fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 make-up tips για ώριμες επιδερμίδες που κάνουν τη διαφορά
MAKE UP

Τα 5 make-up tips για ώριμες επιδερμίδες που κάνουν τη διαφορά

Εφαρμόστε τα και δείτε φανερή αλλαγή στην όψη των ρυτίδων και των fine lines


Με το πέρασμα των χρόνων, η ηλικία αρχίζει και φαίνεται στο πρόσωπο μας and that is okay! Στο κάτω κάτω, οι ρυτίδες έκφρασης υποδηλώνουν πιο πολύ τις εμπειρίες, παρά την ηλικία μας. Παρολαυτά για να είμαστε η καλύτερη version του εαυτού μας και για να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και καλά με τον εαυτό μας, η συντήρηση ενός καλού skincare routine είναι απόλυτα must. Στη συνέχεια, η ρουτίνα αυτή αποτελεί βάση και για το καθημερινό μας μακιγιάζ. Τα δύο σημεία που γράφουν έντονα οι ρυτίδες είναι τα μάτια και τα χείλη, επομένως είναι αυτά που πρέπει να προσέξουμε παραπάνω όταν βαφόμαστε. 

Δείτε παρακάτω τα 5 tips που θα αλλάξουν την ρουτίνα του μακιγιάζ σας μια για πάντα!
f3d6bec50c20b21cf2dd8051d344b3a1.jpeg
Image source: Daily Mail

Δημιουργήστε μία λαμπερή βάση

Σίγουρα η τήρηση μιας ειδικής ρουτίνας skincare που περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και απολέπιση αποτελεί βασική στρατηγική για την επίτευξη μιας υγιούς επιδερμίδας, που θα φαίνετε φρέσκια κάτω από make-up. Πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, απλώστε ένα πέπλο από μια sheer ενυδατική κρέμα σε καθαρή επιδερμίδα. Αφού η ενυδατική κρέμα απορροφηθεί, μπορείτε να στοχεύσετε τις περιοχές με λεπτές γραμμές ή ξηρές κηλίδες με ένα primer που απορροφάται γρήγορα. Για να εξισορροπήσετε τον τόνο του δέρματος, χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι ή πινέλο για να εφαρμόσετε ένα ενυδατικό foundation. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα εξίσου ελαφρύ, κρεμώδες concealer που αναμειγνύεται εύκολα.

Extra tip: Χρησιμοποιήστε μια πιο ζεστή απόχρωση τόσο για το concealer όσο και για το foundation, για να μην φαίνεστε χλωμές. 

Εφαρμόστε διακριτικό contour και ρουζ

Αντί για τα μήλα, τοποθετήστε το ρουζ στην κορυφή των ζυγωματικών και στη συνέχεια αναμείξτε προς τα μέσα. Την ίδια κίνηση προσαρμόστε και στην τεχνική contour σας ώστε να αποφύγετε το έντονο αποτέλεσμα που δε φαίνετε φυσικό. Επιλέξτε προϊόντα με κρεμώδη σύσταση, και όχι powders, ώστε να μη φαίνεται «cake-y» το αποτέλεσμα και να μη δίνει έμφαση στις λεπτές γραμμές. Ένα creamy προϊόν δουλεύεται καλύτερα από ένα powder-based, με ταμποναριστές κινήσεις.

make-up-older-women.jpeg
Image source: Pinterest

Δώστε έμφαση στα μάτια

Στόχος είναι να «ανοίξετε» τα μάτια και να τα κάνετε να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο μεγάλα, επειδή παραπέμπουν σε ένα πιο νεανικό effect. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες, ξεκινώντας ακριβώς από τη ρίζα και επιλέξτε τη κατάλληλη μάσκαρα για εσάς. Keep in mind πως το καφέ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε κουρασμένη, αν δεν είναι το σωστό καφέ. Αν χρησιμοποιείτε σκιά, εφαρμόστε τη με ένα μικρό πινέλο ματιών, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία και έπειτα προς τα μέσα, ώστε το χρώμα να γίνεται σταδιακά πιο ανοιχτό.

Διατηρήστε τα φρύδια σας φυσικά

Είναι δεδομένο πως με το πέρασμα των χρόνων, τα φρύδια χάνουν την πυκνότητα τους, οπότε ένα φυσικό μολύβι είναι ο ιδανικός τρόπος να συμπληρώσετε τα πιθανά κενά. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης να τα σετάρετε με ένα gel φρυδιών και να τα σχηματίσετε με ευκολία. Σίγουρα θα σας προτείναμε να αποφύγετε την ένταση στο σημείο αυτό και να κινηθείτε στο φυσικό τους χρώμα και σχήμα. Έτσι, θα αποτελέσουν την ιδανική βάση για κάθε make-up look. 

d289061908922010226a59f867e00674.jpeg
Image source: Pinterest

Σχηματίστε τα χείλη σας

Καθώς μεγαλώνετε, τα χείλη πιθανό να φαίνονται μικρότερα και ασύμμετρα. Μπορείτε να τα εξισορροπήσετε χρησιμοποιώντας ένα μολύβι χειλιών σε μια απόχρωση κοντινή των χειλιών σας.
Σας προτείνουμε να ξεκινάτε πάντα από κάθε μία από τις τέσσερις εξωτερικές γωνίες και τραβώντας προς το κέντρο. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα creamy κραγιόν με τον ίδιο τρόπο και σβήστε με ένα πινέλο χειλιών για ένα πιο απαλό αποτέλεσμα αν χρειαστεί. 

Feature Image Source: Goop