fbpixel

Search icon
Search
Summer Girl: H Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου φωτογραφίζεται με τη μόδα του καλοκαιριού κάτω από τον ελληνικό ουρανό
MAGAZINE

Summer Girl: H Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου φωτογραφίζεται με τη μόδα του καλοκαιριού κάτω από τον ελληνικό ουρανό

Μέσα στο χρυσαφένιο σκηνικό, ένα σαγηνευτικό stylish παιχνίδι ξεκινά...


Tόσο δροσερή κι άλλο τόσο ανέμελη όσο το υπέροχο καλοκαίρι που διανύουμε, η Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου απολαμβάνει το αγαπημένο της στοιχείο, τη θάλασσα, όσο ζει το όνειρό της, τη μόδα. Κάθε εποχή τής ταιριάζει, και το ξέρουμε, αλλά αυτή «γράφει» ακόμα πιο απίστευτα πάνω της, γιατί πρώτα απ’ όλα αγγίζει την καρδιά της. Φέτος τον Αύγουστο, ανυπομονεί να γυρίσει στο εξοχικό της, στο Πήλιο, όπου μόνο εκεί αποφορτίζεται, για να απολαύσει στιγμές με την οικογένειά της. Μια πρόσφατη απώλεια, αυτή του «δεύτερου πατέρα» της, του θείου της, τη συντάραξε και της υπενθύμισε την αξία του «μαζί», γι’ αυτό και πλέον δε χάνει ευκαιρία να βρεθεί δίπλα στους δικούς της, τους οποίους λατρεύει.

dsc-1867.jpg
Μαγιό Nicole Olivier, Elegance
final-cover-dsc-2931-2m.jpg
Πλεκτή μπλούζα και Σορτς, Ami Paris, Attica

Αυτό το πανέμορφο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, από πολύ μικρή ηλικία έτρεφε όνειρα για το μόντελινγκ, τα οποία γρήγορα θα ξεπερνούσαν τις προσδοκίες της. Οι φιλοδοξίες της είχαν ριζώσει τόσο βαθιά μέσα της, που αψηφούσε τα σενάρια που την ήθελαν εκτός του χώρου, λόγω του μικρότερου του μέσου όρου ύψους της. Απτόητη, σε ηλικία 16 ετών έβρισκε δημιουργική διέξοδο σε μια στενή φίλη της που είχε ένα κομψό κατάστημα ρούχων στη Θεσσαλονίκη. Μετά το σχολείο, ξεγλιστρούσε για να φωτογραφίσουν μαζί κάθε νέο κομμάτι που έφερνε. «Πάντα με μάγευε όλος αυτός ο κόσμος. Ξεφύλλιζα περιοδικά και φανταζόμουν πώς θα ανταποκρινόμουν κι εγώ στα concepts των φωτογραφίσεων. Ωστόσο, ποτέ δεν είπα πως θέλω να γίνω μοντέλο επειδή αισθανόμουν η πιο ωραία. Δεν ίσχυε μέσα μου κάτι τέτοιο, άλλωστε. Το είχα δηλώσει στους γονείς μου από νωρίς ότι ονειρεύομαι να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο και ήταν υποστηρικτικοί, όμως απαράβατος όρος τους ήταν να τελειώσω το σχολείο πρώτα. Βέβαια, εγώ ξεκίνησα το μόντελινγκ κρυφά, από τα 16. Οι κοπάνες μου ήταν όλες για να πάω να βγάλω φωτογραφίες. Το είχα πόθο να μπω σε ένα γραφείο. Τότε, θυμάμαι, πήρα τηλέφωνο μόνη μου στο Team Agency, όπου αρχικά μου είπαν ότι είμαι αρκετά κοντούλα. Όμως, όταν είδαν το book μου και κατάλαβαν τι μπορώ να κάνω, ύστερα από έναν χρόνο με ενέταξαν στην ομάδα τους», λέει.

dsc-2067-1.jpg
Φόρεμα Ted Baker και βραχιόλι Jacquemus, Attica
dsc-4136.jpg
Τοπ Celine και φούστα Alaia, Luisa World | Βραχιόλι “Large Inlaid Dome Bracelet” Eddie Borgo, ileanamakri.com

Η Θεοπίστη διαθέτει μια αυτοπεποίθηση που την έκανε να ξεχωρίζει και το μόντελινγκ υπήρξε γι’ αυτήν ένα παράθυρο για να ανακαλύψει τον αληθινό της εαυτό. Αυτή η μεταμορφωτική περίοδος συνέπεσε με τη σχέση της με έναν φωτογράφο, με τον οποίο η συνεργασία τους της επέτρεψε να εξερευνήσει πλήρως τις δυνατότητές της, χτίζοντας ένα portfolio, το οποίο από τότε την καθιστά περιζήτητη. Ακολούθησαν οι φωτογραφίσεις της σε εμβληματικές καμπάνιες για brands υψηλών προδιαγραφών και σαγηνευτικά editorials σε περιοδικά υψηλού κύρους. Σήμερα, η ικανότητά της να ενσαρκώνει διαφορετικά στιλ και η δυναμική της παρουσία την καθιστούν την αγαπημένη των φωτογράφων και των σχεδιαστών. Όμως, ο δρόμος αυτός δεν ήταν από την αρχή ομαλός. «Στη Θεσσαλονίκη, οι δουλειές ήταν αρχικά περιορισμένες. Βέβαια, από το γραφείο τις προσάρμοζαν πάνω μου, αλλά κι εγώ το κυνηγούσα πάντα. Εξαιτίας του ύψους μου, εννοείται πως έχω δεχτεί πολλή απόρριψη κι έχω χάσει δουλειές που άλλη κοπέλα στη θέση μου μπορεί να τα παρατούσε. Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό με ενοχλούσε πολύ έντονα όλη αυτή η αντιμετώπιση, αλλά στη συνέχεια αγκάλιασα τον εαυτό μου και αποδέχτηκα πως δεν είναι όλα για όλους. Κι αυτό πιστεύω γενικά στον χώρο μας: ότι υπάρχουν για όλα τα μοντέλα δουλειές κι ότι κυρίως ρόλο παίζει ο χαρακτήρας και λιγότερο η εξωτερική εμφάνιση. Πέρα από αυτό, εγώ μπροστά από τον φακό αισθάνομαι απόλυτα ο εαυτός μου. Δεν ντρέπομαι. Αν μου πεις να με βγάλεις φωτογραφία με το κινητό, θα αρνηθώ. Με την κάμερα νιώθω πως αλλάζω. Θεωρώ πως πρέπει να το έχεις και λίγο έμφυτο, γιατί πρέπει να παίρνεις ρόλους», εξηγεί.

dsc-2579.jpg
Φόρεμα Melissa Odabash, Apoella | Σκουλαρίκια “Inlaid Cabochon Jade Teardrop Hoops, ileanamakri.com

Με το ανυποχώρητο πνεύμα της, η Θεοπίστη επαναπροσδιόρισε τι σημαίνει να είσαι μοντέλο σε μια βιομηχανία που συχνά δεσμεύεται από άκαμπτα πρότυπα. Βέβαια, στην εξίσωση μπαίνει και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της σε αυτό που κάνει. Κι αν σε κάτι επιμένει είναι στο να ενθαρρύνει τους άλλους να αγκαλιάσουν τις μοναδικές τους ιδιότητες: «Με στενοχωρούν ιδιαίτερα τα νέα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται κυρίως από τα social media. Με έναν τρόπο οι γυναίκες σήμερα επιζητούμε να σταματήσουμε να είμαστε ο εαυτός μας και να γίνουμε κάτι άλλο. Και ξεχνάμε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Στον χώρο μου έχω δει μοντέλα που διαθέτουν όλα τα προσόντα, αλλά τους λείπει η προσωπικότητα. Θεωρώ ότι για να ακολουθήσεις αυτήν τη δουλειά πρέπει και να εκπροσωπεύεις κάτι και να μπορεί να ταυτιστεί στο τέλος κάποιος μαζί σου. Γι’ αυτό, το να είσαι εσύ είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορείς να πετύχεις», καταλήγει.

dsc-2721-1.jpg
Πουκάμισο Valentino Garavani, Grigio | Χρυσά σκουλαρίκια 14Κ “Oriana” με σμαράγδια και λευκά διαμάντια και βραχιόλια όλα Lito, Link Jewellery


Credits

Κεντρική φωτογραφία: Πουκάμισο και φουλάρι, Falconeri, Σλιπ από μπικίνι, Calzedonia, Μπαλαρίνες Miu Miu, Kalogirou

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GEORGE KATSANAKIS (10AM)

STYLING: ΝΑΤΑΣΑ ΛΙΟΝΑΚΗ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΜΑΛΛΙΑ: DIMITRA ALTANI (D-TALES)

ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Cape Sounio για την ευγενική φιλοξενία της φωτογράφισης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2024