fbpixel

Search icon
Search
Τα 3 πιο κοινά λάθη που κάνουμε στο χειμερινό skincare routine μας
FACE & BODY

Τα 3 πιο κοινά λάθη που κάνουμε στο χειμερινό skincare routine μας

Και τα προϊόντα που θα σώσουν την επιδερμίδα σας!


Βρισκόμαστε στο peak του χειμώνα - με τον ψυχρό καιρό να φέρνει αλλαγές στα πάντα, από τον τρόπο που ντυνόμαστε μέχρι και στο skincare routine μας. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό, θαμπό και γενικά πιο ευαίσθητο, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό. Ευτυχώς, η ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας για τους χειμερινούς μήνες μπορεί να γίνει πολύ εύκολη με μερικές μικρές προσαρμογές. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 3 από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση του δέρματος που τείνουμε να κάνουμε αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς και τις γρήγορες και εύκολες αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να τα λύσετε. 

Mistake #1: Χρησιμοποιείτε face cleanser που σας αφυδατώνει

Η λύση: Καταφύγετε σε μια πιο gentle, κρεμώδη φόρμουλα

Ενώ είναι σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα σας καθημερινά για να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων από τους πόρους σας, θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν αφαιρείτε από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια. Χρειάζεστε ένα cleanser που να είναι επιδραστικό στο να αφαιρεί το make up και τη βρωμιά, που να είναι όμως και αρκετά απαλό ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ξηρό δέρμα. Η καλύτερη επιλογή; Ένα πιο καταπραϋντικό κρεμώδες καθαριστικό.

Top Choices

kiehls-face-cleanser-calendula-deep-cleansing-foaming-face-wash-500ml-000-3605970879730-front.png

BUY HERE: Kiehl's Calendula face wash, Attica.gr

3337875597180-p-1-removebg-preview.png

BUY HERE: CeraVe hydrating cleanser, Hondos Center Apollonia Politia

Mistake #2: Χρησιμοποιείτε lightweight moisturizers

Η λύση: Επιλέξτε πιο πλούσιες κρέμες προσώπου

Η ελαφριά καθημερινή ενυδατική σας κρέμα μπορεί να είναι αρκετή για να κρατήσει την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι επαρκής και τον χειμώνα. Ο χαμηλές θερμοκρασίες και τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα μπορούν προκαλέσουν ανεπιθύμητη βλάβη στο φράγμα του δέρματος. Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν, η ενυδατική σας κρέμα όχι μόνο να είναι σε θέση να προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σας, αλλά και να παρέχει ένα προστατευτικό layer που θα μπορεί να διατηρήσει αυτή την υγρασία μακροπρόθεσμα.

Top Choices 

screenshot-2024-01-17-at-10837-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream, Sephora


screenshot-2024-01-17-at-10742-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Shiseido Essential Energy Hydrating Cream, Notos.gr

Mistake #3: Δεν φοράτε αντηλιακό

Η λύση: Ποτέ μην το παραλείπετε σαν βήμα, ειδικότερα το πρωί

Η No 1 συμβουλή των δερματολόγων είναι να φοράτε SPF καθημερινά. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλο που μπορεί να περνάτε λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής και το χειμώνα, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σας εξακολουθεί να κινδυνεύει από ηλιακά εγκαύματα, σκούρες κηλίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν σε μορφή serum, ή ένα που προσθέτει γυαλάδα και λειτουργεί και ως ιδανική βάση για make-up. 

Top Choices

screenshot-2024-01-17-at-12240-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Dr. Barbara Sturm Sun Drops SPF 50, Idolo Spa

screenshot-2024-01-17-at-12225-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Supergoop! Glow Screen, Net-a-porter

Extra tip: Υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βάλετε στη ρουτίνα σας ένα καθημερινό συμπλήρωμα ή βιταμίνη. Για όσους ταλαιπωρούνται από επίμονα σπυράκια, ξηρότητα και μελάγχρωση, η A και C θα αυξήσουν την λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος, να μειώσει τις ατέλειες αλλά και την ερυθρότητα. Εκτός αυτού, το κολλαγόνο είναι ένα συστατικό που θα ενισχύσει το δέρμα, τα νύχια αλλά και τα μαλλιά σας!

Feature image source: @matildadjerf, @haileybieber