fbpixel

Search icon
Search
Τα 15 big things της μόδας για τη σεζόν που διανύουμε
MAGAZINE

Τα 15 big things της μόδας για τη σεζόν που διανύουμε

Όλες οι τάσεις που αξίζουν την προσοχή σας


Τολμηρές γραμμές κι αισθητική βγαλμένη από το μέλλον γίνονται οι must-try τάσεις για τη σεζόν Fall/Winter 2022-2023. Από τις προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων παρουσιάζουμε ό,τι ξεχωρίσαμε στη μόδα, η οποία μας προκαλεί να βγούμε από την comfort zone μας και να πειραματιστούμε.

Έντονα χρώματα, looks γεμάτα αντιθέσεις και πρωτοποριακές πινελιές, γίνονται οι πρωταγωνιστές της νέας εποχής που βρίσκεται μπροστά μας, με τα πιο εμβληματικά fashion houses να «ποντάρουν» στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Από τα all time classic κοστούμια της Max Mara ως τις neon δημιουργίες του Valentino και τις διαφάνειες του Fendi, τα δημοφιλέστερα labels ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, προκειμένου να μας συστήσουν την ανατρεπτική ματιά τους για την επόμενη μέρα της μόδας.

Power Suits

fw22-max-mara-catalogo-images-tuxedo-1-copy.jpg
Max Mara

Με το preppy style να κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, οι ειδικοί της fashion industry δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα κοστούμια, που για ακόμη μια σεζόν «σκαρφαλώνουν» στην κορυφή των τάσεων. Η Max Mara παρουσίασε ατημέλητες σιλουέτες, με τα oversized σακάκια να μετατρέπονται σε statement των tailored looks. Στην ίδια φιλοσοφία κινήθηκε και ο Nicolas Ghesquière για τη Louis Vuitton, αλλά και ο Jack Becht για τον Ralph Lauren.

College Style

numero-mag-louis-vuitton-ah-2022-2023-2.jpg
Louis Vuitton

Η συγκεκριμένη τάση θα μπορούσε να έχει τον τίτλο “Blast From the Past”. Οι σχεδιαστές «ταξίδεψαν» τους λάτρεις της μόδας στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις ξέγνοιαστες σχολικές ημέρες. Τα ταγιέρ των Chanel, Off-White και Versace παρουσίασαν μία παραλλαγή του chic, αντλώντας έμπνευση από τις μαθητικές στολές, ενώ οι φαρδιές σιλουέτες των Louis Vuitton και Gucci συνδυάστηκαν με εντυπωσιακά αξεσουάρ, όπως μπερέδες, γραβάτες και γυαλιά οράσεως, κάνοντας ακόμη πιο cool τον χαρακτήρα των schoolgirls.

Sheers

000902-spx-10e-mrs-low-res.jpg
Sportmax

Τίποτα στη μόδα δεν είναι τυχαίο! Έτσι, οι διαφάνειες επιστρέφουν με τον σαγηνευτικό τους χαρακτήρα για έναν βασικό λόγο: να βρεθεί η γυναικεία θελκτικότητα στο αποκορύφωμά της. Οι creative directors αποφάσισαν να παρουσιάσουν μία νέα διάσταση των night-out outfits, μετατρέποντας τα sheers σε βασική επιλογή. Τα διάφανα Sportmax φορέματα του οίκου Max Mara, που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα, οι free nipple δημιουργίες των Valentino, Loewe και Coperni, αλλά και οι πιο glam εκδοχές του see-through του Bottega Veneta, έθεσαν τους όρους αυτής της τάσης.

Tank Tops

kaia-gerber-banner-680x1020.jpg
Prada

Οι αναμνήσεις του παρελθόντος ξύπνησαν έντονα στις πασαρέλες των συλλογών Fall/Winter 2022-2023. Τα φανελάκια -ή αλλιώς tank tops- που αποτελούσαν μία από τις μεγαλύτερες street style τάσεις κατά τα ’90s, σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα επιστρέφουν και μετατρέπονται στο ισχυρότερο trend της σεζόν. Ο Bottega Veneta, μάλιστα, τα συνδύασε απόλυτα κλασικά με τζιν, ενώ η Muicia Prada για το ομώνυμο brand της και ο Jonny Johansson για την Acne Studios τούς χάρισαν μία πιο classy αισθητική, προτείνοντάς τα σε σύνολα με μίντι διάφανες φούστες και tailored pants αντίστοιχα.

Slim Fit Bags

details-hermes-wrtw-fw22-at-gasparruizlindberg-11-copy.jpg
Hermes

Τα λεπτεπίλεπτα αξεσουάρ φαίνεται πως έχουν και πάλι την τιμητική τους, με τις slim-fit τσάντες να μετατρέπονται στο it item της σεζόν, αντικαθιστώντας τις πιο εκκεντρικές επιλογές. Σε διάφορα χρώματα, σχέδια και μεγέθη, τις βλέπουμε να πρωταγωνιστούν παντού, χαρίζοντας πρακτικότητα και κομψότητα σε κάθε σύνολο. Οι οίκοι Hermès, Balenciaga, Acne Studios, Fendi και Valentino είναι μερικοί μόνον από αυτούς που τις τοποθετούν στο επίκεντρο των συλλογών τους.

Bold Colors

tom-ford-fall-2022-collection-review-26.jpg
Tom Ford

Η επέλαση των έντονων χρωμάτων συνεχίζεται και αυτό το φθινόπωρο με την ίδια ένταση. Ούτως ή άλλως, ο Tom Ford το έκανε απόλυτα ξεκάθαρο με την πολύχρωμη φετινή σειρά του. Τα βήματά του ακολούθησαν οι «καθηγητές» του μαξιμαλισμού Dolce & Gabbana και ο μάστερ των prints, Emilio Pucci, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων, στην οποία θα δυσκολευτούν να αντισταθούν ακόμη κι όσοι «ορκίζονται» στις κλασικές παλέτες.

Opera Gloves

maxresdefault-jM6Bm.jpg
Fendi

“Yes darling, drama is my favorite thing”, φωνάζει αυτή η νέα τάση. Στην κατηγορία των accessories, λοιπόν, μπαίνουν σε προτεραιότητα τα γάντια που άλλοτε φορούσαν οι γυναίκες στα gala στις όπερες, τα οποία προσδίδουν θεατρικότητα με μία κίνηση. Τα συναντήσαμε σχεδόν παντού, σε πολλές παραλλαγές τους. Δερμάτινα στον Jil Sander, με animal print στον Maison Margiela, με άγγιγμα βελούδου στον No 21 και πλεκτά στη Max Mara. Εσείς οδηγήστε αυτήν τη δραματική αισθητική στα ύψη, προσθέτοντας κοσμήματα πάνω από αυτό το statement αξεσουάρ.

The High-tech in Fashion

dior-clp-f22-029-1646491480.jpg
Dior

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο οίκος Dior παρουσίασε ένα μαύρο catsuit μ’ ενσωματωμένο high-tech εξοπλισμό, το οποίο φώτιζε στο σκοτάδι, καθώς κι άλλα πρωτοποριακά κομμάτια παρόμοιας φιλοσοφίας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή, που «παντρεύει» την πλούσια ιστορία του με τον φουτουρισμό. Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα του τίτλου της Fall/Winter συλλογής, “The New Era”, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία αθλητικού εξοπλισμού D-Air Lab.

Half Moon Bags

bottega-veneta-aw22-24.jpg
Bottega Veneta

Οι τσάντες με καμπυλωτή βάση που θυμίζει μισοφέγγαρο είναι ό,τι πιο hot θαυμάσαμε στις πασαρέλες φέτος. Σε ποικίλες εκδοχές και αποχρώσεις, minimal ή διακοσμημένες με μεταλλικές λεπτομέρειες και τα logos των οίκων, τις είδαμε από τους Fendi, Miu Miu, Tod’s και Bottega Veneta, και, όπως όλα δείχνουν, έχουν ήδη καταφέρει να «κλέψουν» την καρδιά των fashion addicts.

The New Surrealism

fw22-s2-lipchick-pump-100-patent-lining-galva-heel-black-gold-01.jpg
Christian Louboutin

Τα statement accessories από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας έχουν τοποθετηθεί στη wish-list κάθε στιλάτης γυναίκας - κι όχι τυχαία! Έχουν τον τρόπο να καθορίζουν κάθε σύνολο, να λειτουργούν ως μέσο έκφρασης και να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Την προσοχή μας κέρδισαν τα ψηλοτάκουνα που λάνσαρε ο Christian Louboutin, στα οποία ένα εντυπωσιακό lipstick παίρνει τη θέση του κλασικού τακουνιού. Αντίστοιχα «έργα τέχνης» συναντήσαμε και στον ισπανικό οίκο Loewe, στον οποίο τα τακούνια είχαν τη μορφή τριαντάφυλλου, αυγού, αλλά και σαπουνιού! Extra λάμψη και πολυτέλεια μας καλούν να προσθέσουμε στα looks μας και οι οίκοι Courrèges, Y/Project και Sacai, που ποντάρουν στα μεταλλικά κοσμήματα, τα οποία παραπέμπουν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες.

The Updated Sexy

etro-woman-fs-fw22-04.jpg
Etro, Intervista

Οι πασαρέλες για τη φθινοπωρινή σεζόν χαρακτηρίστηκαν από έναν ανεπιτήδευτο ερωτισμό, φέρνοντας στο προσκήνιο τη νέα εποχή του sexiness. Ο οίκος Etro φαίνεται πως κέρδισε την πρωτιά σε αυτό το παιχνίδι μόδας, συνδυάζοντας τα cuts και τις διαφάνειες με την boho αισθητική, τα ρομαντικά μοτίβα και τις shiny επιφάνειες.

Total White

22h226ac412-5080-110-11-7.jpg
Jacquemus


Η συγκεκριμένη τάση δεν έρχεται να αντικρούσει αυτή των έντονων χρωμάτων, αλλά να τη συμπληρώσει. Φωτεινό και καθαρό, το απόλυτο λευκό αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο show του Simone Porte Jacquemus στη Νότια Γαλλία. Σιλουέτες που τόνιζαν τις γυναικείες καμπύλες, ενισχύοντας τη θηλυκότητα, αλλά και λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά, είχαν ως κοινό τους άξονα το λευκό χρώμα. Miu Miu, Balmain και Acne Studios αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στην απλότητα, επιλέγοντας ολόασπρα σύνολα.

Balaclavas

adidas-gucci-collaboration-3.webp
Gucci x Adidas

Ξεκίνησαν να αφήνουν το στίγμα τους από τον περασμένο χειμώνα, με τους fashion gurus να στρέφουν έντονα το ενδιαφέρον τους σ’ αυτά. Η εξαιρετική συνεργασία της Gucci με την Adidas αλλά και ο γάλλος σχεδιαστής Jacquemus απέδειξαν ότι τα balaclavas θα παραμείνουν το big thing της εποχής που μόλις ξεκίνησε.


Barbiecore

lb-pinkpp-valentino-003.jpg
Valentino, Grigio

Ήταν Μάρτιος του 2022, όταν ο Pierpaolo Piccioli παρουσίασε την “Pink Collection” για τον Valentino στο Παρίσι. Από τότε όλα άλλαξαν! Ο όρος “Barbiecore” καθιερώθηκε, κι έτσι τα fashion brands άρχισαν να αξιοποιούν το ροζ σε διάφορες εκδοχές του. Το απόλυτο χρώμα της νέας εποχής κυριαρχεί σε όλες του τις εκφάνσεις, εκπέμποντας δυναμισμό στον πρωτοπόρο του, Valentino, ρομαντισμό στη Cecilie Bahsen και θηλυκότητα στον Versace.

Mini, Mini, Mini

miumiu-fw22-boh-aciellestyledumonde-04-1.jpg
Miu Miu

Μια σεζόν πριν, η Miu Miu «εκτόξευσε» τη ρετρό αισθητική με τη μικροσκοπική φούστα που παρουσίασε στο catwalk της, κάνοντας τις απανταχού fashionistas να μην μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω της. Το λάβαρο της επιτυχίας πέρασε, φυσικά, στη «μαμά» Prada, με τις mini πλισέ φούστες να αποτελούν βασικό στοιχείο της νέας συλλογής της. Σειρά είχαν οι Versace, Balmain και Blumarine, αποδεικνύοντας ότι αυτό το σχέδιο ήρθε για να μείνει.

Συν επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τανιάς 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022