fbpixel

Search icon
Search
Sunday Mornings: Οι καλύτερες συνταγές για να απολαύσετε τα πρωινά του Σεπτέμβρη
TASTE

Sunday Mornings: Οι καλύτερες συνταγές για να απολαύσετε τα πρωινά του Σεπτέμβρη

Θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας


Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη και μπαίνοντας επίσημα στην εποχή του φθινοπώρου παρόλο που ο καιρός παραμένει εξαιρετικά καλός, είμαστε έτοιμοι για αλλαγές που θα προσφέρουν ανανεωμένο αέρα και θα εναρμονιστούν με την τρέχουσα χρονική περίοδο που έκανε την εμφάνισή της. Μαζί με αυτές τις αλλαγές βρίσκεται και η επιθυμία μας για νέα adds στα πρωινά μας γεύματα που θα αποτελούνται από πιο fall season συστατικά και θα ταιριάξουν ιδανικά στις γεύσεις μας. Εάν αναζητάτε κι εσείς taste experiences για να ανανεώσετε τη λίστα ιδεών για τα πρωινά σας, βρίσκεστε στο κατάλληλο page.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές & ετοιμάστε πεντανόστιμα πρωινά γεύματα που θα απογειώσουν τις γεύσεις σας!

Κέικ σοκολάτας με καρύδια

shutterstock-732170842.jpg

Υλικά:

  • 250 γρ. κουβερτούρα (72% κακάο)
  • 5 αβγά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking poweder
  • 1 κούπα του τσαγιού θρυμματισμένο καρύδι

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο και το soft με ελαιόλαδο. Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα καρύδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking poweder. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

    Για το food styling:

    Πασπαλίζουμε το κέικ με επιπλέον καρύδια.

    Brownies με ταχίνι & βούτυρο 

    shutterstock-1750167059.jpg

    Υλικά:

    • 110 γρ. βούτυρο
    • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 4 κουταλιές σούπας μέλι
    • 6 κουταλιές σούπας ταχίνι
    • 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    • 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
    • 1 αβγό
    • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Εκτέλεση:

    Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Από την ώρα που θα λιώσει, το αφήνουμε άλλα λίγα λεπτά (περίπου 6’) μέχρι να σκουρύνει στο χρώμα και να δούμε μικρές μαύρες κουκιδίτσες να σχηματίζονται στον πάτο του σκεύους. Θα μυρίζει όμορφα. Τip: Βοηθάει να μην είναι αντικολλητικό/μαύρο το σκεύος, για να βλέπουμε το χρώμα του βουτύρου όσο ψήνεται] Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, ώστε να εξέχουν οι άκρες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τη βανίλια, το αλάτι και το αβγό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το «καμμένο» βούτυρο στο μείγμα μας. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Όσο πιο πολύ ψηθεί τόσο θα μοιάζει με μαλακό μπισκότο το αποτέλεσμα. Αν ψηθεί λιγότερο θα είναι πιο μαστιχωτό το εσωτερικό. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και το κόβουμε σε 12 κομμάτια. Για την επικάλυψη ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα και το μέλι σε ένα μπολάκι. Απλώνουμε λίγο σε κάθε μπάρα. 

      Σημείωση: Εάν χρησιμοποιήσουμε μικρότερο ταψί και βγουν πιο παχιά τα brownies, ίσως χρειαστούν 2-3 λεπτά παραπάνω ψήσιμο.

      Pancakes με μήλο & κανέλα

      shutterstock-257725009.jpg

      Υλικά:

      • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
      • 2 αβγά
      • 1 κούπα γάλα
      • 1 & 1/4 κούπα φαρίνα
      • 1/2 κ.γ. αλάτι
      • 1 κ.γ. βανίλια
      • 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
      • 1-2 μήλα τριμμένα

        Εκτέλεση: 

        Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε γάλα, φαρίνα, αλάτι, βανίλια και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσέχουμε ο χυλός να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα κι ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε 1 κ.γ. βούτυρο και ρίχνουμε στο κέντρο του σκεύους 1-2 κ.σ. από το χυλό. Μόλις ο χυλός αρχίζει να κάνει φουσκάλες (περίπου στο 1 λεπτό), γυρίζουμε τα pancakes από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμα, έχοντας όμως χαμηλώσει τη θερμοκρασία. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

        Για το food styling:

        • Μερικές φέτες μήλου
        • 1-2 κ.σ. μέλι
        • Λίγη κανέλα
        Καλή απόλαυση!