fbpixel

Search icon
Search
Τα 10 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας & πώς να τα φροντίσετε
INTERIORS

Τα 10 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας & πώς να τα φροντίσετε

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να τα κρατήσετε ζωντανά


Οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν κάθε χρόνο και γίνονται ολοένα και πιο ευφάνταστες. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα στοιχείο διακόσμησης και ευζωίας το οποίο, εάν ενσωματώσετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας, όχι μόνο θα προσδώσει κομψότητα, αλλά θα πετύχει να απαλλάξει και τον αέρα από τις περιττές τοξίνες και αρνητική ενέργεια. Τα φυτά, άλλωστε, είναι γνωστό ότι μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να δώσουν ζωή στους χώρους που κινείστε -χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μάλιστα, λειτουργώντας ως φίλτρα θα συμβάλλουν και στη βελτίωση της υγείας σας.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα πολλαπλά οφέλη τους και κάνοντας μια ανασκόπηση στους πιο ενημερωμένους home deco οδηγούς της σεζόν, το μόνο που σας μένει είναι να πείτε ένα «ναι» και να τα εντάξετε στο χώρο σας. 

Μην ξεχνάτε πως ο οδηγός του well-being στο home office σίγουρα περιέχει και μερικά φυσικά στοιχεία.

Chinese money plant

chinese-money-plant.jpg


Όπως λέει και το όνομα του, το Chinese money plant είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να φέρετε την ευζωία στο σπίτι σας. Προσθέτοντας ένα pop χαρακτήρα στο χώρο σας θα κάνει κάθε δωμάτιο να μοιάζει σαν να βγήκε από έναν ενημερωμένο interior design κατάλογο. Μάλιστα, τα φύλλα του που έχουν κυκλικό σχήμα είναι σημάδι καλοτυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να γυρίζετε το κασπό κάθε λίγες μέρες για να μην αρχίσει να κλίνει προς το φως.

Snake plant

snake-plant.webp

Γνωστή και ως snake plant, η σανσεβιέρια δε χρειάζεται πολύ φως. Εντυπωσιάζοντας με την ποικιλία που φέρει από την παλέτα των πράσινων χρωμάτων, μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι και να διατηρηθεί για τεράστιο χρονικό διάστημα εφόσον χαρακτηρίζεται για την αντοχή της μέσα στον χρόνο. Φυσικά, το γεγονός ότι, δεν απαιτεί πολύ πότισμα θα σας κάνει τις τέλειες plant mothers. 

Swiss cheese plant

swiss-cheese-plant.webp

To λατινικό όνομα αυτού του φυτού μεταφράζεται σε «νόστιμο τέρας» και το πιθανότατα έχετε δει τα υπέροχα, γυαλιστερά φύλλα του σε αμέτρητες φωτογραφίες στο Instagram. Αν θέλετε να το διατηρήσετε για μεγάλα διαστήματα δεν έχετε παρά να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει λίγο μεταξύ των ποτισμάτων. Το να το τοποθετήσετε σε ένα μέρος με έμμεσο φως είναι η καλύτερη επιλογή. 

Devil's ivy

devils-ivy.webp

Ο πόθος θεωρείται κατά κοινή ομολογία ως η ιδανική επιλογή για όλους εσάς που δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με την περιποίηση των φυτών. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε λίγο πράσινο στο σπίτι σας χωρίς να απαιτείται άμεση επαφή με το φυσικό φως. Έτσι, ακόμη και αν χώρος σας είναι σκοτεινός, ο πόθος, θα ευδοκιμήσει. Ακόμη, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατακρατεί πτητικές οργανικές ενώσεις καθώς και τοξίνες του περιβάλλοντα αέρα.

Peace lily

peace-lily.webp

Χάρη στα μυτερά πράσινα φύλλα του και τα κομψά λουλούδια του, ο «ειρηνικός κρίνος» εγχέει ηρεμία ακόμη και στο πιο σκιερό σπίτι. Αν και αυτό το φυτό είναι εγγενές στα τροπικά δάση, μπορεί να επιβιώσει υπέροχα στο σπίτι και να καθαρίσει τον αέρα του χώρο σας. Σημειώστε πως λατρεύει την υγρασία. 

Kentia palm

kentia-palm.jpg


Ψηλά αψιδωτά φίλα και εμφάνιση που είναι συνυφασμένη με την πολυτέλεια. Το φυτό kentia, θα προσθέσει τον απόλυτα εξωτικό χαρακτήρα στο χώρο σας και θα ταιριάξει υπέροχα με κάθε deco style. Για να το κρατήσετε ζωντανό θα πρέπει να του ρίχνετε ελάχιστο νερό δυο φορές την εβδομάδα. Τόσο ώστε να ποτίζονται μόνο τα ανώτερα 5 εκατοστά από τη βάση του. 

Fiddle leave fig

fiddle-leave-fig.webp


Ένα φυτό που μπορεί να σταθεί υπέροχα σε ένα μινιμαλιστικό χώρο και που μπορεί να δώσει πνοή δροσιάς. Το fiddle leave fig. Με καταγωγή από τη Δυτικής Αφρικής είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ του beau monde των φυτών σπιτιού. Μην ξεχνάτε να το ποτίζετε μια φορά την εβδομάδα και μη σας αποθαρρύνει το γεγονός πως εύκολα χάνει τα φύλλα του. 

Corn plant

corn-plant.jpg


Επίσης γνωστό ως δέντρο δράκων, αυτό το ψηλό φυτό που είναι σαν ζαχαροκάλαμο έχει όλη την ομορφιά ενός φοίνικα μόνο που χωράει μέσα στο σπίτι σας και χρειάζεται μικρότερη συντήρηση. Σύμφωνα με τους plant gurus, αν είστε τυχεροί μπορεί να παρατηρήσετε και μερικά άνθη. Για τέλεια διατήρηση κρατήστε το μακριά από το άμεσο φως και δώστε του αρκετή υγρασία. 

Aloe vera

aloe-vera.jpg

Τα τελευταία χρόνια η αλόη έχει λάβει ιδιαίτερη φήμη και ξεχωρίζει για το υγρό στοιχείο σε μορφή gel που περιέχει στο εσωτερικό του. Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα αλλά κυρίως αρκετό φως, είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες στο δέρμα και τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρει στον οργανισμό η εφαρμογή της. Εάν την επιλέξετε για το σπίτι σας, τοποθετήστε τη γλάστρα σε κάποιο σημείο που να έχει άμεση επαφή με το φυσικό φως και μην παραλείψετε να την ποτίζετε μια φορά την εβδομάδα.

Maidenhair fern

maidenhair-fern.jpg

Η maidenhair τείνει να είναι η πιο κοινή ποικιλία φτέρης στα σπίτια. Τα φύλλα της μπορεί να γίνουν καφέ αν την περιποιείστε πολύ και για αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για τις πιο πολυάσχολες από εσάς. Ταιριάζει -ενεργειακά- στο μπάνιο καθώς μεγαλώνει γύρω από καταρράκτες στο φυσικό της περιβάλλον.