fbpixel

Search icon
Search
Σχέσεις: Οι μύθοι που πρέπει να αγνοήσετε
PSYCHOLOGY

Σχέσεις: Οι μύθοι που πρέπει να αγνοήσετε

Ξεπεράστε αναχρονιστικά ταμπού που σας κρατούν μακριά από τον έρωτα


Στο παιχνίδι των σχέσεων και του φλερτ, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσετε στην παγίδα ενός στερεότυπου που, όσο και να θέλετε να ξεπεράσετε, κάποιοι ανούσιοι κανόνες σας αναγκάζουν να συμμορφώνεστε με αυτό και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα. Συγκεντρώσαμε,  λοιπόν, τους κύριους κανόνες που θεωρούμε, ότι αποτελούν τα πιο πολυσυζητημένα και κουραστικά κλισέ στο στίβο των ραντεβού και σας τους παραθέτουμε, με στόχο να τολμήσετε να τους σπάσετε!

Ο άντρας κάνει την πρώτη κίνηση

Είναι πραγματικά αστείο να ακούει κανείς ακόμα αυτήν την έκφραση. Συνήθως συνοδεύεται από το «ο άνδρας θέλει να είναι κυνηγός». Την εποχή που τα ίσα δικαιώματα είναι πλέον αυτονόητα, το γεγονός ότι μια γυναίκα περιμένει από τον άλλο να της ζητήσει το κινητό της ή να βγουν για φαγητό είναι ένας από τους λόγους που πολλές είναι ακόμα singles. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και διεκδικείστε αυτό που θέλετε!

Μη στέλνετε αμέσως μήνυμα

Όταν έχετε ανταλλάξει κινητά, ο «κανόνας» θέλει να περιμένετε μερικές μέρες πριν στείλετε μήνυμα ή καλέσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Πραγματικά, αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα. Γιατί να περιμένετε; Μια απλή πρόταση για να βγείτε για καφέ δε σας κάνει πιεστικό, ίσα ίσα που ξεκαθαρίζει αμέσως το τοπίο. Από την άλλη, αν απαντήσει ο άλλος αρνητικά, μη συνεχίζετε να του στέλνετε μηνύματα σωρηδόν. Δοκιμάστε ακόμα μια φορά κι αν πάλι βρει μια δικαιολογία, μην το πιέζετε άλλο. Δεν ήταν για να γίνει.

couple-2.jpg

Ο κανόνας των τριών

Σίγουρα έχετε ακουστά το three-dates rule, ο οποίος θέλει το ζευγάρι να περιμένει να βγει το τρίτο ραντεβού του για να κάνει σεξ. Επειδή, όμως, ζούμε στο 2018, προσωπικά απορώ, όταν ακούω φίλες μου σοκαρισμένες να μου λένε για γνωστές τους, ότι ενέδωσαν την πρώτη φορά που βγήκαν με έναν άντρα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει ο φόβος της ταμπέλας της «εύκολης», καθώς πιστεύεται ότι ο άνδρας θα χάσει το ενδιαφέρον του και δε θα θέλει να σας ξαναδεί. Απλά, αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλες οι γυναίκες είναι ότι, αν θέλει να σας δει και μετά το σεξ θα το κάνει –ανεξάρτητα αν αυτό γίνει στο πρώτο ή το δέκατο ραντεβού. Το ίδιο θα συμβεί, αν είναι από τους τύπους που εξαφανίζονται. Οπότε, αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, ώστε τουλάχιστον να μη σας μένουν απωθημένα.

Βγείτε με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς

Ακόμα ένας μύθος που πρέπει σταδιακά να καταρριφθεί είναι να βρείτε κάποιον που να μοιράζεται κοινά γούστα όσον αφορά τη μουσική, την τέχνη, τη διασκέδαση κ.ο.κ. Αν ακούτε reggae και δε μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να βγαίνει με κάποιον που στο playlist του συναντάτε Κωνσταντίνο Αργυρό και Νίκο Οικονομόπουλο, ξανασκεφτείτε το. Δε σας λέω, ότι θα αρχίσετε να πετάτε γαρύφαλλα στα μπουζούκια, αλλά αποκλείοντας μια ομάδα ανθρώπων μόνο και μόνο με βάση το γούστο τους στη μουσική, τότε ίσως να μη δίνετε την κατάλληλη ευκαιρία σε ένα άτομο πολύ αξιόλογο, που θα σας προσέχει και διατίθεται να σας συνοδεύσει στην επόμενη συναυλία του αγαπημένου σας συγκροτήματος, ακόμα και αν ο ίδιος σιχαίνεται αυτό το είδος της μουσικής. Αυτό κι αν είναι αγάπη!

couple-3.jpg

Να τα πηγαίνετε καλά με τους φίλους του

Δε χρειάζεται. Γιατί βγαίνετε μόνο μαζί του και όχι με όλη την παρέα του. Εντάξει, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε αρνητική και σνομπ και να μη δέχεστε να βγαίνετε μαζί τους, αλλά δεν πρέπει να «χάνετε» την προσωπικότητά σας, χωρίς να εκφράζετε την άποψή σας, ώστε να γίνετε αρεστή και να προσαρμοστείτε στον δικό του περίγυρο. Καλό θα ήταν να σας εκτιμούν, αλλά αυτό είναι αρκετό. Δε χρειάζεται να τους γίνετε απαραίτητη, ούτε να πίνετε μπίρες μαζί και να συζητάτε για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι ανδροπαρέες έχουν τον δικό τους κώδικα και οι γυναικοπαρέες το ίδιο. 

adv

GLOW LOVES

O super hot David Beckham απομυθοποιεί την αντρική skincare περιποίηση
BEAUTY PEOPLE

O super hot David Beckham απομυθοποιεί την αντρική skincare περιποίηση