fbpixel

Search icon
Search
Στέφανος Τσιτσιπάς: Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του και αποχαιρέτησε το Roland Garros νωρίς
PEOPLE & MOMENTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του και αποχαιρέτησε το Roland Garros νωρίς

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πάλεψε, αλλά...


Για μία ακόμη φορά, δεν μπόρεσε να κάνει το big step. Για μία ακόμη φορά, «λύγισε» στο φινάλε και αποχαιρέτησε άδοξα το όνειρο της πρόκρισης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Roland Garros και το Παρίσι, καθώς δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον Carlos Alcaraz και γνώρισε μία ήττα που τον πονάει πολύ, καθώς -μεταξύ άλλων- τον αφήνει κι εκτός Top10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δύσκολη στιγμή για τον Στέφανο!

«Λύγισε» ξανά

Ήθελε να προχωρήσει περισσότερο, ήθελε να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να διεκδικήσει ένα σπουδαίο τρόπο, έναν major τίτλο. Το Παρίσι του ταιριάζει κι εκεί, έχει καταφέρει να δείξει το καλό του πρόσωπο, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Αυτή τη φορά -ωστόσο- τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε. Αυτή τη φορά, δεν μπόρεσε να χαμογελάσει. Βρήκε μπροστά του τον Carlos Alcaraz, ο Ισπανός ήταν αποφασισμένος να τον αφήσει εκτός και κάπως έτσι, πληρώνοντας τα λάθη του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε μία ήττα που πονάει πολύ και τον βγάζει -ίσως για λίγο- από το δρόμο του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, γνώρισε την έκτη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες με αντίπαλο τον Alcaraz κι έμεινε εκτός ημιτελικών του Roland Garros.


Ο Τσιτσιπάς  ηττήθηκε με 6-3, 7-6(3), 6-4 σε 2 ώρες και 15 λεπτά κι από τη Δευτέρα, θα βρίσκεται πλέον στο Νο11 του κόσμου, έχοντας βγει εκτός Top10. Προφανώς, δεν είναι μία ευχάριστη εξέλιξη γι' αυτόν. Προφανώς, δεν είναι κάτι που τον αφήνει ικανοποιημένο κι αυτό που ελπίζουν άπαντες, είναι ότι θα είναι κάτι που θα τον πεισμώσει, που θα του δώσει extra κίνητρο για να παλέψει ακόμη περισσότερο και κυρίως, θα του δείξει πως δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να καταλάβει κι ο ίδιος το ποιος είναι πραγματικά, πρέπει να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του και να πατήσει σταθερά, για να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, άργησε να «μπει» στον αγώνα με τον Ισπανό και με το... καλημέρα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με σετ και μπρέικ, βάζοντας extra άγχος στον εαυτό του. Παρόλα αυτά, πάλεψε όσο μπορούσε και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα δε βρήκε τις κατάλληλες απαντήσεις κι έκανε σημαντικά λάθη που του κόστισαν, με τον Alcaraz -στον αντίποδα- να μοιάζει αποφασισμένος και να παίζει με καθαρό μυαλό, για να εξασφαλίσει αυτός την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Roland Garros, με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Αυτοκριτική και... αντεπίθεση

«Tείνω να πιστεύω ότι η ποιότητα των χτυπημάτων μου είναι από τις καλύτερες στο tour, αλλά κάθε φορά που παίζω με τον Carlos έχει εκείνος μια ποιότητα που δεν συναντάω σε άλλους αντιπάλους. Μου προκαλεί προβλήματα, νιώθω ότι τα χτυπήματά του είναι βαθιά, με αρκετό topspin και δεν έχω καταφέρω να βρω κάτι καλό να κάνω γι' αυτό. Υπερισχύει, αλλά έχει την υπομονή να το κάνει με δημιουργικό τρόπο. Δεν έχω νιώσει έτσι στο court, ίσως ένας ή δύο παίκτες να έχουν καταφέρει να το κάνουν αυτό εναντίον μου», ανέφερε αρχικά ο Στέφανος. Ξέρει κι ο ίδιος πως δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζει κι ο ίδιος καλά πως για μία ακόμη φορά αδίκησε τον εαυτό του.

shutterstock-2292041715.jpg

«Αισθανόμουν υπέροχα με το τένις μου μέχρι τώρα. Είχα δύο ματς που πήγαν στα τέσσερα σετ και είχα αυτοπεποίθηση. Θεωρώ ότι τα τρία τελευταία σετ ήταν εκπληκτικά, έπαιξα κοντά στο 100%. Είχα καιρό να νιώσω έτσι για το τένις μου. Ότι τον πιέζω, ότι τον έχω πιάσει από τον λαιμό και δεν τον αφήνω να αναπνεύσει. Σε αυτά στοχεύω ως παίκτης και τα κατάφερα τις προάλλες στο Suzanne Lenglen. Είδα ότι κατευθύνομαι σε ένα εξαιρετικό μονοπάτι. Σε κανένα Roland Garros δεν είχα νιώσει έτσι. Οπότε ναι, δεν θα πω ψέματα, είχα αυτοπεποίθηση. Περισσότερη από όση έχω συνήθως. Ίσως αυτό μου στοίχισε, δεν ξέρω. Ήμουν αρκετά σίγουρος ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό κόντρα στον Carlos. Το παιδί είναι απλά πολύ καλό. Το μονο που μπορώ να κάνω είναι να τον συγχαρώ, διότι παίζει εκπληκτικά. Μεγιστοποίησα ό,τι έκανα στο court, μεγιστοποίησα τα πάντα. Πρέπει να βγάλω άκρη. Είναι δύσκολο ταξίδι, σίγουρα όχι ευχάριστο. Του εύχομαι τα καλύτερα, διότι όταν τον αντιμετωπίζω θυμάμαι σε πόσα πράγματα πρέπει να γίνω καλύτερος ως τενίστας», πρόσθεσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Είναι μία δύσκολη στιγμή, αλλά είναι σίγουρο ότι θα κάνει το μεγάλο comeback.

Το κακό σε αυτή τη φάση, είναι ότι ο Στέφανος μετά από αυτόν τον αποκλεισμό στον προημιτελικό του Roland Garros και την ήττα με 3-0 από τον Carlos Alcaraz, μένει εκτός του Top10 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι κι αυτό κάτι που πρέπει να διαχειριστεί. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που έρχεται να μας δείξει πως πρέπει κάτι να αλλάξει, κάτι να διαφοροποιήσει και ο ίδιος στο παιχνίδι του και κυρίως, στο πνευματικό κομμάτι. Θα μπορέσει να αντιστρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να δείξει κάτι καλύτερο στο Λονδίνο και το Wimbledon που ακολουθεί; Την απάντηση θα μας τη δώσει ο ίδιος, μέσα στο court...