fbpixel

Search icon
Search
Στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Φίλιππου και της Nina Flohr
PEOPLE & MOMENTS

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Φίλιππου και της Nina Flohr

Η λεπτομέρειες της τελετής που έχει γίνει talk of the town τις τελευταίες ημέρες


Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Nina Flohr, σε μια βασιλική τελετή που έλαβε χώρα στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. 

Το ζευγάρι «σφράγισε» την αγάπη του, ενώ ο πολυαναμενόμενος γάμος έχει γίνει το απόλυτο talk of the town των τελευταίων ημερών. Όπως ήταν προφανές, εκλεκτοί καλεσμένοι βρέθηκαν δίπλα τους με σκοπό να τους τιμήσουν σε μια από τις σημαντικότερες ημέρες της ζωής τους.

Ας δούμε όλες τις λεπτομέρειες του royal wedding στη χώρα μας, το χρονικό της σχέσης τους και όλες τις πυρετώδεις προετοιμασίες που ως αποτέλεσμα είχαν μια λαμπερή τελετή, την οποία σίγουρα θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια!

Η βασιλική τελετή & οι εκλεκτοί καλεσμένοι

img-9071.jpg
Nina Flohr | Φωτογραφία: William Faithful και Παναγιώτης Κουφαλέξης

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι έχουν ήδη καταφθάσει, όπως και η εντυπωσιακή νύφη! Μέσα στη Μητρόπολη βρίσκονται περίπου 100 καλεσμένοι, ενώ το ζευγάρι έχει φροντίσει οι υπόλοιποι να παρακολουθήσουν την τελετή μέσω γιγαντοοθόνης που θα έχει στηθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ των Ελλήνων παρευρισκόμενων είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ενώ ο τρίτος Έλληνας καλεσμένος θα είναι ο Σταύρος Νιάρχος με τη σύζυγό του, Dasha Zhukova.

novio-gtres-a.jpg
H πριγκίπισσα Άννα-Μαρία και ο πρίγκιπας Φίλιππος

Ο στολισμός της Μητρόπολης ήταν λιτός και διακριτικός, ενώ δεξιά και αριστερά της εισόδου υπάρχουν σημαίες στα χρώματα της Ελλάδας, στις οποίες αναγράφονται τα χρόνια 1821 και 2021, προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Μάλιστα, στήθηκε μια μεταλλική εξέδρα, ώστε να φιλοξενήσει τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που ενδεχομένως θα καλύψουν το γεγονός.

unnamed-7KwSB.jpg
Nina Flohr | NDP Photo Agency, ndpphoto.gr

Η Nina Flohr ως νύφη, τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της με το καταπληκτικό νυφικό της του οίκου Chanel, με την τεράστια ουρά και τις λεπτομέρειες από δαντέλα. Όσο για το κεφάλι, προτίμησε τους γήινους τόνους στο μακιγιάζ, έπιασε τα μαλλιά της σε ένα αυστηρό σινιόν και ολοκλήρωσε το look με ένα λαμπερό στέμμα. Ο Φίλιππος, από την άλλη, κινήθηκε σε μπλε και γκρι αποχρώσεις στο κοστούμι του και ήταν -όπως πάντα- υπέρκομψος.

Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ζάππειο και οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδας αύριο, Κυριακή.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες των καλεσμένων*:

247946559-408939267533644-5059388406099143669-n.jpg
Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο Edoardo Mapelli Mozzi
247103238-615926456236677-7907387126901829410-n.jpg
Infanta Elena
mariechantal-gtrs-a.jpg
Η Marie-Chantal, ο πρίγκιπας Παύλος και οι γιοι τους.
alexia-gtres-a.jpg
Η πριγκίπισσα Alexia και ο Carlos Morales
img-0412-cjDAL.JPG
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
*Στην gallery μπορείτε να βρείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό.

Πηγή φωτογραφιών: hola.com, ndpphoto.gr, Argiris Makris

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες & το pre-wedding party

b54cd9cd-b558-48a2-b567-b2f935c54334.jpeg

Εδώ και αρκετές ημέρες γνωρίζαμε για τις λεπτομέρειες του γάμου, καθώς μέρα με τη μέρα μαθαίναμε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τον γάμο της χρονιάς και τις προετοιμασίες γι' αυτόν, ώστε να πάνε όλα κατ' ευχήν. Όπως και τελικά πήγαν!

Μάλιστα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ένα pre-wedding party στη Λίμνη Βουλιαγμένης, εκεί όπου ο Φίλιππος και η Nina υποδέχθηκαν τους αγαπημένους καλεσμένους τους* που ταξίδεψαν στην Αθήνα αποκλειστικά για τον γάμο του ζευγαριού. Μεταξύ αυτών, φυσικά και ξεχώρισαν η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία και η Marie-Chantal.

mariaolympia-pelegrinepearson-1.jpg
Η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία και ο Peregrine Pearson

*Ανακαλύψτε στην gallery ποιοι άλλοι καλεσμένοι από το party μάς εντυπωσίασαν!

Ο πολιτικός γάμος που προηγήθηκε

the-couple-tied-the-knot-in-a-civil-ceremony-attended-by-their-respective-fathers.jpg

Τον Δεκέμβριο του 2020, το ζευγάρι πραγματοποίησε τον πολιτικό, απόλυτα λιτό γάμος του στο πολυτελές ski resort του Saint Moritz στην Ελβετία, τον τόπο καταγωγής της Nina, σε ένα σκηνικό που ήταν πραγματικά παραμυθένιο. Όπως θυμόμαστε, επέλεξαν να περάσουν αυτήν την τόσο όμορφη ημέρα της ζωής τους με δύο μόνο πρόσωπα του κύκλου τους -τον πατέρα του Φίλιππου και τον πατέρα της Nina.

Σε ό,τι αφορά στις πάντα κομψές, στιλιστικές επιλογές τους, ο Φίλιππος προτίμησε ένα σκουρόχρωμο κοστούμι με royal blue γραβάτα, ενώ η αγαπημένη του φόρεσε ένα λευκό ταγέρ και το συνδύασε με αντίστοιχο καλσόν, γόβες κι ένα εντυπωσιακό φιόγκο στα μαλλιά.

Ένα love story διαφορετικό από τα υπόλοιπα

story1.jpg

Η Nina Flohr που είναι η μοναχοκόρη του ιδιοκτήτη της εταιρίας ενοικίασης ιδιωτικών τζετ Vistajet, Thomas Flohr, και ο Φίλιππος, είναι μαζί εδώ και χρόνια, με τον φωτογραφικό φακό να μας δείχνει συχνά τις από κοινού τους στιγμές της καθημερινότητας. Μέσα από το φωτογραφικό υλικό των paparazzi αλλά και τις δημόσιες εμφανίσεις των δύο σε επίσημες εκδηλώσεις όπου βρίσκονταν κατά το παρελθόν, βλέπουμε ένα απίστευτα αγαπημένο ζευγάρι, πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου, παρά τον φόρτο εργασίας και την άκρως απαιτητική καθημερινότητά τους.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ, πως ο εκείνος εργάζεται ως αναλυτής επενδύσεων στη Νέα Υόρκη, ενώ η Nina είναι η creative director της εταιρίες του πατέρα της, ενώ στο παρελθόν είχε απασχοληθεί ως δημιουργική διευθύντρια, ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας της, η οποία υπήρξε creative director του διάσημου οίκου Faberge, καθώς και Fashion και Jewellery Director της ρωσικής Vogue, καθώς και της Vogue Hellas.

49345939-2085361334878173-2502292765250946817-n.jpg


Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν τον Σεπτέμβρη του 2020, σε μια ιδιαίτερα κλειστή τελετή στη χώρα μας, με το μαγευτικό ελληνικό τοπίο -και συγκεκριμένα της Ιθάκης- να εντυπωσιάζει για ακόμα μια φορά τη Nina. Την ανακοίνωση του χαρμόσυνου αυτού γεγονότος μάλιστα, έκαναν μέσω των social media ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα-Μαρία, γεμάτοι χαρά κι ενθουσιασμό για τον μικρότερο γιο τους και το νέο μέλος της οικογένειάς τους, τη Nina.

Στις φωτογραφίες που τράβηξε ο αδερφός του Φίλιππου, πρίγκιπας Νικόλαος, το ζευγάρι φανέρωσε την ευτυχία του κι εμείς τότε θαυμάσαμε το μοναδικό στιγμιότυπο μετά τον αρραβώνα του, που απαθανάτισε τους δύο μπροστά από τα καταγάλανα νερά της χώρας μας. Μόνο και μόνο από τη γλυκιά αγκαλιά τους, γινόταν ολοκάθαρη η αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλο!

423155.jpg
Φωτογραφία από τον αρραβώνα τους στην Ιθάκη, πέρυσι τον Σεπτέμβριο
Ενωμένοι με τα ιερά δεσμά του γάμου, πλέον, ζουν το δικό τους παραμύθι και οραματίζονται από κοινού το μέλλον τους, απολαμβάνοντας το ταξίδι προς την απόλυτη ευτυχία!