fbpixel

Search icon
Search
A stylish display: 5 διαφορετικά bar carts set-ups εγγυώνται το πιο εορταστικό soiree
INTERIORS

A stylish display: 5 διαφορετικά bar carts set-ups εγγυώνται το πιο εορταστικό soiree

Όταν η οργάνωση των drinks μετατρέπεται στον πιο δημιουργικό θεσμό


Για να σερβίρουμε ένα ποτό, απαιτείται από την μεριά μας ευγένεια, κομψότητα και πολλή φαντασία. Ειδικά, όταν υποδεχόμαστε τους προσκεκλημένους μας, ο τρόπος, που προετοιμάζουμε και παρουσιάζουμε τα welcome drinks τους, παίζει καθοριστικό ρόλο στην εικόνα, που διαμορφώνουν για την αισθητική μας κουλτούρα. Ας φροντίσουμε να κάνουμε την εμπειρία τους αξέχαστη. Κίνηση - ματ αποτελεί η αξιοποίηση του κατάλληλου χώρου, ώστε να διαμορφώσουμε το επιθυμητό display. Εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας, και φροντίζουμε για τη δημιουργία ενός concept, που θα συμβαδίζει αρμονικά με την αισθητική ταυτότητα του σπιτιού μας. Μετρώντας αντίστροφα για την λαμπερή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το living room μας θα γεμίσει με γέλια, χορό και μουσική μέχρι το πρωί. Αν δεν έχουμε ήδη κατασκευάσει ή προμηθευτεί το αγαπημένο μας bar cart, τότε εκμεταλλευόμαστε κομψά έπιπλα και stylish spots, που θα λειτουργήσουν ως μια εντυπωσιακή βάση για την οργάνωση των κρασιών και των cocktails.

Απλότητα και πρακτικότητα

Προτού προχωρήσουμε στα 5 κεντρικά concepts, που πρόκειται να ετοιμάσουμε, κύρια προϋπόθεση αποτελεί να ακολουθούμε πιστά τους διαχρονικούς κανόνες. Όπως και σε οποιοδήποτε bar ή κουζίνα, έτσι και στην περίπτωση του bar cart μας ενδιαφέρει η καθαριότητα, η απλότητα και η λειτουργικότητα. Ένα τακτοποιημένο σημείο, με οργανωμένες θέσεις των drikns, καθώς και των αντίστοιχων ποτηριών τους, δημιουργεί μια ισορροπία τόσο σε αισθητικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό, καθώς μας εξασφαλίζει οικονομία χρόνου και χώρου. 

Επικεντρωνόμαστε στα ουσιώδη. H Roxy Owens, ιδρύτρια της εταιρείας "Society Social" έχει τονίσει στο "Architectural Digest" magazine: Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά ποιοτικά οινοπνευματώδη ποτά για να φτιάξετε τα κλασικά, ένα καλό σετ εργαλείων μπαρ (ο στύφτης λάιμ, το κατάλληλο γουδί, το σουρωτήρι και το δοχείο ανάμειξης) και μερικά ενδιαφέροντα γυάλινα σκεύη. Επιπλέον, αγοράζοντας λιγότερα σημαίνει ότι μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα σε υψηλής ποιότητας αποστάγματα από το κορυφαίο ράφι. Αν έχετε πλεόνασμα κρασιού ή λικέρ, επιλέξτε τα πιο όμορφα μπουκάλια για να τα εκθέσετε στο bar του σπιτιού σας και κρύψτε τα υπόλοιπα στο ντουλάπι, ώστε να μην τραβούν την προσοχή.»

Don't forget: Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι στο κάτω ράφι τοποθετούμε τις βαριές και ογκώδεις φιάλες ποτών, ενώ στο επάνω επικεντρωνόμαστε στα πιο elegant και eclectic σκεύη και φιάλες. Τα έξτρα items που αφορούν στις τελικές πινελιές διακόσμησης, όπως ένα μπουκέτο με φρέσκα τριαντάφυλλα, πάντα προσδίδουν μια excusive ατμόσφαιρα, όπως και τα μπαχαρικά ή τα βότανα, που θα χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα στα drinks. 

Τα κύρια concepts...

1. '70s exotic vibes 

4ad20f362661317026bc1afee8872e3e.jpg

Στο συγκεκριμένο piece, κεντρικό ρόλο παίζει το rattan έπιπλο, το οποίο μας μεταφέρει αυτόματα στην tropical και funky ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '70. Αποτελεί ένα πολυτελές και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο καλωσόρισμα των καλεσμένων μας. 

2. Gold pleasure 

91vm5iieqtl.jpg

Θεωρείται ο βασιλιάς τou all-time-classic elegance. To χρυσό χρώμα έχει τη δύναμη να αναβαθμίσει ακόμη και την πιο απλή γωνιά του χώρου μας, χαρίζοντας στον χώρο μας τον αέρα πολυτέλειας, που αναζητούμε.

Don't forget: Την τελική εικόνα θα απογειώσει η προσθήκη περίτεχνων vintage πινάκων. 

3. Minimal sexiness 

13d2f45bd497c709f72c14e68856a327.jpg

Ο μινιμαλισμός εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος και αποκτά συνεχώς οπαδούς ακόμη και στην προσέγγιση του bar cart. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα κομψό styling, που συμβάλει στην πρακτικότητα και ταυτόχρονα έχει τη δική του σφραγίδα αισθησιασμού. 

Don't forget: Αν επιθυμείτε να αναδείξετε ακόμη περισσότερο την απλή και διακριτική γοητεία του συγκεκριμένου item, μπορείτε να τοποθετήσετε στο κάτω ράφι του αγαπημένα σας coffee tables, όπως και special κηροπήγια. Το drinks' display έχει αποκτήσει την προσωπικότητά του. 

4. Round charm

106fd0f6a228c2e3aa7fcc13ca19af50.jpg

Τα κυκλικά bar carts διακρίνονται για τον ευέλικτο χαρακτήρα τους. Είναι χαμαιλέοντες, Μπορούν να κοσμήσουν έναν άκρως maximal χώρο, αλλά εξίσου επιτυχημένα και ένα minimal και industrial δωμάτιο. Είναι ο ορισμός του party, ειδικά αν στο κάτω ράφι του τοποθετήσουμε ένα special πικάπ, που μας ταξιδεύει με τις νοσταλγικές του μελωδίες. 

5. This is Art

hattie-collins-barcart-photographer-andrew-giammarco.webp
Photo: Andrew Giammarco

Για όσους λατρεύετε τους εκρηκτικούς συνδυασμούς, τολμήστε να τοποθετήσετε το bar card - κειμήλιο των παππούδων σας, μπροστά από μια πολύ ξεχωριστή ταπετσαρία. Το high quality «πάντρεμά» τους θα σας εκπλήξει ευχάριστα. 

Cheers!