fbpixel

Search icon
Search
Στο Cape Town ανακαλύψαμε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο
TASTE

Στο Cape Town ανακαλύψαμε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο

The Test Kitchen Restaurant με την υπογραφή του Luke Dale Roberts


Το όνομα του σεφ και επιχειρηματία Luke Dale Roberts βρίσκεται τα τελευταία χρόνια επάξια πλάι σε εκείνα ορισμένων world-class food artists, που είτε τυγχάνει να είναι Νοτιοαφρικανοί, είτε έχουν καταφτάσει τα τελευταία χρόνια στο Cape town, την αφρικανική “Mother City”, από διάφορες γωνιές του κόσμου, και επιμελούνται εξίσου δυναμικές και εξίσου αυτόνομες κουζίνες εστιατορίων, όπως το Pot Luck Club, το The Roundhouse και το La Colombe. Στο τελευταίο μάλιστα επιδόθηκε και εξελίχθηκε τα πρώτα 4 χρόνια παρουσίας του στο Cape Town, ως executive chef, ενώ δεν είναι τυχαίο, ότι απέσπασε τον τίτλο “Acqua Panna Best Restaurant in Africa and Middle East 2010” και την 12η θέση στο “San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants” της ίδια χρονιάς.

9luke-dale-roberts.jpg
Luke Dale Roberts

Βρετανός, με εκπαίδευση σε Αγγλία και Ελβετία, άφησε πίσω του την Ευρώπη -το μέρος του κόσμου που του έμαθε, πώς να μαγειρεύει-, για να ταξιδέψει και να ανοίξει τους ορίζοντες του στην Ασία, όπου και ίδρυσε μια σειρά από εστιατόρια σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Νότια Κορέα και Φιλιππίνες, τα πέντε χρόνια που τον βρήκαν εκεί. Το 2006 κατέφτασε στο Cape Town και έκτοτε βάζει την υπογραφή του σε μια σειρά από project υψηλής γαστρονομίας που διεκδικούν και αποσπούν διεθνείς τίτλους. Μέσα από την κουζίνα του The Taste Kitchen, που άνοιξε τις πόρτες του το 2010, κέρδισε πρωτιές όπως αυτή του "Restaurant of the Year" στα Eat Out Mercedes-Benz Restaurant Awards 2017, την 45η θέση του θεσμού Elite Traveler Top-100 Restaurant, ενώ το 2016 χαρακτηρίστηκε ως “Best Restaurant in Africa” μέσω του θεσμού The Worlds Best Restaurant Awards, και ακολούθησαν δύο ακόμη βραβεία, μέσω του JHP Gourmet Guide.

2-WmXdX.jpg

Στο παρελθόν προηγήθηκαν και άλλες αναγνωρίσεις από φορείς της βιομηχανίας του τουρισμού-hoteling-fine dining, όπως το The TripAdvisor και το Dstv Food Network.  Όσοι γεύτηκαν την κουζίνα του, περιέγραψαν μια ανορθόδοξη γοητεία και μια «αναρχία» ενάντια σε νόρμες και επαναλήψεις. Είναι δε αυστηρά gourmet, χωρίς όμως να της λείπει γεύση, ενώ όλα γύρω της περιστρέφονται γύρω από την κοσμοθεωρία του Roberts για την ποιότητα και την εξέλιξη. “The most important thing is flavour, and layers of flavor” εξηγεί, όταν τον ρωτάνε, τι είναι αυτό που έχει τελικά σημασία.

capetown.png

«Καινοτομία σε υπερθετικό βαθμό και δημιουργικότητα». Αυτός είναι ο πυρήνας στους πειραματισμούς και τις γεύσεις. Στο groovy Dark Room με το εντυπωσιακό design θα γευτείτε χαρακτηριστικά πιάτα από χώρες, όπως Ceviche από το Περού, Κορεάτικο Ssam Jang Veg, Pork Scratchings και Cheddar Ploughman από την Μ. Βρετανία, αφρικανικό Wagyu Biltong και πολλά άλλα, ενώ στο φημισμένο Light Room, ένα σερί iconic πιάτων, τα οποία σερβίρονται με Tea pairing, Gourmand Wine Pairing και Iconic Wine Pairing. Όσο για το design οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

7.png
cover1.jpg

Κλείνοντας, αν και το Cape Town με τα πορφυρόχρωμα βουνά, τους ατέλειωτους ωκεανούς, τους αμπελώνες, το χρυσό και τους πολύτιμους λίθους, απέχει δεκαπέντε ολόκληρες ώρες πτήσης από την Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς να μην το αναγνωρίσει ως εμπειρία ζωής που παντρεύει φύση, τοπία, γαστρονομία και ένα κράμα πολιτισμών, που αξίζει να ανακαλύψετε. Μάλλον, κάτι θα ‘ξερε ο Roberts!