fbpixel

Search icon
Search
#SugarFreeChallenge: Αποφύγετε τη ζάχαρη για ένα μήνα & δείτε μοναδικά αποτελέσματα
HEALTH

#SugarFreeChallenge: Αποφύγετε τη ζάχαρη για ένα μήνα & δείτε μοναδικά αποτελέσματα

Η αποχή από την πιο γλυκιά «αμαρτία» προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό


Το νέο trend ενός διατροφικού πλάνου είναι να υιοθετήσετε μία καθημερινότητα χωρίς ζάχαρη και να στραφείτε σε τροφές, αλλά και ροφήματα τα οποία θεωρούνται sugar free. Ας παραδεχτούμε, πως ένα μεγάλο μερίδιο του πληθυσμού, αν όχι όλοι, θεωρούμαστε εθισμένοι σε αυτήν, καθώς επιλέγουμε να την εισπράττουμε καθημερινά, είτε στον καφέ μας, στα αναψυκτικά μας, στα φαγητά μας, όπως είναι τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, τα γλυκά. Όπως αντιλαμβάνεστε η ζάχαρη είναι στην κυριολεξία παντού. Γενικά, αναφέρεται πως προσδίδει ένα έντονο «μπουστάρισμα», καλύπτοντας τη χαμένη ενέργεια, αλλά γνωρίζατε, όπως επισημαίνουν και οι διατροφολόγοι, πως όσο μας «ανεβάζει» αυτόματα μας ρίχνει και τα επίπεδα της διάθεσής μας, γεγονός που μας αναγκάζει να την επιλέγουμε συχνότερα;

shutterstock-296066060.jpg

Αυτή η νόστιμη αίσθηση που μας χαρίζει επιφέρει πολλούς κινδύνους, με δυσχερείς επιπτώσεις, οι οποίες μπορεί να μην φανερώνονται απευθείας, αλλά είναι γεγονός. Ειδικότερα, σε ανθρώπους που τείνουν προς την παχυσαρκία ή αντιμετωπίζουν θέματα υγείας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα απαγορευμένο είδος. Η no sugar, είναι μια διατροφή, την οποία αν την ακολουθήσετε, τις πρώτες μέρες θα δυσκολευτείτε αρκετά, καθώς απαιτείτε να αλλάξετε την καθημερινότητα σας, αλλά μελλοντικά πιθανόν και να προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής. Αρκεί να δείξετε υπομονή και να εκπαιδεύσετε την αντοχή σας. Εμείς σας προτείνουμε να τολμήσετε για έναν μήνα αυτή την πρόκληση και είμαστε σίγουροι πως θα εκπλαγείτε από τις αλλαγές που θα παρατήσετε στον εαυτό σας!

#SugarFreeChallenge - Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα σπουδαία οφέλη που θα αποκομίσετε.

Full Protection

Συμφωνούμε όλοι πως αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι να διατηρούμαστε υγιείς. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, συνιστάται και η αποχή από την ζάχαρη. Αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες για εμφάνιση παχυσαρκίας, διαφόρων ειδών καρκίνου, θέματα θυρεοειδούς, πεπτικά και δερματικά προβλήματα. Εάν δεν καταφέρνετε να την αποβάλλετε από τη ζωή σας, προσπαθήστε να κυριαρχεί μια ισορροπία και να μην ξεφεύγετε από τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης. 

Feeling Good

Προκειμένου να διατηρούμε ανεβασμένη την αυτοπεποίθησή μας οφείλουμε να δείχνουμε και την απαραίτητη αγάπη στο «εγώ» μας, είτε αυτό σημαίνει να προσέχουμε τη σιλουέτα μας είτε το δέρμα μας. Με τη μηδαμινή πρόσληψη ζαχαρίνης, λοιπόν, εστιάζουμε και στις δύο περιπτώσεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο το σώμα απορρίπτει την πλεονάζουσα ενέργεια που αποθηκεύεται στις λιποαποθήκες, αποκτώντας υγιέστερη σιλουέτα. Plus, αν για κάθε γλυκό που τρώγαμε, το αντικαθιστούσαμε με λαχανικά, τότε ο οργανισμός μας θα απορροφούσε όλες τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία τους, τα οποία συμβάλλουν στο να διατηρούμε ένα καθαρό, λαμπερό δέρμα. 

shutterstock-2045512448.jpg

Psychology

Η διατροφή που ακολουθούμε διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στο κομμάτι της ψυχικής μας υγείας. Επομένως, αν ζούμε με γνώμονα ενός healthy routine, είναι δεδομένο πως θα μας βοηθήσει στη διάθεσή μας, μειώνοντας το στρες και το αίσθημα της λιγούρας, επειδή θα προσλαμβάνουμε όσες βιταμίνες χρειαζόμαστε.

Digestive system

Η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης, πόσο μάλλον σε υψηλές ποσότητες, είναι μια από τις πιθανές αιτίες για την περίπτωση του φουσκώματος ή της δυσανεξίας του σακχάρου. Αυτό συμβαίνει, επειδή το έντερο δεν δύναται να προσλαμβάνει συνεχώς την ποσότητα αυτής, με συνέπεια να «κουράζεται», αποτρέποντας την αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων.

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;