fbpixel

Search icon
Search
Στο Daios Cove στην Κρήτη ζήσαμε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή ενός κορυφαίου Γάλλου σεφ
TRAVEL

Στο Daios Cove στην Κρήτη ζήσαμε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή ενός κορυφαίου Γάλλου σεφ

Μια δυνατή fine dining σύζευξη του σεφ Jérôme Lacressonnière με το luxury resort


Κρήτη. Ένας ελληνικός προορισμός που αποτέλεσε το λίκνο δυτικού πολιτισμού. Ένα νησί με πλούσια παράδοση και ιστορία. Μια ευλογημένη γη με άφθονες πρώτες ύλες και φυσικό κάλλος. Η Κρήτη δεν περνά απαρατήρητη από κανέναν -και δεν πρέπει να περάσει. Η κληρονομιά του τόπου μας δεν γνωρίζει από «εκπτώσεις». Είναι ξεκάθαρη για το από που προέρχεται και που πηγαίνει. Παρθένες παραλίες, εξαιρετική γαστρονομία, σπουδαία λαογραφική παράδοση είναι μόνο μερικές από τις αρετές της νήσου, που στην καρδιά της έχει ριζώσει για τα καλά εδώ και χρόνια η έννοια της φιλοξενίας. Η αυθεντική κρητική φιλοξενία δημιουργεί δεσμούς που κρατούν για μια ζωή. Εμπειρίες που σε αλλάζουν και σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις πάντα σε αυτήν. Μια τέτοια ζήσαμε στο 5* Daios Cove. 

89.jpg
Στο επίπεδο Belvedere

Το πολυτελές resort της οικογένειας Δάιου, που έχει για χρόνια ταυτίσει το όνομά της με την ξενοδοχειακή σκηνή της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής, με custom-made υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον που προωθεί το ευ ζην και πετυχαίνει την απόλυτη ισορροπία του ανθρώπινου και φυσικού στοιχείου.

6-YUyED.jpg
Στο φανταστικό εσωτερικό του resort με τη σύγχρονη διακόσμηση

Αφορμή της άφιξής μας στο ξενοδοχείο, η μοναδική γαστρονομική σύζευξη του Daios Cavo με την Ducasse Conseil και συγκεκριμένα με τον executive chef director της γαλλικής φίρμας, Jérôme Lacressonnière, o οποίος επιμελήθηκε μοναδικά το μενού του εστιατορίου Ocean -του ενός εκ των τριών restaurants του resort. Η γαλλική φινέτσα συναντά τη μεσογειακή κουλτούρα και τα πιάτα που πέρασαν από μπροστά μας ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που θα ονόμαζε κανείς ο ορισμός του fine dining. Εκλεκτές γεύσεις και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες «έμπλεξαν» ένα μοναδικό ερωτικό χορό μεταξύ ενός θεϊκού καρπάτσιου και μιας εκπληκτικής ταλιάτας του.

16.jpg
Στο wine tasting
18.jpg
Στο wine tasting

Σε αυτό το ιδιαίτερο culinary journey, για οδηγό είχαμε τον φημισμένο με αστέρι Michelin σεφ Jérôme, ο οποίος μας κέρδισε με την αμεσότητα και την ευγένειά του, υπενθυμίζοντάς μας ότι στην απόλυτη προσέγγιση των Γάλλων για τα πράγματα που αγαπούν, μπαίνει πάντα στη μέση το μεράκι που τους γλυκαίνει! Ενώ, ο sommelier, Νικόλας Γιαννόπουλος μας χάρισε μια ιδιαίτερη insight ματιά στις ετικέτες μερικών από τα καλύτερα ελληνικά και γαλλικά κρασιά, σε ένα υπέροχο wine tasting, το οποίο «ένωσε» τη Μεσόγειο και το Αιγαίο με μερικές μόνο καταπληκτικές γουλιές...

0c57ce41-bbee-47b1-bc2e-a46d7e049765.jpg
Στην adults only πισίνα του resort

Το τριήμερό μας τα είχε όλα! Αρχικά μας μύησε στον Κρητικό τρόπο ζωής μέσω των απέραντων σκηνικών που αναδείκνυε μπροστά στα μάτια μας. Η αίσθηση του κρητικού αέρα υπάρχει διάχυτη στην ατμόσφαιρα και με το που πατήσει κανείς το πόδι του στο πολυτελές ξενοδοχείο είναι δύσκολο να μην το αντιληφθεί. Το welcoming μας απλά μοναδικό. Πέρα από το spritz με πράσινο μήλο και sparkling water που μας δρόσισε στην υποδοχή, στο δωμάτιο μας μάς περίμενε αυθεντική κρητική τσικουδιά, με τοπικά εδέσματα, ντάκο, μαρμελάδες και πάστα ελιάς που ολοκλήρωσαν την άφιξη στο δωμάτιο μας.

2-y9B5z.jpg
Στην private pool της villas
4-8O0iU.jpg
Στο outdoor loung της villas

Τα deluxe δωμάτια του resort προσφέρουν όλα θέα στη θάλασσα, ενώ τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Οι σουίτες και οι βίλες του Daios συγκλονίζουν με την υψηλή αισθητική και τη σύγχρονη προσέγγιση στη διακόσμηση. Η άνεση και το άμεσο service έχουν τον πρώτο λόγο. Όπως μας τόνισε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Παναγιώτης Αλμυράντης, στο Daios το ανθρωποκεντρικό στοιχείο θέτεται σε προτεραιότητα. Ο επισκέπτης έρχεται σε απόλυτη σύζευξη με την εσωτερικότητά του, ενώνεται με τη φύση γύρω του, γαληνεύει και φυσικά δημιουργεί εμπειρίες που του μένουν για μια ζωή.

45-mLdW9.jpg
Σαμπάνια by the pool

Καθημερινά, με το που άνοιγες την πόρτα του δωματίου σου, άνοιγες την πόρτα σε μια νέα Daios εμπειρία, αφού σαμπάνια και υπέροχα φρούτα μας περίμεναν, αποτελώντας την τέλεια προσθήκη μέσα στην ημέρα -ειδικά για μαγικά sunset στην private pool του δωματίου.

35050db4-725a-4cb5-b4ba-5a364671e0ad.jpg
To resort το βράδυ αναδείκνυε μια μοναδική ατμόσφαιρα

Όποια και αν επιλέξετε να είναι η μορφή των διακοπών σας στο Daios γνωρίζουν πως να σας την κάνουν αξέχαστη. Ξεκινώντας από το πέμπτο επίπεδο, το λεγόμενο Belvedere, θα συναντήσει κανείς την είσοδο του resort, όπου δύο γυάλινες πόρτες θα ανοίξουν μπροστά του την απέραντη ομορφιά που κρύβει αυτό το «πέταλο» στην άκρη του βράχου. Κατεβαίνοντας προς το τέταρτο επίπεδο, αυτό της reception, θα βρει κανείς και τον χώρο του Glass Box όπου και μπορεί να απολαύσει ένα welcome drink, να χαλαρώσει σε διάφορους living room spaces καθώς και να επιδοθεί σε high-end shopping therapy, με τη boutique Apoella, η οποία φιλοξενεί ελληνικά brands, αλλά και μοναδικά αρώματα και αρωματικά κεριά με την υπογραφή της Acqua di parma.

33-KapFW.jpg
Ο χώρος του spa

Ο όρος wellness στο Daios Cove αποκτά νέα διάσταση, επίσης. Με τις υψηλής ποιότητας θεραπείες του γαλλικού luxury brand της Anne Semonin, το spa του resort χαρίζει μια ολιστική beauty experience σε έναν χώρο απόλυτης γαλήνης, που από τη στιγμή που θα βάλεις το μπουρνούζι σου, μέχρι το τέλος του μασάζ σου που θα πιεις το ginger tea σου θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τι σημαίνει πραγματική επιλογή χαλάρωσης, αναζωογόνησης και ευεξίας. Δεν χρειάζονται πολλά, απλά μια δοκιμή!

999.jpg
H θέα του επιπέδου Ocean Club από το τελεφερίκ

Προχωρώντας στα υπόλοιπα επίπεδα του ξενοδοχείου, το μάτι κάποιου δεν μπορεί να μην πέσει επάνω στον πρωτοποριακό τρόπο μετακίνησης των επισκεπτών. Δύο μοναδικά τελεφερίκ γίνονται το ιδανικό μέσο μεταφοράς στο resort. Φτάνοντας στην infinity pool, εκεί που το γαλάζιο του ουρανού συναντάει το μπλε της θάλασσας, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα γευστικά κοκτέιλς του Ocean bar.

Kατεβαίνοντας στο επόμενο και τελευταίο πλέον επίπεδο του ξενοδοχείου, στο Beach house, η μεσογειακή κουζίνα «μπλέκεται» με comfort αναφορές και τα χτένια από σελινόριζα, μανιτάρια σιμέτζι και σάλτσα σιτάκε σε συνδυασμό με τα ρολά γαρίδας με ρύζι σούσι και σάλτσα ψητής ντομάτας με καρύδα αποτελούσαν την τέλεια γευστική πρόταση για να κλείσει μοναδικά ένα τριήμερο γεμάτο απολαύσεις που «ξυπνούν» όλες τις αισθήσεις. Ας προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, ότι το μεδούλι με πάστα από harissa, κέτσαπ μήλου και κεράσια τουρσί, πουρέ μαύρου σκόρδου και τουίλ πάνκο αποτέλεσε το πιάτο-«όνειρο» του μενού που πραγματικά σου συστήνει παραδοσιακές γεύσεις με ένα σύγχρονο twist που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα.

2-ccgOj.jpg
Τα φανταστικά χτένια από σελινόριζα
titlo-mRVZS.jpg
Τα ρολά γαρίδας με ρύζι σούσι
99.jpg
Το μεδούλι με πάστα από harissa

Συνολικά, η Daios Cavo εμπειρία βάζει τον επισκέπτη σε ένα νέο state of mind. Κάτι που σίγουρα αποζητά κανείς από τις διακοπές του...

Info: daioscovecrete.com