fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 key trends που εντοπίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
TRENDS & CATWALKS

Τα 5 key trends που εντοπίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Από νέες και καινοτόμες υφές μέχρι απρόσμενα χρώματα και συνδυασμούς


Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου είναι busy και γεμάτο αναδυόμενες τάσεις. Προσελκύει πολύ μεγαλύτερη προσοχή σε όλο τον κόσμο από τις άλλες αντίστοιχες πρωτεύουσες της μόδας (εξαιρείται το Παρίσι, όπου οι Dior και Chanel παρουσιάζουν τις συλλογές τους). Το Milan Fashion Week ολοκληρώθηκε μόλις χθες. Για αυτό και συγκεντρώσαμε πέντε βασικές τάσεις από τις ξεχωριστές επιδείξεις που είδαμε: faux γούνα, φτερά, sheer dressing και καινούρια fall χρώματα.

Και να θυμάστε, είναι αυτές οι επιδείξεις μόδας που διαμορφώνουν το τι θα φορέσουμε σε περίπου έξι μήνες, οπότε φροντίστε να τις παρακολουθείτε μόλις περάσουμε στη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας.

Transparency

dg-alberta-ferretti.jpg
Dolce & Gabbana, Alberta Ferretti

Παρά τις ψυχρές θερμοκρασίες του φθινοπώρου και του χειμώνα, οι σχεδιαστές προχώρησαν σε μια διαφανή τάση, είτε πρόκειται για τους Armani, Prada, Gucci ή Alberta Ferretti και όχι μόνο. Στον οίκο Dolce & Gabbana, δεν ήταν μόνο το supermodel Naomi Campbell στην πασαρέλα και η Eva Mendes στην πρώτη σειρά που προσέφεραν το wow factor, αλλά μια σειρά από κομψές, διάφανες εμφανίσεις - όλες σε μαύρο χρώμα και εμπνευσμένες από το κλασικό σμόκιν.

Faux fur

prada-diesel.jpg
Prada, Diesel

Οι σχεδιαστές απέδειξαν πως οι δυνατότητες για την faux γούνα είναι ατελείωτες - με συνθετικές γούνες που έκαναν την εμφάνισή τους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε τόσο διαφορετικές μάρκες όπως η Prada και η Diesel, η Emporio Armani και η Marni. Η Prada επέλεξε τη μέγιστη δυνατή αντίθεση, προσθέτοντας faux γούνα στη λαιμόκοψη και στους ώμους θηλυκών λευκών φορεμάτων, ενώ μοβ, καστανή και μπλε γούνα διακοσμούσε υπερμεγέθη ναυτικά καπέλα.

Cable knits & Ribbed sweaters

max-mara.jpg
Max Mara

Η ήσυχη πολυτέλεια είχε για ακόμα μια φορά την τιμητική της μέσω των cable knits και των ribbed πουλόβερ και τα φορεμάτων καθώς ήταν παντού στις πασαρέλες του Μιλάνου, προσδίδοντας ζεστή γοητεία. Στη Max Mara, ένα γκρι maxi φόρεμα που αγκάλιαζε άρτια τη σιλουέτα του μοντέλου, με το μοτίβο να είναι πλεγμένο διαγώνια για να ακολουθεί καλύτερα τις καμπύλες της.

Mustard & Olive green

roberto-cavalli-gucci.jpg
Roberto Cavalli, Gucci

Παρόλο που οι ζεστές φθινοπωρινές αποχρώσεις του mustard yellow και του olive green έχουν υπάρξει ξανά σε προηγούμενες εποχές, συνεχίζουν να έχουν απήχηση. Ο σχεδιαστής του Roberto Cavalli, Fausto Puglisi, επέλεξε ένα μουσταρδί κίτρινο για το marble-like ύφασμα που ράβει τις δημιουργίες του, ενώ ένας πιο φωτεινός τόνος ξεπρόβαλε στα πουλόβερ του Gucci. Στην Alberta Ferretti, η πράσινη απόχρωση διαπότισε ένα πολυτελές μάλλινο πανωφόρι και ένα ασορτί σάλι, ενώ εμφανίστηκε και σε ένα μακρύ σατέν φόρεμα με δαντελένιο μπούστο.

Mini lengths

maison-margiela-gcds.jpg
Maison Margiela, GCDS

Έχουμε ξανά εντοπίσει την εκπληκτική τάση των απίστευτα κοντών σορτς που τοποθετούνται πάνω από το καλσόν, και φαίνεται πως αυτό το τολμηρό styling tip δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Οι εταιρείες MM6 Maison Margiela, GCDS και Fendi ήταν all about the mini. Είτε φορεμένο με καλσόν όπως είπε η GCDS, είτε ισορροπημένο με μπότες μέχρι το γόνατο όπως έδειξε η Fendi, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε το look στο προσωπικό σας στιλ.

Feature image source: Gucci Fall'24