O executive chef με την πολυετή πείρα σε κουζίνες αναλύει όλα εκείνα που καθιστούν το εστιατόριο Dome Real Cuisine του ξενοδοχείου Νikopolis «παράδεισο» των προσεγμένων γεύσεων, που ευφραίνουν την καρδιά μας.
Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το Dome Real Cuisine ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό;
Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε με πραγματική ειλικρίνεια το φαγητό, με κατανοητές, δυνατές και καθαρές γεύσεις. Έχουμε μεγάλο σεβασμό τόσο στους καλεσμένους μας όσο και στη δουλειά μας.
Ποια είναι η προσέγγιση που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώτων υλών και την παρασκευή των πιάτων σας;
Είναι καθαρή κι έχει σαν κύριο κριτήριο την εξαιρετική ποιότητα. Αναζητούμε τα πιο ιδιαίτερα λαχανικά από τοπικούς καλλιεργητές, κρεατικά από κοντινές φάρμες, ντόπια τυροκομικά και ψάρια ανοιχτής θάλασσας.
Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πώς το πετυχαίνετε αυτό;
Η κακή υγιεινή είναι κάτι που μ’ ενοχλεί εντός κι εκτός κουζίνας. Μου αρέσει η σχολαστική καθαριότητα και όχι η επιφανειακή. Σε μια κουζίνα που διαθέτει πιστοποίηση από επίσημο ευρωπαϊκό φορέα HACCP, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού στο κομμάτι της υγιεινής και της ασφάλειας. Προσωπικά, είμαι απόλυτος και στην προσωπική υγιεινή των ανθρώπων που εργάζονται.
Μιλήστε μας για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την κουζίνα σας.
Θέλω να γίνονται καλύτεροι μάγειρες, δίνοντάς τους να καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται την πρώτη ύλη, να την κατανοούν και να μη φέρονται απλώς ως εκτελεστές. Όταν καταλαβαίνεις τι κάνεις και γιατί, το υπηρετείς πολύ πιο ένθερμα.
Ένα πιάτο φαγητού μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, σωματικά και ψυχικά;
Ψυχικά, ένα φαγητό με δυνατή ή και με μια γνώριμη γεύση -πάντα με σωστή εκτέλεση- μπορεί να προκαλέσει δυνατές συγκινήσεις, αναμνήσεις ή να σε κάνει απλά να νιώσεις ευτυχής.
Εσείς σε ποιον γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνετε γεύσεις τις οποίες εμπιστεύεστε;
Αν πρέπει να αναφέρω έναν, θα πω στην Παλιά Αθήνα, στον φίλο μου τον Μανώλη.
Τι προτείνετε να δοκιμάσουμε από το ανανεωμένο σας μενού;
Το best-seller μας, τον σιγοψημένο αρνίσιο λαιμό με το ρύζι στον φούρνο.
Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η sustainable πρακτική στο εστιατόριό σας;
Η προσέγγιση της βιωσιμότητας είναι βασικός κανόνας στον τρόπο λειτουργίας και στη σύνθεση των μενού σε όλες τις κουζίνες του ξενοδοχείου.
Σε ποια γωνία του εστιατορίου σας μπορεί να βιώσει κάποιος το απόλυτο γευστικό «ταξίδι»;
Στο κεντρικό τραπέζι, πολύ κοντά στην κουζίνα, και, όσο το επιτρέπει ο καιρός, δίπλα στην πισίνα, κάτω από τα δέντρα μας.
Info
Hotel Nikopolis Thessaloniki, Ασκληπιού 16-18, Θεσσαλονίκη Tηλ.: 2310 401 092
Facebook: Dome Real Cuisine
Instagram: @dome_restaurant
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023