fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 λάθη που κάνουν τους χώρους μας να φαίνονται μικρότεροι
INTERIORS

Τα 5 λάθη που κάνουν τους χώρους μας να φαίνονται μικρότεροι

Οι κινήσεις που εμποδίζουν την αισθητική αρμονία ακόμη και των πιο εκλεπτυσμένων κατοικιών


Όταν διαμορφώνουμε τους προσωπικούς μας χώρους, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, είναι σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα "λειτουργικότητα". Είναι γεγονός ότι οι κινήσεις έξυπνου camouflage οδηγούν στην επιτυχία της εσωτερικής διαμόρφωσης, ειδικά στην περίπτωση ενός μικρού apartment. Στόχο μας αποτελεί η εξασφάλιση της ισορροπίας και της αρμονίας, γι' αυτό είναι απαραίτητη η έμφαση στις μικρές, λεπτομέρειες. Πολλές είναι οι φορές, στις οποίες ενώ επιθυμούμε να χαρίσουμε μια εκλεπτυσμένη εικόνα στα δωμάτια της κατοικίας μας, εκείνα καταλήγουν να φαίνονται πιο μικρά απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Τι φταίει λοιπόν; Έχοντας παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό μας ώστε να φτιάξουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα, συμβαίνει, δυστυχώς, να προσπερνάμε τα πιο βασικά και σωτήρια styling steps. 

Αν και εσείς έχετε παρατηρήσει τους χώρους σας να φαίνονται ακόμη πιο μικροί, ας δούμε μαζί τα 5 κεντρικά λάθη που μπορεί να έχετε κάνει στη διακόσμηση. 

Μεταφέρετε όλα τα έπιπλα προς τους τοίχους

1927d73a0880b90b85a7735218c28571.jpg

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς προκειμένου να κάνουμε το living room να "αναπνεύσει", απομακρύνουμε τα έπιπλα από το κέντρο και τα οδηγούμε προς τους τοίχους. Αποτελεί μια από τις πιο συχνές λανθασμένες κινήσεις, η οποία οδηγεί στα αντίθετα αισθητικά αποτελέσματα. Η κατάλληλη λύση είναι να υπάρχει αέρας μεταξύ των επίπλων και των τοίχων, ώστε να μπορεί να οριοθετηθεί ο χώρος και να φαίνεται μεγαλύτερος. 

Χρησιμοποιείτε κοντές κουρτίνες 

d4563e5d3f67802f843ef5427b0a5adf.jpg

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τα βήματα του camouflage για να πετύχουμε το ιδανικό ύφος του χώρου μας. Ένα ακόμη κοινό λάθος είναι η επιλογή των κουρτινών. Το να τοποθετήσουμε κοντές κουρτίνες, είναι μια κίνηση που σίγουρα δεν θα μας ωφελήσει. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι καλό να προνοήσουμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες. Μπορούμε να κρεμάσουμε το κουρτινόξυλο μερικά εκατοστά πιο πάνω από τις κορυφές των παραθύρων και να επενδύσουμε σε ένα σετ που ξεπερνά το πάτωμα. Τότε, θα καταφέρουμε να χαρίσουμε το ιδανικό ύψος που αναζητούμε. 

Αγγίζετε την υπερβολή στα χρώματα και τα patterns

e527f4582e124083e032a63960438dbf.jpg

Ας θυμηθούμε τη λέξη "υπερβολή" και την κακή σχέση που μπορεί να αποκτήσει με την εξασφάλιση της ησυχίας σε έναν χώρο. Πολλά και έντονα μοτίβα και χρώματα μπορούν να προκαλέσουν μια χαώδη εικόνα, η οποία μας μεταφέρει πλήθος πληροφοριών που δεν χρειαζόμαστε, κάνοντας, ταυτόχρονα, τον χώρο να μοιάζει μικρός. Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας ουδέτερες χρωματικές παλέτες, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και να έχουμε ένα ευρύχωρο και φωτεινό δωμάτιο, έτοιμο να γίνει το προσωπικό μας ησυχαστήριο. 

Αποφεύγετε τους καθρέφτες

5ad88bb86e79ce827918baf31e6d1720.jpg

Καθώς ετοιμάζουμε το νέο μας σπίτι ή εμπλουτίζουμε τη διακόσμηση του ήδη υπάρχοντος, είναι αρκετές οι φορές, στις οποίες ξεχνάμε ή παραλείπουμε να προμηθευτούμε έναν ολόσωμο καθρέφτη τοίχου. Είναι ένα αρκετά μεγάλο λάθος, καθώς με τη συγκεκριμένη κίνηση εγγυάται βάθος και ύψος στον χώρο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα ψευδαίσθηση. Ειδικά όταν τοποθετήσουμε τον καθρέφτη δίπλα σε ένα παράθυρο, τότε μπορεί να διπλασιάσει το natural φως που εισχωρεί στο δωμάτιο.

Επιλέγετε πολύ μικρούς πίνακες

b8ec0bdb2b990007fb60cdf0c84b3a44.jpg

Ακόμη μια smart τεχνική είναι να τοποθετήσουμε πίνακες μεγάλου μεγέθους στους τοίχους μας, καθώς δίνει την ίδια εντύπωση του ανοιχτού και ψηλού χώρου. Αν όμως, έχουμε ένα αγαπημένο μας μικρό κάδρο και δεν θέλουμε να το αποχωριστούμε, μια καλή ιδέα είναι να το εντάξουμε σε ένα εκλεπτυσμένο gallery wall μαζί με άλλα inspiring δημιουργήματα. 

Follow the smart camouflage!