fbpixel

Search icon
Search
Summer Ready: Ποιες είναι οι τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν;
MAGAZINE

Summer Ready: Ποιες είναι οι τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν;

Ώρα να τις ανακαλύψετε και να τις εντάξετε στη διατροφή σας


Οι φυτικές ίνες αναδεικνύονται σε ουσιώδες στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής, παρέχοντας πληθώρα οφελών για την υγεία μας. Εκτός από την αίσθηση ότι μας χορταίνουν αλλά και τη βοήθεια που προσφέρουν στον έλεγχο του βάρους, θεωρούνται σημαντικός παράγοντας, που συμβάλλει στην πρόληψη πολλών νόσων.

Εσείς γνωρίζατε ότι οι φυτικές ίνες δεν είναι μόνο χορταστικές, αλλά παράλληλα προωθούν το αδυνάτισμα, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειώνουν τη χοληστερίνη; Μάλιστα, πέρα απ’ όλα αυτά, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 29 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου κατά 24% εντός διαστήματος 13 ετών, σε σχέση με όσους καταναλώνουν λιγότερα από 16 γραμμάρια ημερησίως. Αυτό αποδεικνύει τo πόσο σημαντική είναι η ενσωμάτωση των φυτικών ινών στη διατροφή μας. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως το αβοκάντο, οι φακές και τα αχλάδια, με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε νόστιμες και διαφορετικές συνταγές.

Αβοκάντο (14 γρ. φυτικές ίνες το ένα)

shutterstock-2462090375.jpg

Για το πρωινό σας: Το αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει για να κάνει πιο κρεμώδες και υγιεινό το smoothie σας. Κάντε το ακόμη πιο ενισχυμένο προσθέτοντας βατόμουρα – περιέχουν 8 γρ. φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι. Θυμίζω ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα, πολύτιμα για την υγεία μας.

Φακές (16 γρ. φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι)

shutterstock-2461434955.jpg

Για ένα ελαφρύ γεύμα στο γραφείο: Σοτάρετε τις φακές –που μπορείτε να μαγειρέψετε σε λιγότερο από μισή ώρα- με άπαχο κιμά γαλοπούλας και μπαχαρικά. Σέρβιρετέ τες σε τορτίγιες με μαρούλι, ντομάτα και τυρί τσένταρ.

Αχλάδια (6 γρ. φυτικές ίνες το ένα)

shutterstock-2436663339.jpg

Για ένα σνακ που μοιάζει με λιχουδιά, ψεκάστε ένα αχλάδι κομμένο στη μέση με σπρέι μαγειρικής . Έπειτα, ψήστε το από κάθε πλευρά. Βάλτε από πάνω ημιάπαχο στραγγιστό γιαούρτι και περιχύστε το με μέλι.

bimg-20210306-wa00003.jpg


Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA, διοργανώτρια δια ζώσης σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και διατροφής (πληροφ. 6944144117) και Life Coach αριστούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024