fbpixel

Search icon
Search
Sugar lovers: Αυτά είναι τα 5+1 must-visit candy stores σε όλο τον κόσμο
TRAVEL

Sugar lovers: Αυτά είναι τα 5+1 must-visit candy stores σε όλο τον κόσμο

You don’t have to be a kid to love these shops!


Οι travel-lovers γνωρίζουν πολύ καλά, πως ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς όταν ταξιδεύει σε μία συγκεκριμένη πόλη, είναι να γνωρίσει καλά τα κρυφά της μυστικά. Να περπατήσει στους δρόμους της. Να γνωρίσει ντόπιους κατοίκους, που θα έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες που συνδέονται με το κάθε μέρος. Να γευτεί τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Πλησιάζοντας προς τη holiday season, η αλήθεια είναι πως όλοι μας αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε ένα ταξίδι, προκειμένου να γνωρίσουμε νέους προορισμούς και να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να κάνει ένα break, μετά από μία -ακόμη- άκρως απαιτητική χρονιά. 

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη δική σας travel-list και να απολαύσετε το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε τα local coffee shops και τα μικρά vintage μαγαζάκια που θα συναντήσετε και φυσικά, μην παραλείψετε να γευτείτε τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις της κάθε πόλης. Για τους sugar lovers, ιδανική επιλογή αποτελούν τα μικρά candy shops που κρύβουν τους πιο λαχταριστούς θησαυρούς κι εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

Γνωρίστε μέρη που θα σας κλέψουν την καρδιά!

Pasticceria Marchesi, Milan

original.jpg

Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά μαγαζιά που θα συναντήσει κανείς στο Μιλάνο, με μία πλούσια ιστορία. Το Pasticceria Marchesi, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1824, αλλά εδώ και μερικά χρόνια, μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία, ενώ απέκτησε κι έναν νέο owner. Ποιος είναι αυτός; Το εμβληματικό αυτό candy store, πέρασε στα χέρια του γνωστού οίκου Prada! Το ανανεωμένο design κι ο φρέσκος αέρας που έφερε σε αυτό ο γνωστός, ιταλικός οίκος μόδας, το κατέστησαν ένα από τα πιο hot places ολόκληρης της πόλης και δεν είναι τυχαίο, ότι καθημερινά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κι αποτελεί πόλο έλξης για όλους. Τα pastel χρώματα κυριαρχούν στο εσωτερικού του sweetshop, ενώ τα vintage στοιχεία που συναντά κανείς μπαίνοντας σε αυτό, θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Τα πολύχρωμα, λαχταριστά desserts, τα μοναδικά cakes κι οι handmade σοκολάτες μαγνητίζουν τα βλέμματα κι αποτελούν must-try.

Cafe Conditorei Schober, Zurich

web-zuerich-cafe-schober-1280x960-pt-28204.jpg

Βρίσκεται στη μαγευτική Ζυρίχη κι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη της πόλης για τους locals, που θέλουν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης στον πιο cozy χώρο. Το Cafe Conditorei Schober, έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς επισκέπτες, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του και ξεχωρίζει για το original neo-baroque στιλ του. Πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο χώρο, που είναι διακοσμημένος με vintage pieces και φυσικά, διαθέτει έναν πλούσιο κατάλογο που είναι γεμάτος με μικρά, γευστικά θαύματα. Αν βρεθείτε ποτέ σε αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα small cakes και τα σοκολατένια cookies κι εννοείται πως επιβάλλεται να γευτείτε την αυθεντική, swiss chocolate, συνδυάζοντάς την με τα πιο λαχταριστά macarons. Οι red velvet καρέκλες κι οι χρυσές λεπτομέρειες στα τραπέζια, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που θα σας κάνει να μη θέλετε να φύγετε από αυτό.

Confeitaria Nacional, Lisbon

245400851-4574383609285455-5482987456354841922-n.jpg

Η Λισαβόνα αποτελεί αγαπημένο προορισμό αυτή την περίοδο και στην «καρδιά» της πόλης, βρίσκεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα candy stores σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Confeitaria Nacional, είναι γνωστό για το ιδιαίτερο design του, εκτός από το γεγονός ότι σε αυτό μπορεί να γευτεί κανείς τα πιο γευστικά και λαχταριστά γλυκά. Οι μαρμάρινες λεπτομέρειες κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον προσφέρεται κι η δυνατότητα κράτησης, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα όσοι θέλουν να βρεθούν σε αυτό. Πλησιάζοντας προς τις γιορτές, must-try αποτελεί το παραδοσιακό portuguese christmas cake, όπως κι οι πεντανόστιμες τάρτες, για τις οποίες φημίζεται.

À la Mère de Famille, Paris

a-la-mere-de-famille-faubourg-montmartre-75009-alexandre-guirkinger-6.jpg

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο ιστορικά pastry shops του Παρισιού, που αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους visitors που καταφθάνουν στη γαλλική πρωτεύουσα και θέλουν να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Το À la Mère de Famille άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το μακρινό 1761 κι ακόμη και σήμερα, φημίζεται για τα παραδοσιακά, πεντανόστιμα γλυκά που φιλοξενεί στον κατάλογό του. Οι σοκολάτες με το πορτοκάλι και το κεράσι, τα capcakes, οι chocolate bars και τα extra-large cakes ξεχωρίζουν από το πλούσιο menu κι όποιος βρίσκεται σε αυτό, οφείλει να τα δοκιμάσει, αγνοώντας την υψηλή θερμιδική τους αξία...

SugarSin, London

covent-garden-sugarsin-2.png

Το interior design του SugarSin στο Λονδίνο, είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο και τα γλυκά και τα desserts που βρίσκονται στον κατάλογό του. Πρόκειται για έναν μαγικό χώρο γεμάτο χρώματα, ξεχωριστές γεύσεις και μυρωδιές και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι όποιον το επισκέπτεται, θέλει να επιστρέφει συνεχώς σε αυτό! Φημίζεται κυρίως για τα σπάνια -κατά γενική ομολογία- scandinavian γλυκά του, ενώ προσφέρει μία σειρά από λαχταριστές vegan και gluten-free επιλογές κι αυτό από μόνο του, αποτελεί ένα extra bonus για το συγκεκριμένο μέρος. Τα handmade lollypops και τα πολύχρωμα jellies θα σας κλέψουν την καρδιά!

Shane Confectionary, Philadelphia

titlo-7fO46.jpg

Το Shane Confectionary αποτελεί ένα από τα πιο παλιά candy shops σε ολόκληρη την Αμερική και τα δύο αδέρφια, Ryan και Eric Berley, που είναι κι ιδιοκτήτες του επέλεξαν -πολύ σωστά- να διατηρήσουν την old-school αισθητική του και να την τονίσουν ακόμη περισσότερο, μέσα από μικρές προσθήκες στο χώρο που έκαναν τη διαφορά, όπως τα μεγάλα γυάλινα βάζα που είναι μεγάτα με χρωματιστές λιχουδιές. Στο πάνω μέρος του μαγαζιού, φιλοξενείται το εργαστήριο, όπου παρασκευάζονται όλα τα γλυκά που φιλοξενούνται στο menu, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει χρωματιστά γλειφιτζούρια, salted caramels και τα πιο νόστιμα cookies.

*Κεντρική φωτογραφία: Pasticceria Marchesi, Milan