fbpixel

Search icon
Search
Steve: Ό,τι γνωρίζουμε για τη νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy
ARTS & CULTURE

Steve: Ό,τι γνωρίζουμε για τη νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Tim Mielants, με τον οποίο ο Murphy συνεργάστηκε στο "Small Things Like These"


O διάσημος ηθοποιός Cillian Murphy, γνωστός για τους ρόλους του στο Peaky Blinders και το Oppenheimer του Nolan, ετοιμάζεται για ένα νέο έργο, "Steve", του οποίου θα έχει ρόλου παραγωγού και πρωταγωνιστή. Το Netflix έδωσε το πράσινο φως για το έργο της νέας εταιρείας παραγωγής του Murphy, Big Things Films, που ιδρύθηκε με τον μακροχρόνιο συνεργάτη Alan Moloney.

Προσαρμοσμένη από το best-seller βιβλίο του Max Porter, «Ντροπαλός», η ταινία διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του '90 και ακολουθεί μια κομβική μέρα στη ζωή του διευθυντή Steve και των μαθητών του σε ένα κολέγιο τελευταίας ευκαιρίας καθώς αγωνίζονται να σταματήσουν το επικείμενο κλείσιμό του. Καθώς ο Steve παλεύει με τη δική του ψυχική υγεία, η ταινία ακολουθεί επίσης τον ταραγμένο έφηβο Shy που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον του, καθώς υπολογίζει την παρόρμησή του για αυτοκαταστροφή και βία.

crxtu41uaaey-an.jpg
Cillian Murphy & Tim Mielants


Ο πρωταγωνιστής των Peaky Blinders παραδέχτηκε ότι είναι μακροχρόνιος θαυμαστής της γραφής του Porter και η τελευταία του δουλειά, το Shy δεν αποτέλεσε εξαίρεση. «Είναι κάτι που πάντα κυνηγούσα γραπτώς – είναι κάτι που έχει μια πραγματική σπλαχνική επίδραση πάνω σου, μια συναισθηματική επίδραση», είπε ο Murphy. «Ο Μαξ μου έδωσε αυτό το βιβλίο σε μια δοκιμαστική έκδοση πριν το τελειώσει, και πάλι μου ράγισε την καρδιά. Είναι από τα πράγματα που αγαπώ ως αναγνώστης και ως ερμηνευτής, οπότε ήθελα πολύ να κάνω κάτι μαζί του».

Ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Porter στη μικρού μήκους ταινία "All of This Unreal Time", το 2021.

Ο ρόλος του Cillian Murphy στο Oppenheimer και η παγκόσμια αναγνώριση

maxresdefault-HQQm4.jpg

Το 2023 ο Murphy υποδύθηκε τον J. Robert Oppenheimer στο βιογραφικό θρίλερ Oppenheimer . Η ταινία σηματοδοτεί την έκτη συνεργασία μεταξύ του Nolan και του Murphy, και την πρώτη με πρωταγωνιστή τον Murphy. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο, ο ίδιος έχασε σημαντικό βάρος για να ταιριάζει με την σχεδόν αδυνατισμένη εμφάνιση του Oppenheimer, ερεύνησε εκτενώς τη ζωή του και εμπνεύστηκε από την εμφάνιση του David Bowie τη δεκαετία του 1970. Η ταινία απέσπασε πάνω από 975 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και απέσπασε θετικές κριτικές.

Για την ερμηνεία του, κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ηθοποιού – Κινηματογραφική Δράμα , Βραβείο BAFTA Καλύτερου Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο, Βραβείο "Screen Actors Guild" για εξαιρετική ερμηνεία ανδρικού ρόλου σε πρωταγωνιστικό ρόλο και Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού.

132884728-cd3cfac5b3932b96bffea899be9632499e66b7ca.jpg


Oι πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες του Murphy πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Nolan, συμπεριλαμβανομένων των Inception, Batman Begins και Dunkirk. Μετά την επιτυχία του Oppenheimer και του φαινομένου Barbenheimer, ο ηθοποιός συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Variety με τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες του 2023 στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και των μέσων ενημέρωσης. Τα έργα του Murphy περιλαμβάνουν επίσης άλλες ταινίες που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, όπως το "A Quiet Place II". Έχει λάβει πολλές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων βραβείων ιρλανδικού κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Κεντρική φωτογραφία: British GQ