fbpixel

Search icon
Search
Stay fit: Tα καλοκαιρινά αθλήματα που καίνε τις περισσότερες θερμίδες
HEALTH

Stay fit: Tα καλοκαιρινά αθλήματα που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Συνδυάζουν τη διασκέδαση με την άθληση και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν


Ο κόσμος του αθλητισμού περιλαμβάνεται από πλήθος πολλών και διαφορετικών ειδών αθλημάτων, τα οποία μπορούν να διαχωριστούν και βάσει εποχής. Την προκείμενη περίοδο του καλοκαιριού, αυτά που ξεχώρισαν για την άριστη φυσική κατάσταση που μπορούν και διατηρούν το ανθρώπινο σώμα, συγκεντρώθηκαν και σας τα παρουσιάζουμε, προκειμένου να ενημερωθείτε κατάλληλα. Η γυμναστική δεν θα πρέπει να ισούται με «πρέπει». Όταν ασχολούμαστε με αυτό που μας αρέσει, τότε η ώρα περνάει ευχάριστα, αποκτώντας παράλληλα και την επιθυμητή γράμμωση. Βέβαια, είναι πιθανό πως έπειτα από λίγες προπονήσεις και βρίσκοντας το ιδανικό για εσάς άθλημα, πως θα το διατηρήσετε σε χρόνια βάση, εντάσσοντας το στην ρουτίνα σας και παραμένοντας διαρκώς σε άψογη φόρμα! Ποια είναι όμως αυτά;

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τις 6+1 κορυφαίες επιλογές για όσους αναζητούν να συνδυάσουν την απώλεια λίπους με την ψυχαγωγία!

Tennis

Είτε το beach tennis είτε η κλασσική διαχρονική εκδοχή του είναι μια μεγάλη τάση που αξίζει να δοκιμάσετε, καθώς γυμνάζει τις μυϊκές σας ομάδες, αλλά παράλληλα σας βοηθάει να εξασκήσετε τα αντανακλαστικά σας και ενισχύει και το κυκλοφορικό σας σύστημα.

Θερμίδες ανά ώρα: 400

Κωπηλασία

Μια διαφορετική προσέγγιση της άσκησης, αφού δεν απαιτεί μια έντονη προπόνηση, αλλά έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα ακόμη και σε χαμηλούς ρυθμούς, γυμνάζοντας κυρίως τα χέρια σας.

Θερμίδες: 220

shutterstock-795852658.jpg

Stand up paddling

Γνωστό και ως «sup» προέρχεται από το άθλημα του surf σε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση. Εάν ασχοληθείτε με αυτό το είδος θα δείτε εντυπωσιακές αλλαγές στη φυσική σας κατάσταση, επειδή επικεντρώνεται σε όλα τα μέρη του σώματος, κυρίως στα χέρια, στους γλουτούς, στους δικέφαλους μηριαίους, στους στηρικτικούς μύες όπως οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι. Επομένως, αντιλαμβάνεστε το πόσο θετικά επιδρά στον οργανισμό μας, αλλά επίσης είναι και ένας τρόπος να μάθετε να έχετε μια καλή ισορροπία και να διατηρείται τον κορμό σας ευθεία χωρίς να καμπουριάζετε στην καθημερινότητα σας.

Θερμίδες ανά ώρα: 430

Κολύμβηση

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες, όπως το ελεύθερο, η πεταλούδα, όπου σε κάθε ένα από αυτά αξιοποιείται ολόκληρο το σώμα μέσα στο νερό. Για παράδειγμα, μια χαλαρή προπόνηση, συγκεκριμένα στο ελεύθερο, όπου κολυμπάτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας εναλλάξ μαζί με τα πόδια σας «καίει» περισσότερο από ένα έντονο τρέξιμο.

Θερμίδες ανά ώρα: 440

Beach volley

Ίσως από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά αθλήματα, όπου το μόνο που χρειάζεστε είναι το γήπεδο και την παρέα σας. Είναι μια μορφή αερόβιας προπόνησης που γυμνάζει όλο το σώμα. Η ξυπόλυτη επαφή με την άμμο προσφέρει έντονη τόνωση σε πόδια και γλουτούς, ενώ παράλληλα το πάνω μέρος του σώματος δουλεύει ακατάπαυστα.

Θερμίδες ανά ώρα: 405

Surf

Για τους λάτρεις της θάλασσας είναι το ιδανικό για εσάς άθλημα. Είναι μια καρδιοαναπνευστική άσκηση που προσφέρει ενδυνάμωση σε όλο το σώμα, βελτιώνει την ισορροπία σας, ενώ είναι εντυπωσιακά διασκεδαστικό, καθώς διασχίζεται τα κύματα και ακόμη και η πτώση πραγματοποιείται ευχάριστα. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή, αλλά μόλις βρείτε το ρυθμό σας θα συνηθίσετε στις απαιτήσεις του.

Θερμίδες ανά ώρα: 412

Wind Surf

Άλλη μια επιλογή από την κατηγορία του surf, στο οποίο οφείλετε να δείξετε ιδιαίτερη συγκέντρωση και θα χρειαστεί να δουλέψετε αρκετά το κομμάτι της ισορροπίας. Σας το συνιστούμε να το δοκιμάσετε, επειδή αξίζει για όσους επιθυμούν να γυμνάσουν με έναν εναλλακτικό τρόπο τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους και τους μύες του κορμού των ποδιών. Μέσω αυτής της προπόνησης θα δείτε ριζικές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αντοχή σας.

Θερμίδες ανά ώρα: 550

shutterstock-1129624088.jpg

Αναρρίχηση

Δεν αποτελεί εποχιακή ενασχόληση, αλλά την περίοδο του καλοκαιριού είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί λόγω καιρού, καθώς σε ορεινές περιοχές έχει ένα δροσερό αεράκι που βοηθάει να αντεπεξέλθετε. Όσο πιο ψηλά ανεβείτε, τόσο περισσότερες και οι χαμένες θερμίδες, είτε γίνει σε βράχο, είτε σε τεχνητό τοίχο εξωτερικού χώρου.

Θερμίδες ανά ώρα: 170