση νέων εμπειριών μέσα από απλές, καθαρές γεύσεις και δημιουργικές τεχνικές. Δεν εστιάζουν στην αναπαραγωγή του γνώριμου, αλλά η εξερεύνηση του απροσδόκητου. Με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και τη λεπτομέρεια στην εκτέλεση, κάθε ποτό λειτουργεί σαν ένα στιγμιότυπο της εποχής, σχεδιασμένο να ξαφνιάζει και να εμπνέει.
Info
Προξένου Κορομηλά 8, Θεσσαλονίκη 546 23, 231 028 7767, pantheon.bar
Carrot Hanky Panky - Purovoku

Μια δημιουργική, εποχική παραλλαγή του κλασικού Hanky Panky από τη δημιουργική ομάδα του Purovoku Project. Το Carrot Hanky Panky βασίζεται σε London Dry Gin και Amaro, με προσθήκη φρέσκου καρότου, Dijon μουστάρδας και miso - ένα cocktail που συνδυάζει αρμονικά γλυκύτητα, οξύτητα και umami, εκφράζοντας τη φιλοσοφία του bar γύρω από τη γεύση και την εποχικότητα.
Υλικά:
- London Dry Gin
- Amaro
- Καρότο
- Dijon μουστάρδας
- Miso
A note for the team
Στο Purovoku Project συνεργάζονται με μικρούς παραγωγούς από τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, δημιουργώντας cocktails με βάση φρέσκα, εποχικά προϊόντα. Η cocktail list παραμένει ζωντανή - εξελίσσεται ανάλογα με την εποχή και τη διαθέσιμη πρώτη ύλη. Παράλληλα, η ομάδα καλλιεργεί τα δικά της υλικά σε μικρή κλίμακα στο θερμοκήπιο της ταράτσας. Η ένταξη στη λίστα 50 Best Discovery, ως το πρώτο bar εκτός Αθήνας που λαμβάνει αυτή τη διάκριση, επιβεβαιώνει την πορεία τους. Πρόκειται για τιμητική αναγνώριση και ταυτόχρονα κίνητρο να συνεχίσουν να πειραματίζονται, να εξελίσσονται και να τολμούν.
Info
Καρίπη 3, Θεσσαλονίκη 546 24, 231 027 0275, purovoku.project