fbpixel

Search icon
Search
Summer fresh express: Ολική ανανέωση λίγο πριν από το καλοκαίρι
MAGAZINE

Summer fresh express: Ολική ανανέωση λίγο πριν από το καλοκαίρι

O Πλαστικός Χειρουργός, Διπλωματούχος E.B.O.P.R.A.S., Ευάγγελος Ακτσαλής μας προτείνει τις μεθόδους που μπορούν να μας κάνουν να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι στο έπακρο!


Η καραντίνα άφησε ελάχιστα πράγματα στη ζωή μας ανεπηρέαστα. Μετά από μια μακρά περίοδο αναγκαστικής «παραμέλησης» του εαυτού σας εκμεταλλευθείτε στο έπακρο το μικρό εναπομείναν διάστημα μέχρι το καλοκαίρι για να το απολαύσετε όσο καλύτερα μπορείτε!

ΠΡΟΣΩΠΟ

Το bοtοx αποτελεί μια δοκιμασμένη θεραπεία, που απαλύνει ή εξαλείφει τις ενοχλητικές εκφραστικές ρυτίδες (μεσόφρυο, μέτωπο, πόδι χήνας), ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει το περίγραμμα του σαγονιού (nefertiti-lift) και το ουλώδες χαμόγελο.

Tip: Κάνοντας baby-botox αποφεύγετε το στίγμα του ανέκφραστου προσωπείου.

Το υαλουρονικό απαλύνει τις μόνιμες ρυτίδες (π.χ. ρινοπαρειακές) ή προσθέτει όγκο σε ζυγωματικά και χείλη. Η τεχνική είναι σχετικά ανώδυνη και τ’ αποτελέσματα άμεσα ορατά. Η ενδιαφερόμενη επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά της, ενώ η διάρκεια δράσης είναι ένα έτος.

Tip: Τοποθετώντας μικρότερη ποσότητα υαλουρονικού έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος ενυδάτωσης κατά την οποία χορηγούνται ιχνοστοιχεία και βιταμίνες στο δέρμα του προσώπου σας, προσφέροντάς του μιαν όψη πιο νεανική και ανανεωμένη.

Tip: Για μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος, επαναλάβετε τρεις συνεδρίες μεσοθεραπείας, μια ανά ενάμιση μήνα.

Βλεφαροπλαστική

Τα βλέφαρα είναι το πρώτο σημείο του προσώπου που δείχνει σημάδια γήρανσης, λόγω της λεπτότητας και της χαλαρότητας του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ενδείξεις:

• περίσσεια δέρματος σε άνω-κάτω βλέφαρα

• περίσσεια λίπους (σακούλες) κάτω βλεφάρων

• κουρασμένο βλέμμα

Tip: Η περίσσεια δέρματος, οι σακούλες και η πτώση βλεφάρων ή φρυδιών προσδίδουν μια κουρασμένη όψη. Η βλεφαροπλαστική αποκαθιστά ένα ξεκούραστο βλέμμα.

Face-lift

Τo face-lift αντιμετωπίζει οριστικά τη χαλάρωση του κάτω μισού του προσώπου, ενώ το neck-lift, του λαιμού. Μέσω τομής γύρω από το αφτί, επανασυσφίγγονται οι χαλαρωμένοι ιστοί και αποκαθίσταται το περίγραμμα σαγονιού και λαιμού.

Tip: Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, το face-lift συχνά συνδυάζεται με βλεφαροπλαστική και λιπομεταφορά.

shutterstock-1154140162.jpg

ΜΑΣΤΟΣ

Αυξητική στήθους

Η αυξητική είναι διαχρονικά η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση. Στόχος της είναι το φυσικότερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιστρέφετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες μετά από 3 ημέρες και στις αθλητικές μετά από έναν μήνα.

Ενδείξεις:

• συγγενής υποπλασία μαστού

• μετά από εγκυμοσύνες-θηλασμούς

• ύστερα από μεγάλη απώλεια βάρους

Tip: Επιλέγοντας τα σωστά ενθέματα μπορείτε ν’ αποκτήσετε ένα ζευγάρι φυσικά και αρμονικά -με το σώμα σας- στήθη, με αδιόρατες ουλές και χωρίς να επηρεαστεί η αισθητικότητα και η ικανότητά σας να θηλάσετε.

Μειωτική στήθους

Η μεγαλομαστία οδηγεί συχνά σε προσωπικά (αμηχανία, χαμηλή αυτοεκτίμηση) και πρακτικά προβλήματα.

Ενδείξεις:

• γιγαντομαστία

• αυχεναλγία - κύφωση

• δερματίτιδα υπομαστίου πτυχής

• αδυναμία άθλησης

Tip: Με τη μειωτική στήθους οι μαστοί ανακτούν οριστικά το επιθυμητό σχήμα, μέγεθος και τη μεταξύ τους συμμετρία, βελτιώνοντας ριζικά την καθημερινότητά σας.

ΣΩΜΑ

Το Cynosure Elite+ είναι ο πλέον σύγχρονος λέιζερ Αλεξανδρίτης. Προσφέρει μόνιμη, ανώδυνη και γρήγορη αποτρίχωση με τη μέγιστη ασφάλεια, λόγω της δυνατότητας εξατομίκευσης των παραμέτρων του, βάσει τύπου τρίχας και δέρματος.

Tip: Για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας απαιτούνται συνήθως 5-6 συνεδρίες.

Η κρυολιπόλυση είναι μια σύγχρονη, μη-επεμβατική μέθοδος κρυσταλλοποίησης του λίπους, που βοηθά στη μείωση του τοπικού πάχους.

Tip: H εφαρμογή είναι ανώδυνη, χωρίς χρόνο ανάρρωσης.

Λιπογλυπτική

Σκοπός της λιπογλυπτικής (λιποαναρρόφηση) είναι να σμιλεύσουμε στο σώμα μας ένα ελκυστικό περίγραμμα. Είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης τοπικού πάχους, αλλά δεν υποκαθιστά δίαιτα και άσκηση.

Ενδείξεις:

Τοπική συσσώρευση λίπους σε:

έσω - έξω μηρούς, γοφούς, κοιλιά, μέση, έσω γόνατο, λαιμό,

γάμπες και αστραγάλους

Tip: Συνήθως διενεργείται με τοπική αναισθησία, ενώ πλέον το αναρροφηθέν λίπος μπορεί ν’ ανακυκλωθεί για να προσδώσει όγκο σε περιοχές όπου το επιθυμούμε, π.χ. χείλη, ζυγωματικά ή γλουτούς.

Αιδοιοπλαστική

Πρόκειται για την επέμβαση με την οποία μειώνουμε τα μικρά χείλη του αιδοίου, όταν είναι υπερτροφικά. Συστήνεται για λειτουργικούς κι αισθητικούς λόγους.

Ενδείξεις:

• άλγος/ αίσθημα καύσου κατά τη συνουσία, λόγω τριβής

• μειωμένη αισθητικότητα και ψυχολογική επιβάρυνση της γυναίκας και του συντρόφου

• εστία αμηχανίας

Tip: Η επέμβαση αποκαθιστά τη φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα και την άνεση στην επιλογή ανάλαφρου ρουχισμού.

Κάθε ηλικία και κάθε άτομο έχει τα δικά του, μοναδικά χαρακτηριστικά και τις δικές του, ιδιαίτερες απαιτήσεις. Καθήκον του Πλαστικού Χειρουργού είναι ν’ αντιμετωπίζει τον κάθε ενδιαφερόμενο εξατομικευμένα και να προτείνει λύσεις βασισμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες του, που θ’ αναδείξουν όχι έναν άλλον, αλλά τον δικό του, καλύτερο εαυτό με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο.

ak1.jpg

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό, Διπλωματούχο E.B.O.P.R.A.S., Ευάγγελο Ακτσαλή για τις πληροφορίες.

Info

Ειδικεύθηκε στην Πλαστική Χειρουργική στη Βρετανία και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (E.B.O.P.R.A.S.), μετεκπαιδεύθηκε στην αποκατάσταση μαστού μετά από τη μαστεκτομή στο Μιλάνο, στην Αισθητική Χειρουργική στη Βαρκελώνη και την Ιταλία και εξειδικεύθηκε στην Αισθητική Χειρουργική Προσώπου στο Βέλγιο.

Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 51, τηλ. 2310 225196

Σέρρες: N. Σταυρίδη 2, πλ. Ελευθερίας, τηλ. 2321 111363

www.aktsalis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 159 ΙΟΥΝΙΟΣ 2020