fbpixel

Search icon
Search
Το Peaky Blinders γίνεται ταινία με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy
ARTS & CULTURE

Το Peaky Blinders γίνεται ταινία με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy

Μια παραγωγή του Netflix


Η ταινία Peaky Blinders έρχεται στο Netflix, με τον βραβευμένο με Όσκαρ Cillian Murphy να επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως γκάνγκστερ Tommy Shelby. Ο θρύλος του streaming επιβεβαίωσε την είδηση με μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, το βράδυ της Τρίτης μαζί με μια φωτογραφία του σεναρίου.
«Αυτό είναι για τους θαυμαστές», δήλωσε ο Ιρλανδός ηθοποιός Murphy, ο οποίος θα είναι επίσης συμπαραγωγός της ταινίας.

Το επιτυχημένο δράμα του BBC, το οποίο έτρεξε για έξι σεζόν από το 2013 έως το 2022, παρακολουθούσε τη ζωή των γκάνγκστερ του Μπέρμιγχαμ στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Murphy έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς, γι' αυτό και ο ρόλος αυτός έχει ταυτιστεί άρρηκτα μαζί του. «Φαίνεται ότι ο Tommy Shelby δεν είχε τελειώσει μαζί μου», σχολίασε ο πρωταγωνιστής.

mv5bmthlowe3mwetzjm4ny00m2filtkymmytzgy3ztcymzm5ymnlxkeyxkfqcgdeqwpnyw1i-v1.jpg


«Είναι πολύ ευχάριστο να συνεργάζομαι ξανά με τον Steven Knight και τον Tom Harper για την κινηματογραφική εκδοχή του Peaky Blinders».
Οι θαυμαστές αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην είδηση. «Ο Tommy Shelby έχει πάντα έναν τρόπο να μας κάνει να κολλάμε στην οθόνη μας», έγραψε ένας χρήστης του X. «Ανυπομονώ για περισσότερη δράση του Tommy Shelby! Peaky Blinders στο Netflix - δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό», έγραψε ένας άλλος.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στο BBC Two τον Σεπτέμβριο του 2013. Έκανε τη μετάβαση στο BBC One για την 5η σεζόν το 2019, επιτυγχάνοντας ακροαματικότητα άνω των πέντε εκατομμυρίων. Καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής της, ακολούθησαν πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των National Television Awards, τα οποία ψηφίζονται από το κοινό, και ένα Bafta για την καλύτερη δραματική σειρά το 2018.

O σεναριογράφος και δημιουργός Knight υποσχέθηκε ότι η ταινία θα παρουσιαστεί «χωρίς φραγμούς». «Θα είναι ένα εκρηκτικό κεφάλαιο στην ιστορία του Peaky Blinders. Πλήρης δράση των Peaky Blinders σε πόλεμο», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.  Πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά ενθουσιασμένος» που η ταινία, η οποία θα αρχίσει να παράγεται αργότερα φέτος, γίνεται πραγματικότητα.

tcdpebl-ec010-h-2024.webp


Ο σκηνοθέτης Harper δήλωσε: «Η ταινία είναι η καλύτερη ταινία που έχω δει ποτέ: «Όταν σκηνοθέτησα για πρώτη φορά το Peaky Blinders πριν από 10 χρόνια, δεν ξέραμε τι απήχηση η σειρά, αλλά ξέραμε ότι υπήρχε κάτι στην αλχημεία του καστ και του σεναρίου που έμοιαζε εκρηκτικό». Σε σχόλια που επικαλείται το PA, ειπώθηκε ότι η σειρά ήταν πάντα «μια ιστορία για την οικογένεια» και γι' αυτό ήταν «απίστευτα συναρπαστικό» να ξανασυναντηθεί με το καστ και το συνεργείο για να φέρει την ταινία στο κοινό.

Ο Murphy έγινε διάσημος πολεμώντας ζόμπι στο 28 Days Later και ως αρχηγός συμμορίας Shelby στο Peaky Blinders. Πέρυσι, πρωταγωνίστησε ως ο πατέρας της ατομικής βόμβας στην ταινία Oppenheimer, ένας ρόλος που του χάρισε ένα Όσκαρ τον Μάρτιο. Η νίκη αυτή τον έκανε τον πρώτο ιρλανδικής καταγωγής star που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα βραβεία Όσκαρ κι εδραίωσε τη θέση του ως ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του Hollywood.