fbpixel

Search icon
Search
Στένεψε το τζιν παντελόνι σας; Έχουμε τη λύση
STYLING TIPS

Στένεψε το τζιν παντελόνι σας; Έχουμε τη λύση

Ανακαλύψτε πέντε τρόπους να το φέρετε ξανά στα μέτρα σας


Μπορεί τα τζιν να εφευρέθηκαν τον 19o αιώνα από τον Levi Strauss ως στολές εργασίας, όμως, έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα στον χρόνο και να κερδίσουν επάξια μία θέση ανάμεσα στα βασικότερα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι η ιδανική επιλογή, μιας και πλέον μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση ακόμα και στο γραφείο, ενώ για τις περισσότερες αποτελεί ένα κομμάτι που δεν αποχωρίζεστε ποτέ, όσα χρόνια και να περάσουν. Κατά περιόδους όμως μπορεί να βλέπετε το σώμα σας να αλλάζει και το βάρος σας να μεταβάλλεται συχνά και πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση ή να το παρακάνατε με το φαγητό τις γιορτές με αποτέλεσμα το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι να μην εφαρμόζει σωστά και εσείς να προσπαθείτε μετά κόπων και βασάνων να το κουμπώσετε και να στρεσάρεστε. Όλα όμως είναι μέρος της ζωή σας και αυτές οι εναλλαγές είναι κάποιες φορές είναι απολύτως φυσιολογικές και αναπόφευκτες. Αντί λοιπόν να κάθεστε και να στεναχωριέστε συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψτε τις λύσεις που αναζητάτε.

jeans-dont-fit-3.jpg

4 Top Tips

1. Squats

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Κάντε καθίσματα φορώντας το τζιν σας, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τόσο στο να τεντώσει το ύφασμα του παντελονιού σας όσο και να γυμνάσει τους μηρούς και τους γλουτούς σας. Μόλις νιώσετε το τζιν σας να έχει πάρει τη φόρμα στο σημείου που θέλατε, βάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το τελευταίο αυτό στάδιο θα βοηθήσει στη φρεσκάδα τους αλλά και στη σταθεροποιήσει του ανοίγματος. Τέλος να θυμάστε να μην το βάζετε ποτέ στο στεγνωτήριο ρούχων!

2. Stretching

Ψεκάστε το με χλιαρό νερό και στη συνέχεια τραβήξτε το, για να τεντώσει το ύφασμα. Έπειτα, αφήστε το στο πάτωμα για να στεγνώσει. Όσο είναι βρεγμένο, πάρτε ένα ένα ξεχωριστά τα μπατζάκια του παντελονιού και με τα χέρια σας τεντώστε τα προς όλες τις κατευθύνσεις.

3. Bathing

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ενώ φοράτε τζιν. Αυτό μπορεί να ακουστεί κάπως τρελό, όμως πιάνει. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό (αλλά όχι καυτό) και καθίστε μέσα. Το νερό θα χαλαρώσει το ύφασμα. Μετά, φυσικά, απλά το βγάζετε και το αφήνετε να στεγνώσει.

4. Apply heat

Εάν το να κάνετε μπάνιο μαζί με το τζιν σας δεν είναι κάτι που σας δελεάζει να δοκιμάσετε τότε κινηθείτε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο χρησιμοποιώντας τη θερμότητα. Έτσι λοιπόν ανεβάστε τη θερμοκρασία του τζιν σας και στεγνώστε το, όχι με το στεγνωτήριο ρούχων, διότι αυτό θα μπορούσε να το κάνει ακόμα μικρότερο, αλλά με ένα πιστολάκι μαλλιών ή με το σίδερο ρούχων. Στη συνέχεια και όσο είναι ακόμα ζεστό φορέστε το και αρχίστε να κάνετε κινήσεις μέσα στο σπίτι.

5. Sewing

Προσεκτικά αφαιρέστε το ζωνάρι του παντελονιού. Αυτή η τεχνική μπορεί να είναι λίγο πιο «προχωρημένη», είναι όμως αρκετά πετυχημένη. Κόψτε τις πλαϊνές ραφές του τζιν σας, περίπου 5 - 10 εκατοστά προς τα κάτω και στη συνέχεια αφαιρέστε το ζωνάρι. Προσθέστε στη συνέχεια ένα νέο κομμάτι τζιν ύφασμα ή κάποιο άλλο υλικό, όπως δέρμα ή λάστιχο, για να επεκτείνεται τη μέση του τζιν σας και να μεγαλώσετε το νούμερο. Επειδή αυτή η δουλειά απαιτεί δεξιοτεχνία και γνώσεις ραπτικής, αν δεν έχετε τα κατάλληλα μηχανήματα, καλύτερα να απευθυνθείτε σε μια μοδίστρα.

General Tip

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε και τη σωστή φροντίδα των jeans και να μη ξεχνάτε ότι το denim ανήκει στην κατηγορία των ευαίσθητων υφασμάτων. Και το σωστό πλύσιμο μπορεί να μειώσει τους κινδύνους να χαλάσετε κάποιο παντελόνι σας. Άλλωστε το λάθος πρόγραμμα πλυντηρίου μπορεί και να μικρύνει το τζιν σας χωρίς εσείς να έχετε βάλει ούτε γραμμάριο στα κιλά σας. Για αυτό λοιπόν να δίνετε σημασία στο σωστό πρόγραμμα πλύσης, στις ταχύτητες του πλυντηρίου, στα κατάλληλα απορρυπαντικά αλλά και στο με ποια ρούχα πλένετε μαζί.

jeans-dont-fit-2.jpg